Skip to content

Soalan Percubaan SPM

MAKLUMAN

Assalamualaikum. Kepada rakan-rakan semua. Jika Tuan/puan ingin berkongsi soalan percubaan TAHUN 2016 dan skema dari negeri tuan/puan, Silalah emailkan ke   tokburong@gmail.com. Saya amat menantikan soalan dari negeri-negeri lain untuk di kongsi bersama

SOALAN PERCUBAAN  TAHUN 2016

NEGERI

SOALAN

SKIMA

KELANTAN KERTAS 1  Skima  kertas 1 dan 2 
KERTAS 2 
NEGERI SEMBILAN KERTAS 1  (Tiada) Skima kertas 1 dan 2
KERTAS 2 
SABAH KERTAS 1 TIADA
KERTAS 2  TIADA

 

Negeri Kelantan

Percubaan 2015

SOALAN KERTAS 1

SOALAN KERTAS 2

SKIMA KERTAS 1 DAN 2

Percubaan 2014

SOALAN  KERTAS 1 

SOALAN KERTAS 2 

SKEMA KERTAS 1 DAN 2 

Percubaan 2013

Soalan Kertas 1 

KERTAS 2 

Skima 1 dan 2 

Percubaan 2012

Soalan  Kertas 1

Soalan Kertas  2

Skima kertas 1 dan 2

Percubaan 2011

Soalan Kertas 1 

Soalan Kertas  2 

Skima Kertas  1 dan 2

Percubaan 2010

Soalan Kertas  1

Soalan Kertas 2

Skima Kertas  1 dan 2

Percubaan 2009

Soalan kertas 1

Soalan kertas 2

Skima kertas 1 dan 2

Percubaan 2008

Kertas 1

kertas 2

Skima Jawapan

Negeri Perak

Percubaan 2012

Kertas 1

Kertas 2

Skima kertas 1 dan 2

Terima kasih kepada Tn, Hj, Ahmadan Ghazali  atas perkongsian soalan

Percubaan 2011

Kertas 1

Kertas 2

Skima Kertas 1 dan 2

Percubaan 2010

Kertas 1

Kertas 2

Skima Kertas 1 dan 2

Terima Kasih kepada Ust Mohd Bakhtiar b. Muslim kerana sudi berkongsi soalan bersama kita.

Percubaan 2009

kertas 1 Kertas 2Skima kertas 1 dan 2

Percubaan 2008

Kertas 1

Kertas 2

skima

Negeri Pahang

Percubaan 2015

Soalan Kertas 1

Soalan Kertas 2

Skema K1 dan 2

Terima kasih kepada Ustaz Che Wan Rosli  atas perkongsian soalan percubaan 2015

Percubaan 2013

Soalan kertas 1 

soalan Kertas 2

SKIMA  K1 DAN K2 

Terima kasih kepada Pn.  Noraini SMK Paya Pulai, Temerloh atas perkongsian soalan

Percubaan 2012

kertas 2

Skema kertas 2

Terima kasih kepada Pn. Suzana Parainah atas perkongsian soalan

Percubaan 2010

Kertas 1

Kertas 2

Skima Kertas 1 dan 2

Percubaan 2008

Kertas 1

Kertas 2

Skima

Negeri Terengganu

Percubaan 2013

Soalan K1 Dan  K2

Terima kasih kepada Pn. Roziah Mansor atas perkongsian soalan ini.

Percubaan 2012

Kertas 1

Kertas 2

Skima kertas 1

Skima kertas 2

Percubaan 2011

kertas 1

kertas 2

Percubaan 2010

kertas 1

kertas 2

Percubaan 2009

Kertas 2

Skema kertas 2

Percubaan 2008

Kertas 1

Kertas 2

skima

Negeri Wilayah Persekutuan

Percubaan 2009

kertas 1

kertas 2

Skima Kertas 1 dan 2

Percubaan 2008

Kertas 1

Kertas 2

Skima

Negeri Johor

Percubaan 2015

SOALAN KERTAS 1

SOALAN KERTAS 2

Terima kasih kepada Pn Siti Nurulhuda Ismail kerana sudi berkongsi soalan ini dengan kita semua.

Percubaan 2012

Soalan Percubaan SMK Tenggaroh A,  Mersing

KERTAS 1

KERTAS 2

SKIMA KERTAS 1 DAN 2

Terima Kasih kepada ustazah Rozieana bt. Omar  atas perkongsian soalan ini.

Soalan Percubaan PPD Pasir Gudang

kertas 1

Kertas 2

skima kertas 1

Terima Kasih kepada ustazah Che Jah bt. Mohammad  atas perkongsian soalan ini.

Percubaan 2011

Kertas 1

Kertas 2

Skima kertas 2

Terima Kasih kepada ustazah Hasnah daripada SMK Dato’ Shahardin Labu, N.9 atas perkongsian soalan ini.

Percubaan 2008

Kertas 2

Skima

Negeri Selangor

Percubaan 2015

SOALAN KERTAS 1

SOALAN KERTAS 2

Terima kasih kepada En. Mohd Shahidah Ilyas atas perkongsian soalan ini.

Percubaan 2013

Soalan Kertas 1

Soalan Kertas  2

Skema Kertas 1 dan 2

Terima kasih kepada Ustazah Roziah bt. Mansor daripada SMK Bandar Sri Damansara 1 kerana sudi berkongsi soalan percubaan  dengan kita semua.

Percubaan 2011

Soalan Kertas 1

Soalan Kertas 2

Skima Kertas 1 dan 2

Terima kasih kepada Ustazah Syarifah Salleh drp SMK Lembah Keramat kerana sudi berkongsi soalan percubaan  dengan kita semua.

Percubaan 2008

kertas 1

kertas 2

skima

Negeri Melaka

Percubaan 2009

kertas 1

kertas 2

skima kertas 1 dan 2

Negeri Sarawak

 Percubaan 2015

SOALAN KERTAS 1

SOALAN KERTAS 2

Terima kasih kepada Ust Asri Ibrahim kerana sudi berkongsi soalan percubaan Sarawak dengan kita semua

 Percubaan 2014

Soalan  Kertas 1

Soalan Kertas 2

Skema Kertas 1 dan kertas 2

Terima kasih kepada Ust Asri Ibrahim kerana sudi berkongsi soalan percubaan Sarawak dengan kita semua

Percubaan 2013

Kertas 1

Kertas 2

Skema  kertas 1 dan  2

Terima kasih kepada Ust Asri Ibrahim kerana sudi berkongsi soalan percubaan Sarawak dengan kita semua.

Percubaan 2010

Kertas 1

Kertas 2

Skema kertas 1 dan 2

Terima kasih kepada Ust Asri Ibrahim kerana sudi berkongsi soalan percubaan Sarawak dengan kita semua.

