Skip to content

Bahan Berkaitan

Antara buku-buku dan bahan yang telah ditulis dan diterbitkan oleh penulis yang berkaitan dengan Tasawwur Islam.

Buku Terbaharu 2016

BUKU STRATEGI MENJAWAB TASAWWUR ISLAM DENGAN BERKESAN          ( Klik link ni utk dapatkannya )

EKSPLORASI BERFOKUS A+

TASAWWUR ISLAM TING 4 DAN 5 SPM

BBA4BD6A

91C8908

 

Buku soalan topikal dan jawapan yang dipersembahkan dalam bentuk nota. Amat sesuai untuk rujukan para pelajar yang akan mengambil peperiksaan Tasawwur Islam. Setebal 164 halaman. Merangkumi semua topik dan tajuk yang terdapat dalam sukatan MP tasawwur Islam tingkatan 4 dan 5

Buku ini tiada di kedai buku,. hanya dijual melalui online aje. Kalau nok order Buku Eksplorasi A+ ni bank in kan  dalam akaun maybank  atas nama EE SMART ENTERPRISE no akaun 553083208175  rm 16.00 sebuah termasuk pos, kemudian wassap atau telegram  kat saya di no 0199197072 dengan dinyatakan nama, alamat penuh, no telefon dan bilangan buku yang dikehendaki untuk pengeposan dan makluman saya

___________________________________________

Karya   2013

Buku Terbaru

Buku Latihan  Klon soalan Sebenar SPM diterbitkan oleh Cerdik publication. Berminat sila dapatkan di kedai-kedai buku berhampiran anda.

Harga RM 5.50 Sahaja. mengandungi 7 set kertas soalan klon SPM Tasawwur Islam Kertas 1 dan Kertas 2 daripada tahun 2006 – 2012

___________________________________________

BUKU LATIHAN GLA TINGKATAN 4

kulit gla ting 4 2013

Buku Latihan berdasarkan topikal dari bab ke bab sebagaimana yang terdapat dalam buku teks. Buku Ini tidak di cetak dan tidak di jual di mana-mana kedai. Sesiapa yang nak ( untuk kegunaan sendiri sahaja.Buku untuk di jual atau dihantar kepada mana-mana penerbit )boleh download  sendiri

BUKU LATIHAN GLA TASAWWUR ISLAM TING  4  (Klik untuk dapatkan buku ini

_______________________________________

BUKU LATIHAN TOPIKAL GLA TINGKATAN 5

Buku GLA Tingkatan 5

Buku Latihan berdasarkan topikal dari bab ke bab sebagaimana yang terdapat dalam buku teks. Buku Ini tidak di cetak dan tiada di kedai. Sesiapa yang nak ( untuk kegunaan sendiri sahaja.Buku untuk di jual atau dihantar kepada mana-mana penerbit )boleh download  sendiri

BUKU LATIHAN GLA TASAWWUR ISLAM TING 5 (Klik untuk dapatkan buku ini )

 

_____________________________________________________________

BUKU SOALAN TOPIKAL DAN JAWAPAN SPM TING 4 DAN 5

Telah diterbitkan Harga RM 16.00 Termasuk Kos Pengeposan