Negeri Sembilan

Percubaan 2012

Kertas 1

SOALAN KERTAS 2

Skima kertas 2

Terima Kasih kepada ustazah Hasnah daripada SMK Dato’ Shahardin Labu, N.9 atas perkongsian soalan ini.

Percubaan 2011

Soalan Kertas 1

Soalan Kertas 2

Skima Kertas 1 dan 2

Terima Kasih kepada ustazah Hasnah daripada SMK Dato’ Shahardin Labu, N.9 atas perkongsian soalan ini.

Pulau Pinang

Percubaan 2015

Soalan Kertas 1

Soalan Kertas 2

Skema Kertas 1 dan 2 

Terima Kasih kepada Pn. Asma bt. Salleh dan Ust Mohd Shahidan b. Ilyas. SMK Machang Bubuk, Bukit Mertajam, Pulau Pinang,  atas perkongsian soalan percubaan ini

Percubaan 2014

Soalan Kertas 1

Soalan Kertas 2

Skima Kertas 1 dan 2 

Percubaan 2013

Soalan Kertas 1

Soalan Kertas 2

Skima Kertas 1 dan 2

Terima Kasih kepada Pn. Asma bt. Salleh  atas perkongsian soalan percubaan ini

Percubaan 2012

Soalan Kertas 1

Soalan Kertas 2

Skima kertas 1 dan 2

Terima Kasih kepada En. Ahmad Shahril drp SABK AL-Masriyah atas perkongsian soalan percubaan ini

Perlis

Percubaan 2012

Kertas 1

Kertas 2

SkimaKertas 1 dan 2

Terima Kasih kepada Pn. Majdah bt. Hj. Abd. Majid atas perkongsian soalan percubaan ini

Negeri Kedah

Percubaan 2013

Kertas 1 

Kertas 2

Terima kasih kepada Pn. Anisah atas perkongsian soalan ini

Negeri Sabah

Percubaan 2014

SOALAN KERTAS 1

SOALAN  KERTAS 2

SKEMA KERTAS 1 DAN 2 

206 Komen leave one →
  1. Norazman permalink
    Ahad 25 September, 2016 12:16 am

    Suatu usaha murni dan sangat bermanfaat.. Jazakumullahukhairan jaza’

  2. Tanpa Nama permalink
    Isnin 22 Ogos, 2016 9:15 pm

    ni percubaan spm 2016 yg sbnr ke ustz?

  3. Nur ain mawaddah bt abdullah permalink
    Khamis 31 Disember, 2015 2:08 pm

    Bahan yg disediakan amat membantu…moga Allah mberkati segala usaha..dan mempermudahkan semua urusan tuan. T.kasih

  4. Ahad 15 November, 2015 12:05 am

    TAHNIAH..SAYA MINTA IZIN DOWNLOAD YE…INSY MASA AKAN DATANG SAYA AKAN KONGSIKAN SAYA PUNYA..SYUKRAN

  5. Tanpa Nama permalink
    Rabu 4 November, 2015 11:39 pm

    Syukran Ustaz atas perkongsian soalan-soalan ni. Doakan saya dapat jawab exam dengan baik & tenang dan doakan saya dapat 10 A+ dalam SPM.

  6. Sabtu 17 Oktober, 2015 8:26 pm

    terima kasih ckg kerana soalan ini amat berguna buat saya untuk menghadapi SPM 2015

  7. Tanpa Nama permalink
    Isnin 12 Oktober, 2015 9:11 am

    terima kasih =)

  8. Tanpa Nama permalink
    Khamis 8 Oktober, 2015 12:08 pm

    جزاك الله خير الجزا
    atas perkongsian soalan untuk dimanfaat kan. saya mohon izin untuk menggunakannya kepada pelajar2 saya.

  9. Sabtu 3 Oktober, 2015 4:06 am

    Sekali lagi saya mengucapkan terima kasih yang tidak terhingga kepada ustaz-ustazah dan mereka yang sudi berkongsi bahan peperiksaan percubaan SPM tahun-tahun lalu. Khususnya ustaz yg menyediakan blog yang tersangat baik ini. Bahan-bahan dalam blog ini tersangat banyak membantu para pembimbing mata pelajaran Tasawwur Islam ini, khususnya mereka yang masih baharu mengajar mp ini seperti saya. Adatak soalan sebenar SPM 2013 dan 2014 berserta skema jawapannya sekali. Kalau ada mohon budi baik ustaz utk upload bahan tersebut dalam blog ini. Terima kasih.

    Tokburong : Soalan dan skima soalan sebenar SPM adalah hak milik Lembaga Peperiksaan dan tidak dibenarkan disiarkan secara terbuka tanpa kebenaran LPM. Oleh itu ianya menjadi satu kesalahan jika disiarkan dlm blog ini secara umum. terima kasih

  10. Desmariatul Safinaz permalink
    Isnin 28 September, 2015 4:58 pm

    Jazakallah kpd semua guru2 yg upload bahan semoga Allah membalas budi baik tuan/puan

  11. Tanpa Nama permalink
    Isnin 21 September, 2015 9:47 am

    terima kasih ustaz atas perkongsian…semoga usaha mendapat ganjaran daripada allah

  12. Tanpa Nama permalink
    Khamis 17 September, 2015 11:03 am

    salam…ad yang sudi download soalan PPC Tasawwur islam dari negeri lain selain Pahang,Kelantan dan Peneg?

  13. Aidah binti Mohamed Ramli permalink
    Khamis 10 September, 2015 11:07 am

    TERIMA KASIH USTAZ KERANA PERKONGSIAN SOALAN INI. Semoga usaha mendapat ganjaran Allah.

  14. ismi adibah permalink
    Selasa 8 September, 2015 8:09 am

    Assalamu’alaikum wbt…jazakallah khairal jazak ustaz atas perkongsian bahan tasawwur Islam. Moga Allah membalasnya dengan kebaikan yang berganda untuk ustaz .amin.
    Saya ada persoalan di sini berkaitan soalan KBAT untuk tasawwur Islam,betulkah soalan KBAT ada dalam 20% untuk SPM nanti? Bolehkan ustaz atau rakan-rakan lain di sini kongsikan cara menjawab soalan KBAT ,
    dan adakah cara menjawab sama dengan Pendidikan Islam.
    Terima kasih.

    Tokburong jawab : Salam. soalan KBAT tahun ni tak pasti berapa peratusnya. Cara jawab KBAT tu sama saja dengan Pendidikan Islam.

  15. Selasa 25 Ogos, 2015 2:24 pm

    terima kasih sbb membaca soalan2x tasawwur islam..

  16. Selasa 25 Ogos, 2015 2:23 pm

    makasi sbb sudi membaca soalan2x tasawwur islam..:)

  17. Tanpa Nama permalink
    Isnin 17 Ogos, 2015 1:16 pm

    tq ustaz moga usaha ustaz sentiasa dirahmati…saya selalu rujuk blok ustaz

  18. wasilah syahid permalink
    Ahad 16 Ogos, 2015 1:57 pm

    assalamualaikum..t.kasih ats perkongsian bahan2 tasawwur islam.mga ustaz sentiasa sihat&diberkati Allah taala

  19. siti aisyah permalink
    Selasa 4 November, 2014 9:01 pm

    assalammualaikum,terima kasih ustaz

  20. Selasa 21 Oktober, 2014 10:53 pm

    Terima kasih yg tidak terhingga atas perkongsian soalan-soalan ini, semoga mereka yang sudi berkongsi soalan-soalan ini diberkati ALlah SWT.

  21. Tanpa Nama permalink
    Sabtu 18 Oktober, 2014 11:56 am

    sya hrap ada soaln percubaan spm ngeri” lain .contoh perak.kedah.perlis.terengganu.selngor..2014..tq ustaz

  22. Tanpa Nama permalink
    Sabtu 18 Oktober, 2014 11:51 am

    asslamualaikm..trima ksih sbb sediakn soaln negeri..tapi sya hrap lebih byak soaln percubaan negeri lain..contoh.perlis,perak,kedah,selangor n terengganu 2014..

  23. Tanpa Nama permalink
    Khamis 16 Oktober, 2014 2:23 pm

    terima kasih atas perkongsian soalan ini. syukran

  24. Tanpa Nama permalink
    Rabu 15 Oktober, 2014 7:40 am

    aluuu ustaz wiss la kau beauty

  25. anna permalink
    Isnin 13 Oktober, 2014 12:06 pm

    mohon download utk latihan anak2.syukran laka

  26. Tanpa Nama permalink
    Ahad 21 September, 2014 4:01 pm

    jazakallah khairul jazak

  27. Selasa 26 Ogos, 2014 8:18 pm

    Ustaz percubaan untuk negeri johor tiada ea????

  28. Tanpa Nama permalink
    Isnin 11 Ogos, 2014 11:05 pm

    salam maaf ustaz,mnta bantuan ustaz ade x contoh2 soalan ujian tasawwur bagi tingkatan 4,mnta di emailkn di yamangurl@yahoo.com,ribuan terima kasih didahulukn

  29. Tanpa Nama permalink
    Khamis 27 Februari, 2014 10:44 am

    ustaz… ade tak contoh soalan ujian bulanan ting 5 dan 4.. nak tengok contoh2.. kalau ade emailkan pada saya.. haleema8477@gmail.com

  30. Makhluk Allah permalink
    Rabu 30 Oktober, 2013 7:23 pm

    assalammualaikum,ustaz,semua org komen blog ustaz hebat dan saya pun mengagumi usaha ustaz tetapi ustaz , saya nak minta satu kat ustaz , tolong doakan agar semua calon spm di seluruh negara mendapat keputusan cemerlang dlam apa juga subjek dan moga moga dapat 10A+ dalam spm dan tasawwur islam A++ .Doa guru-guru di seluruh negara amat membantu . Amin .

  31. Tanpa Nama permalink
    Isnin 21 Oktober, 2013 9:21 pm

    syukran ustaz…perkongsian ini benar2 membantu

  32. Tanpa Nama permalink
    Isnin 7 Oktober, 2013 11:02 am

    Terima kasih ustaz.Saya sangat menghargai usaha ustaz yg sangat murni ini. Semoga Allah memberkati segala usaha dan kehidupan ustaz. ustazah Aidah smk dato’harun tg.karang.

  33. Tanpa Nama permalink
    Ahad 6 Oktober, 2013 10:04 pm

    Assalamualaikum,,ustaz knpe soalan percubaan negeri2 lain x msk lagi…saya bru download selangor,sarawak,kelantan dan p.pinang…saya nk soalan negeri2 lain bb saya nk cuba jwb n uat analisis….saya sowg pljar negeri pahang….saya suka dgn blog nie….saya harap ustaz dpt mskkn semua soalan dkt blog nie sblum peperiksaan yg sbnr…terima kasih ustaz…

  34. Tanpa Nama permalink
    Jumaat 4 Oktober, 2013 9:36 pm

    salam ustaz safee…kenapa tak boleh download soalan trial 2013…?anyone help me…

  35. Tanpa Nama permalink
    Khamis 26 September, 2013 11:56 pm

    moga ust dipanjang umur, murah rezeki….dan diredhoi Allah..

  36. Isnin 16 September, 2013 7:40 pm

    SALAM. SAYA HJH HANA GURU TASAWWUR SMK KELANA JAYA PETALING JAYA, SELANGOR. BLOG INI SATU USAHA YANG SANGAT DIPUJI KERANA BANYAK MEMBANTU SAYA DAN PELAJAR MENINGKATKAN MUTU PENCAPAIAN MP INI SEHINGGA MENCAPAI 100% PADA TAHUN LEPAS. MOGA IA KEKAL KE TAHUN INI JUGA.

  37. harith azik yukie permalink
    Khamis 22 Ogos, 2013 7:58 am

    hye u allz… kite nak ucapkan thank you so muchhh moree atas blog ini …… aww ! saye sukee sngt sngt !!!!! muahhh sikittt ……………..

  38. al kausir love Islam selamanya ~ permalink
    Khamis 22 Ogos, 2013 7:56 am

    Assalamualaikum warahmatullahiwabarkatuh saya ucapkan kepada ustaz yg dikasihi.. terima kasih kerana menyediakan blog ini sesungguhnya Allah sahaja yg dapat membalas jasa ustazz.. amiin :’) saya ingin membuat kenduri kesyukuran ni, dtg ar !

  39. shafi sam permalink
    Khamis 22 Ogos, 2013 7:53 am

    hai ustaza, mcmna nak fokus ni? susah lah !!!! malar tidur😥 pleaseeee kiuu kiuuu i need your helpp😥

  40. najirr permalink
    Khamis 22 Ogos, 2013 7:44 am

    assalamualaikum🙂 i like your blog ! sya on9 niii

  41. enaa permalink
    Khamis 22 Ogos, 2013 7:31 am

    assalamualaikumm ustazz🙂 suke sangat bloggg ti nhe^^

  42. heriii permalink
    Khamis 22 Ogos, 2013 7:30 am

    peace be upon youu !

  43. kelly kiu kiu ? permalink
    Khamis 1 Ogos, 2013 8:11 am

    saya dan kawan2 saya , shafiqa , lndada , zaruk , dan , cudan .. sakua sangat tasawwur islam .. kmi skor A+++ untuk subjek ini .. agar blok ini dapat membatu kami sekawn dunia ini ya !!!!!!!!!!! kiu kiu !! ..

  44. nazirah permalink
    Khamis 1 Ogos, 2013 8:04 am

    hai.. sya nazirah sya suka sngat subjek tasawwur nie doakan yang terbaik ok aminnn !!!!

  45. Gedikk --' permalink
    Sabtu 11 Mei, 2013 9:33 am

    baguslahhhh, semoga berjayaa :p tasawwur senang jeeee, basic kot xD insha Allah bolehhhh kan. heheh

  46. asim ali permalink
    Selasa 23 April, 2013 8:45 am

    terima kasih dan tahniah kepada ustaz yang sangat mulia dan baik hati kerana menyumbang bantuan ilmu dan keperluan pengajaran kepada kami.. semoga murah rezeki dan pahala berpanjangan hingga ke syurga.. amiinn..
    syukran ya ustaz..

  47. Xii'JaY @ Xii"MiL permalink
    Rabu 23 Januari, 2013 8:01 am

    semoga SPM tahun nye KITA lulus semua subjek dan mendapat kredit penuh🙂 amiiiinnnnnn ……..

  48. noor azuan permalink
    Rabu 23 Januari, 2013 7:57 am

    semoga dgn adanya blog ni..
    insyaAllah Allah mempermudahkan pelajar-pelajar spm 2013 menjawab soalan
    tasawwur islam..:)

  49. noor azuan permalink
    Rabu 23 Januari, 2013 7:52 am

    saya rasa dgn adanya blog ni..
    insyaAllah ia memudahkan pelajar-pelajar spm
    mudah menjawab soalan…

  50. lanmental permalink
    Rabu 23 Januari, 2013 7:51 am

    harap mereka yg mengambil subjek tasawwur islam lulus……….

  51. laila ;) permalink
    Jumaat 18 Januari, 2013 9:18 am

    sya suka subjek tasawwur islam😉 doakan yg terbaek untuk kami k !

  52. kelly permalink
    Jumaat 18 Januari, 2013 9:17 am

    nma saya asfah.. kawan saya shafika minta izin download ya🙂

  53. meymey cute permalink
    Jumaat 18 Januari, 2013 9:16 am

    hai nama saya mimi shafikah. saya target A utk tasawwur islam nie . terima kasih🙂

  54. leenda permalink
    Jumaat 18 Januari, 2013 9:15 am

    suka sangat nota tasawwur ni ..

  55. hadi permalink
    Jumaat 18 Januari, 2013 9:15 am

    dope web nie

  56. zaharah kiukiu permalink
    Jumaat 18 Januari, 2013 9:14 am

    haiiii🙂 saya siti zaharah binti saineh , minat sangatttt kat tasawwur islam nee , kwan saya isamuddin suka juga .

  57. student form 5 permalink
    Jumaat 18 Januari, 2013 9:13 am

    terima kasih utk teknik menjawab

  58. cyda permalink
    Jumaat 18 Januari, 2013 9:13 am

    best lar nota tasawwur nie ~

  59. cyda permalink
    Jumaat 18 Januari, 2013 9:10 am

    cyda nova minat tasawwur ~

  60. Tanpa Nama permalink
    Jumaat 18 Januari, 2013 9:09 am

    assalamualaikum,,ustaz

  61. Siti Anusha permalink
    Jumaat 7 Disember, 2012 12:39 pm

    as..qum
    blog ini memang telah membantu saya sangat2
    tq u yeee
    syukur terhadap illahi🙂

  62. hidayah permalink
    Selasa 6 November, 2012 4:42 pm

    salam,ade peruncingan tasawwur kert2 dop ustaz?:-)

  63. nik permalink
    Khamis 1 November, 2012 10:35 pm

    terima kasih sgt2. semoga dgn prtolongn ini ALLAH merpermudahkan urusan khdpan ustaz d dunia mahupun d akhirat kelak………….

  64. siti noorma bt mohamed permalink
    Selasa 23 Oktober, 2012 9:42 am

    berbanyak terima kasih.semoga ustaz sekeluarga diberkati Allah

  65. siti noorma bt mohamed permalink
    Selasa 23 Oktober, 2012 9:40 am

    berbanyak terimakasih kepada ustaz..semoga diberkati.

  66. Isnin 22 Oktober, 2012 5:27 pm

    assalamualaikum …ustz boleh tak tolong bagi tajuk2 peruncingan kertas 2 atau soalan ramalan 2012

  67. Tanpa Nama permalink
    Isnin 22 Oktober, 2012 10:43 am

    syukran jazilan ala kulli hallin…jazakumulllahu khairan kasira….

  68. Tanpa Nama permalink
    Rabu 17 Oktober, 2012 3:21 pm

    terima kasih atas blog yang bermakna ini..

  69. Tanpa Nama permalink
    Jumaat 12 Oktober, 2012 7:30 pm

    salam ustaz…
    alhamdulillah…pelajar saya dapat banyak manfaat melalui blog ini… dan terima kasih atas kerjasama semua pihak ….

  70. hidayah permalink
    Khamis 11 Oktober, 2012 9:37 pm

    salam ustaz..minta halalkan ap y sye download ye..
    mmg terbaik ..:D

  71. Rabu 10 Oktober, 2012 11:26 pm

    salm,maaf ganggu masa ustaz,…..ustaz ada soalan kelantan 2012 serta skema….hrp2 ustaz post dlm internet…..wassalam

  72. Tanpa Nama permalink
    Rabu 10 Oktober, 2012 7:04 am

    terima kasih tuan rumah…moga panjang umur n di murahkan rezki…

  73. Azlina permalink
    Isnin 8 Oktober, 2012 3:56 pm

    Tahniah ustaz…blog ni byk membantu saya n pelajar2 smk seri keramat, selangor

  74. Tanpa Nama permalink
    Selasa 2 Oktober, 2012 8:25 pm

    salam ustaz, soalan terengganu ada tak ek?

    Tok Burong ……

    Salam tak ade lagi …..

  75. eema permalink
    Khamis 27 September, 2012 9:32 pm

    salam..xde ke skema negeri sembilan tahun 2012?

  76. Tanpa Nama permalink
    Selasa 25 September, 2012 1:06 pm

    salam ustaz, skema untuk percubaan negeri selangor ustaz boleh upload dr portal JPN negeri selangor, untuk soalan kami x dapat softcopynyer… kena scan dulu baru boleh upload..

  77. Isnin 24 September, 2012 7:28 am

    assalamualaikum.. ada tajuk spot x untuk Spm tahun ni?

    tok burong …..
    Salam. Tajuk tajuk penting tu boleh laah di lihat dalam analisis soalan SPM kertas 2

  78. Ainul Arifin permalink
    Khamis 20 September, 2012 11:26 am

    saya SMK Temin, jerantut. nak email, tp blom di-scan lagi. alhamdulillah, shbt sy mntk carikan, dh byk dekat sini, mohon izin download ye. jazakumullahu khairan.

  79. Tanpa Nama permalink
    Rabu 19 September, 2012 3:24 am

    esok, insya Allah saya pos soalan johor… harap-harap lepas ni ada negeri lain yang menyusul…

  80. Tanpa Nama permalink
    Selasa 18 September, 2012 9:24 pm

    terima kasih ustaz kerana memberi ilmu yang tidak ternilai ini……

  81. Tanpa Nama permalink
    Ahad 9 September, 2012 7:10 pm

    salam ustaz, soalan percubaan 2012 belum lagi ke ? saya bleh kongsi untuk negeri johor.

    Tkburong say,,,

    Salam percubaan kelntan 2012 baru saya masukkan. Kalau ada soalan negeri lain bolehlah kirimkan kpd saya utk dikongsi bersama

  82. Tanpa Nama permalink
    Ahad 9 September, 2012 7:08 pm

    bila nak masukkan yang 2012

  83. Khamis 23 Ogos, 2012 10:10 pm

    Assalamualaikum , ustaz.. terima kerana wujudkan laman web ni.. memudahkan saya download soalan trial negeri lain.. Tasawwur Islam adalah sybjek tambahan saya..

  84. Amira Syafiqah permalink
    Khamis 16 Ogos, 2012 11:20 am

    Assalamualaikum , ustaz.. terima kerana wujudkan laman web ni.. memudahkan saya download soalan trial negeri lain.. Tasawwur Islam adalah sybjek tambahan saya..

  85. Aliana permalink
    Selasa 10 Julai, 2012 2:13 pm

    Assalammualaikum…trima kasih ustad…sye mgambil tassawur sbg subjek tambahan….format ketas tassawur cm ner yea ustad…

  86. Isnin 28 Mei, 2012 11:23 pm

    AQ HARP…6T EXAM SPM YG SBNAR DPAt At….coz tasawwur snng je..tk la ssuh sgt kla kite baca sllu nota yg ckg bgi kt kta………

  87. halisa mohsoff permalink
    Selasa 11 Oktober, 2011 6:14 pm

    as’kum ustaz..cam na nak dapat A+ dalam subjek ni…saya dah baca..cuba buat soalan2 lepas, bila semak sendiri banyak salah..kenapa yer..?saya calon persendirian..kena cover 2 tahun punya chapter..takutnya saya nak menghadapi SPM ni…..saya seolah2 lupa dah dengan apa yang saya dah baca..tolong yer tok burung…tinggal berapa minggu jer lagi..x tahulah nasib saya…:(

  88. Tanpa Nama permalink
    Isnin 3 Oktober, 2011 8:17 pm

    slm…sln trial taswr trganu 2011 tak dpt print la….bole tlg….

  89. Isnin 3 Oktober, 2011 4:53 pm

    hidup tasawwur islam…hahaha

  90. Sabtu 1 Oktober, 2011 9:59 pm

    i m Chinese and i take Tassawur Islam as my one of the subject for SPM this year……I want 1 knw if what marks we must get to achieve A+ in SPM……

  91. Tanpa Nama permalink
    Rabu 14 September, 2011 7:35 pm

    beri la..ramalan soalan spm 2011….harap2 senang…ttg kthanan n rabbaniyyah…ok jgk…syumuliyyah kew

  92. Ahad 11 September, 2011 9:05 pm

    cm ne lh tasawur 2011 snag ke sush??????

  93. minah jiwang. permalink
    Selasa 6 September, 2011 12:44 pm

    ustaz,tlg la bcor jwpan trial 2011 nie,.
    otak kmi da blurr nie.

  94. tatayooo(f) permalink
    Selasa 6 September, 2011 12:41 pm

    salam…tima ksih ustaz eh bab ngajar sya,urnm..
    brsyukur x thingga krna mndpat ustaz y tbaik,tcerdik..heee
    g pon exam sya fill blan lpas heeee

  95. teera permalink
    Selasa 6 September, 2011 12:38 pm

    SALAM..Nak tanya kenapa skima jawpan terengganu tak der???????????

  96. shazren permalink
    Selasa 6 September, 2011 12:28 pm

    assalamualaikum.nk kmen skema jawapan terengganu 2010 x der kew??????????????????????

  97. Tanpa Nama permalink
    Sabtu 3 September, 2011 6:56 pm

    nak tnya sikit…… soalan tasawur ni dia format mcmna? cntoh mcm 10 soalan fm.4, 30 soalan fm.5….

  98. syeuhada schamiera permalink
    Rabu 24 Ogos, 2011 1:05 pm

    salamm .. soalan percubaan wilayah persekutuan 2010 xde ke???

  99. aisyah permalink
    Sabtu 20 Ogos, 2011 4:01 pm

    salam. ustz soalan percubaan ngeri kdah xada kew?

  100. Khamis 18 Ogos, 2011 3:10 pm

    soalan prcbaan kedah….

  101. Tanpa Nama permalink
    Selasa 19 Julai, 2011 4:54 pm

    askom.. saya nk btye.. bgmana nk dapt a plus dalm taswur… sblm ni x pnah dpt a plus.. asyk a bse je.. borg gak

  102. siti noryana permalink
    Khamis 30 Jun, 2011 7:11 pm

    thankz 4 guru2 yang bt soalan tasawwar islam……krna di sini lah sya dpt bnyk ilmu pengetahuan dgn bek drp sbelum ni tQ 4 ever

  103. muhammad azmee permalink
    Khamis 5 Mei, 2011 5:36 pm

    skop2 dan soalan ramala tahun ni tak de ke???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

  104. Ahad 10 April, 2011 9:31 pm

    salam semua…sy bwu first time bkak web ny coz nk mnambah kn ilmu lgi huhuhu…hrap u alls smua dpt mmbantu juge…

  105. + Lu'Lu! n aChuL + permalink
    Selasa 5 April, 2011 1:24 pm

    .. yUnk sKima jOhoR bahrU 2010 ta dE yE ???:/

  106. halisa mohsoff permalink
    Jumaat 25 Mac, 2011 3:10 pm

    alhamdulilah..terima kasih yer ustaz dengan adanya laman web ni..sebenarnya saya calon spm mengulang. tak pernah ambik tasawwur islam ni, 1st time nak ambik paper ni..insya’allah nak buat yang terbaik. terima kasih banyak2, sedikit sebanyak ianya membantu saya.
    semoga allah swt sahaja yang dapat membantu. terima kasih sekali lagi

    p/s; soklan dari penang x ker????

  107. Jumaat 18 Mac, 2011 11:20 pm

    assalamualaikom….trima kseh dngan ade nye soklan ni dpat membuat persediaan…

  108. muhammad permalink
    Sabtu 5 Mac, 2011 8:27 am

    terima ksh kpda tok burung

  109. calon spm 2010 permalink
    Selasa 23 November, 2010 10:05 pm

    terima kasih yang tidak terhingga!!

  110. ADHAR BIN BAHARIM permalink
    Jumaat 19 November, 2010 10:31 pm

    Assalamualaikum ustaz. Bagaimana cara nak beli CD P & P Tasawwur Islam Tingkatan 4 dan 5. ?Pernah beli CD tersebut waktu kursus Tasawwur Islam di Batu Pahat, Johor tapi dah rosak.

  111. Rabu 17 November, 2010 9:22 pm

    assalamualaikum……. hana amat berterima kasih kerana dengan adanya maklumat seperti dapat la hana menbuat persiapan diri dlm meghdapi spm kali nie……

  112. Zanariah permalink
    Isnin 8 November, 2010 3:22 pm

    Terima kasih banyak2…. saya dah download trial 2010 utk anak murid saya. Semoga diberkati Allah selalu

  113. reena permalink
    Sabtu 6 November, 2010 9:37 pm

    boleh tak buat analisis utk trial spm 2010 ni?

  114. hanif permalink
    Sabtu 23 Oktober, 2010 5:33 pm

    ustaz macam mana nak ambil soalan tsaawwur.

  115. Tanpa Nama permalink
    Khamis 21 Oktober, 2010 8:24 pm

    cyew nk soaln tryel
    2009 ngn 2010
    leh x ??
    nk dgn jwpn ckli ..
    tlg ae . .

  116. HAZRIAH HAJANAN permalink
    Ahad 17 Oktober, 2010 11:18 pm

    salam…saya nak skema untuk negeri johao percubaan 2010..boleh tolong tak?/say nak jawapan nyerr

  117. Nisak_JOhor permalink
    Khamis 14 Oktober, 2010 5:40 pm

    terima kasih..
    saya sangat menghargai
    dengan adanya laman ini…

  118. ustaz zaki assyaibani permalink
    Isnin 11 Oktober, 2010 10:58 pm

    syukran ustaz…. hanya allah yg akan membalas semua jasa baik mu ini.. ameeenn

  119. Selasa 5 Oktober, 2010 9:43 am

    Good effort, May Allah give you reward…

  120. tokburong permalink*
    Jumaat 1 Oktober, 2010 11:18 pm

    Untuk perhatian semua …..

    Soalan percubaan yang saya masukkan di sini adalah soalan yang dikirimkan oleh kawan-kawan saya. Jadi kalau anda semua ada soalan percubaan dari negeri anda dan ingin dikongsi bersama bolehlah emailkan kepada saya dan insyaalah saya akan masukkan dalam bolog ini untuk di kongsi bersama.

  121. Jumaat 1 Oktober, 2010 10:36 pm

    Ustaz sy nak tanya soalan spm tasawwur islam tahun 2001-2009

  122. uknown permalink
    Khamis 30 September, 2010 1:21 pm

    adde x trial spm 2010 selangor punyer?

  123. adie permalink
    Khamis 30 September, 2010 1:33 am

    trial pahang 1 oktober baru pekse

  124. Sanusira permalink
    Selasa 28 September, 2010 10:46 pm

    Assalamualaikum….
    Bila nak upload soalan trial negeri2 lain,
    Mana kawan2 kita yang lain dari Johor, Melaka, N9, Selangor, Pahang, Kedah?
    Skema Terengganu bila nak upload

  125. sara permalink
    Selasa 28 September, 2010 8:09 pm

    nak soalan n.9

  126. ustaz hasri permalink
    Isnin 27 September, 2010 10:25 am

    assalamuilaikum..sya arap ank2 murid smua dpt menjawab soaln yng telah diberikan…agar ank murid smua dpat manfaatnya…sebelum sya mengundur dri..sya ingin berpntun…telajak perahu blh berundur,telajak dri hilanglah mse dpn…

  127. ustaz permalink
    Isnin 27 September, 2010 10:20 am

    assalamuilaikum….saya arap anak2 murid dpt jwb SPM dgn lebih baik lg…klu ada apa soaln yg hndak tye..blh lah bertnya pda saya

  128. mohamad syarul bin mustafa permalink
    Ahad 26 September, 2010 5:57 pm

    ustaz skema jwapan perak x dew kew

  129. aisar permalink
    Sabtu 25 September, 2010 11:30 pm

    terima kasih staz….skema jawapan trial trg xder ke?

  130. muhd zulfikar permalink
    Sabtu 25 September, 2010 5:59 pm

    saya nk penang nye soalan

  131. Ust Adnan permalink
    Selasa 21 September, 2010 9:23 am

    Salam ustaz, terima kasih kerana saya download percubaaan 2010.

  132. aisar permalink
    Selasa 21 September, 2010 1:59 am

    assalamualaikum….
    laman ini memang bagus dan banyak membantu saya…
    ustaz, soalan trial 2010 negeri terengganu n kedah takde ke?

  133. Isnin 13 September, 2010 10:29 pm

    ustaz, x dak ka soalan trial penang 2010..

  134. Ahad 5 September, 2010 8:47 pm

    nak soalan percubaan SPM 2010 negeri Penang..

  135. kak jah permalink
    Isnin 23 Ogos, 2010 6:38 pm

    nnt kita syer soalan percubaan 2010 ya

  136. abd. aziz lutfi permalink
    Selasa 6 Julai, 2010 12:18 pm

    tk. sangat membantu. jalankan apa yang dah ada. tak payah nak gubal lain. segalanya jimat. terutama tenaga dan masa. cuma duit kena keluar lebih sikit. fotostat utk student.

  137. nar..plg 7 permalink
    Khamis 1 Julai, 2010 10:58 am

    alhmdulillah…syukran atas bantuan n usaha ust…jazakallah….

  138. Tanpa Nama permalink
    Isnin 21 Jun, 2010 10:01 pm

    fgvv

  139. Khamis 27 Mei, 2010 11:51 am

    Assalamualaikum ustaz sy muhd ramadhan ingin mengucap byk2 terima kasih, kerana web tasawwur islam nie byk membantu sy dlm peperiksaan. dengan ini peperiksaan pertengahan taun sy dpt menjwb dengan bek, sy mengikut tips2 yg diberi, terima kaseh byk2 ustaz. sy juga arap spm taun nie sy dpt menjawab spm kertas tasawwur islam nie dengan bek, insyaallah…

  140. deenna permalink
    Selasa 18 Mei, 2010 8:29 pm

    trime kasih byk2 ustaz…
    bl0g ustaz benar2 mmbntu sye..
    harap sye dpat sc0re..,.

  141. liena_street@yahoo.com permalink
    Selasa 2 Mac, 2010 1:44 pm

    mekaseh ustaz seb bg nota n soalan tsawur toh.
    time taswur i mcty g lab. coz cekgu soh i surf tenet psal tsawur.
    thanx you very much yeah. may allah bless you frver, amin.

  142. liena_street@yahoo.com permalink
    Selasa 2 Mac, 2010 1:43 pm

    mekaseh ustaz seb bg nota n soalan tsawur toh.
    time taswur i mcty g lab. coz cekgu soh i surf tenet psal tsawur.
    thanx you very yeah. may allah bless you frver, amin.

  143. Jumaat 19 Februari, 2010 8:25 pm

    salam..knp xde soalan dr sabah dan sarawak erk?

  144. Sabtu 6 Februari, 2010 9:48 am

    buat tok burong thanks sbab bnyk nota2 yang pdat dan berns…kteorg slalu kat sekola ble sbjek tswur nie,kteowg msti g lab… n kteowg akn srve lntrnt web tok burng,hope akn memprbnykan lg sgala ilmu yg ada pd tok burng nie…smekom….

  145. Rabu 9 Disember, 2009 4:49 pm

    sukran jazilah – moga ana dapat A1 dalam Tasawwur Islam esok

  146. Rabu 9 Disember, 2009 12:59 pm

    syukran..

  147. ela permalink
    Sabtu 5 Disember, 2009 4:14 pm

    assalamualaikum ustaz..
    saya xdpt la bukak soalan2 prcubaan tue..
    da byk kli guna..
    bantu sy..

  148. anahafizan permalink
    Jumaat 27 November, 2009 12:37 pm

    assalamualaikum,ustaz ada tak tajuk2 peruncingan tasawur tslam 2010

  149. Sabtu 21 November, 2009 9:08 pm

    terima kasih banyak2 ustaz. semoga Allah memberkati ustaz atas usaha yang mulia ini

  150. Sabtu 21 November, 2009 4:11 pm

    salam..
    shukran jazilan ustaz.
    soalan2 2 byk m’bntu ana.

  151. nufaal permalink
    Isnin 16 November, 2009 12:07 pm

    syukran ustaz…
    doakan kejayaan kami semua…

  152. tokburong permalink*
    Isnin 16 November, 2009 12:07 am

    Untuk semua …
    Soalan ramalan tak ada sebab saya tak pernah percaya dengan soalan ramalan.

  153. ain permalink
    Khamis 12 November, 2009 11:20 am

    salam ustaz, time kasih krana bnyk soalan sy blh perolehi..
    dan ustaz ade x soalan ramaln tsawur spm 2009. harap boleh berkongsi dgn semua orang..

  154. ustaz nadzir permalink
    Selasa 10 November, 2009 11:51 am

    ustaz…… ada dak soalan ramalan spm 2009. Kesian ke anak murid ni, kalu ada leh emailkan.

  155. adnan permalink
    Selasa 10 November, 2009 9:58 am

    Panjang umur , murah rezki ust.

  156. Isnin 9 November, 2009 10:39 am

    assalamulaikum semua……………………..
    di sini saya hendak mengucap ribuan terima kasih kepada ustaq-ustaq yang ada di malaysia ini kerana telah memberikan saya soalan-soalan percubaan 2009….saya amat berbanga skali krna ada org2 yg sdia membantu saya(syukran jazilan)………..

  157. Isnin 9 November, 2009 10:27 am

    assalamualaikum semua ustaq-ustaq.,………………………
    di sini hendak bertanya ada tak soalan ramalan spm2009(tasawwur islam

  158. engku ahmad hazwan permalink
    Selasa 27 Oktober, 2009 12:47 pm

    assalamualaikum semua ustaq-ustaq.,………………………
    di sini hendak bertanya ada tak soalan ramalan spm2009(tasawwur islam)

  159. Selasa 27 Oktober, 2009 11:11 am

    assalamulaikum semua……………………..
    di sini saya hendak mengucap ribuan terima kasih kepada ustaq-ustaq yang ada di malaysia ini kerana telah memberikan saya soalan-soalan percubaan 2009(syukran jazilan)………..

  160. ustaz zn permalink
    Isnin 26 Oktober, 2009 12:28 pm

    Assalamualaikum…
    barakallah wa syukran jazilan…kullu sanah wa anta toyyib

  161. maisara permalink
    Ahad 25 Oktober, 2009 10:15 pm

    salam.ustaz ada tak analisa topik tasawwur utk soalan spm tahun2 yg lepas?

  162. mohd kamil ahmad permalink
    Khamis 15 Oktober, 2009 12:41 pm

    salam……
    ustaz…tak dak ke soalan-soalan ramalan tahun 2009 ni…..ataupun tajuk2 yang akan masuk dalam peperiksaan……

  163. Rabu 14 Oktober, 2009 8:53 pm

    assalamualaikum ustaz. ada tak tajuk-tajuk ramalan utk spm 2009 ? tq

  164. kamil ahmad permalink
    Khamis 8 Oktober, 2009 12:53 pm

    salam….. terima kasih….. semoga diberkati Allah………..

  165. Sanusi Ramli permalink
    Ahad 4 Oktober, 2009 6:47 pm

    Terima kasih di atas perkongsian ilmu ini, semoga mendapat ganjaran daripada Allah SWT.

  166. adnan permalink
    Sabtu 3 Oktober, 2009 4:22 pm

    tenqiu ustaz, usaha ustaz ni memang baik.

  167. egi permalink
    Selasa 29 September, 2009 10:02 pm

    terima kasih ustaz

  168. ustazah mi permalink
    Isnin 28 September, 2009 5:04 pm

    trial SPM dah settle semua negeri kan ? apa kata kita pakat share soalan2 dari setiap negeri..camana ustaz kalu kami pos kat ustaz soalan blh ko tlg pamer kat website ni? amacam member2 dr seluruh malaysia jom kirim soalan kat ustaz..ana ni dr KL kalu nak soalan wilayah ana boleh poskan…sama-samalah kita naikkan gred tasawwur ni…

  169. Tanpa Nama permalink
    Khamis 10 September, 2009 7:04 pm

    slm,, blh bg soalan prcbaan ngri mlka x?? amt dprlukn sekrg.. thnkz..

  170. Khamis 10 September, 2009 11:55 am

    TQ, kpd yang murah hati sediakan pelbagai bahan subjek agama kepada pelajar-pelajar islam, teruskan usaha tuan/puan moga-moga amalan ini dikira sedekah jariah………… amin ya rabbal-alamin

  171. Isnin 7 September, 2009 9:25 am

    salam,ustaz. ade x skop trial 2009 tasawur utk negeri phg?

  172. putera kijang permalink
    Ahad 6 September, 2009 8:34 pm

    ustaz, soalan percubaan spm Tasawwur Islam 2009 bagi sekolah harian adew tak…..klaw tak dew share la tajuk yg akan masuk…..

  173. eyla in the house permalink
    Isnin 31 Ogos, 2009 5:45 pm

    alhamdulillah ada space ni.moga2 dapat membantu saya banyak

  174. eyla in the house permalink
    Isnin 31 Ogos, 2009 5:45 pm

    alhamdulillah ada space ni.moga2 dapat membantu saya babyak

  175. Rabu 19 Ogos, 2009 1:06 pm

    assalamualaikum kepada ustaz..terima kasih kami ucapkan kerana telah menyediakan pelbagai bahan-bahan soalan yang menarik dan berkesan.kami mendapati input-input yang disediakan sangat bermanfaat..jazakallah ya ustaz..(^_^) dari pelajar smk(p)tengku afzan kuantan PAHANG

  176. iznee dan adilah permalink
    Selasa 18 Ogos, 2009 2:19 pm

    alhamdunillah,kami selalu layari web ini sewaktu taswwur…tampaknya ia berkesan….terima kasih ustaz kerna membari ilmu kpda kami…-plajar skolah (p) tengku afzan kuntan,pahang,,,,

  177. NOR SMKA Tok Bachok permalink
    Rabu 5 Ogos, 2009 4:03 pm

    ustaz..
    soalan bab gapo hok akan kluar dlm exam trial ni?
    tolong share la sikit2..
    hehe..

    -yang mengharap

  178. sugar_baby permalink
    Khamis 30 Julai, 2009 1:55 pm

    emm syg , na soaln bocor ??

  179. pelajar permalink
    Khamis 30 Julai, 2009 1:54 pm

    ustaz bg soaln rmlan spm dan law leh soalan bocor skali ..

  180. azam permalink
    Khamis 30 Julai, 2009 11:35 am

    semekum ada tajuk ramalan untuk spm 2009

  181. khairul permalink
    Rabu 29 Julai, 2009 10:24 pm

    Alhamdulillah…..syukran sgt2(^_^)jazakallah!!

  182. tokburong permalink*
    Rabu 8 Julai, 2009 11:30 pm

    Contoh JSU tu dah saya uploud. Cuba cari dalam laman TASAWWUR ISLAM

  183. zainuddin permalink
    Rabu 8 Julai, 2009 1:13 am

    Ustaz contoh JSU Tasawwur Islam ada tak dalam ni? Kalau boleh beri, terima kasih

  184. syed othman syed jaafar permalink
    Jumaat 29 Mei, 2009 9:50 am

    tahniah Ust safee tokburong buat blog .ana boleh kongsi kepakaran tuan

  185. ustaz junior permalink
    Isnin 25 Mei, 2009 6:19 pm

    kami warga smk simpang berharap usaha sebegini dapat di teruskan…

  186. ustaz junior permalink
    Isnin 25 Mei, 2009 6:15 pm

    Salam…Time kaseh kerana telah menyediakan bahan – bahan macam ni,ana harap usaha sebegini dapat diteruskan supaya anak – anak kita dimasa hadapan tidak lupakan asal usul mereka.ana berharap bahan – bahan sebegini dapat diperbanyakkan dan mementapkan lagi.sekali lagi saya ucapkan terima kasih dan tah atas usaha yang telah diusahakan.diharap Allah S.W.T. memberkati usaha anda.Assalamualaikum…

  187. malinda permalink
    Rabu 29 April, 2009 7:30 pm

    terima kasih….🙂 besnye dapat tau tentang blog ni~ semoga ustaz sentiasa bahagia

  188. student pang5 permalink
    Khamis 9 April, 2009 11:28 am

    salam ustaz.tolong bagi tips untuk menjawab soalan tswr.dan teknik untuk skor A1.

  189. WAFA IFFAH permalink
    Rabu 18 Februari, 2009 6:16 pm

    SALAM, Tahniah ustaz di atas usaha yang murni ini. Allah jua yang membalasnya

  190. Rabu 4 Februari, 2009 7:25 pm

    lupa plak uztat saya dari sekolah sekolah menengah dato mohd said nilai..kalau2 rajin datang lah sinie wat teknik jawab soalan tasawwur..tahun nie saya SPM..saya harap sgt saya bleh skor subjek nie..amin…amin..

  191. Rabu 4 Februari, 2009 7:22 pm

    terima kasih uztat..prekse bulan 2 nie tasawwur saya ok..

  192. aswadi permalink
    Isnin 10 November, 2008 2:24 pm

    thanxxx ustaz, moga usaha ustaz dirahmati

  193. Ahad 9 November, 2008 3:54 pm

    bgus ustaz….kerana beri soalan tasawwur islam..kepada sya tq ustaz moga ustaz diberkati ALLAH S.W.T.sekolah menegah kebangsaan dato sye omar

  194. hasnah permalink
    Khamis 6 November, 2008 10:01 am

    assalamualaikum, soalan dari sabah, sarawak dan kedah ada tak? syukran.

  195. hafizu permalink
    Selasa 4 November, 2008 12:53 pm

    tahniah ustaz, laman ini banyak membantu saya..teruskan usaha moga diberkati Allah.

  196. fieza permalink
    Khamis 30 Oktober, 2008 6:56 pm

    assalamualaikum ustaz…soalan trial negeri sabah xde ke ustaz?

  197. intan permalink
    Khamis 23 Oktober, 2008 5:34 pm

    ustaz,terima kasih…..dah lama cari soalan trial,pegi kursus baru tahu blog nie…syukran jazilan..bolehler membantu pelajar…diaorang banyak gak bertanya,billa nak dapat soalan trial negeri lain…

  198. hasnah permalink
    Rabu 22 Oktober, 2008 11:40 am

    syukran jazilan. Alhamdulillah dah lama cari soalan ni, baru jumpa.

  199. fadzilah permalink
    Sabtu 18 Oktober, 2008 2:28 pm

    ok ustaz…syukran.

  200. zedin permalink
    Jumaat 17 Oktober, 2008 10:18 pm

    Alhamdulillah, syukur.. thnx ustaz..

  201. tokburong permalink*
    Jumaat 17 Oktober, 2008 6:40 pm

    semasa awak download tu saya tengah edit, skrg sudah ok, boleh download semula ye.

  202. zedin permalink
    Jumaat 17 Oktober, 2008 6:23 pm

    ustaz, kenapa soalan KL dpt soalan Perak?

  203. zedin permalink
    Jumaat 17 Oktober, 2008 2:07 pm

    thnx ustaz, ada lg soalan tak dr negeri2 lain?

  204. tokburong permalink*
    Selasa 14 Oktober, 2008 12:36 am

    Saya dah upload baru, skrg gerenti boleh buka. ok Thanks kerana memberitahu.

  205. fadzilah permalink
    Sabtu 11 Oktober, 2008 12:03 pm

    ustaz. saya dah download kertas 1 percubaan neg kelantan, tp xleh ‘open’ la..nape eh.

  206. fadzilah permalink
    Sabtu 11 Oktober, 2008 11:50 am

    tahniah..dengan adanya blog ni bnyk membantu sy n pelajar2 di smk tasek utara, johor bahru…syukran jazilan.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: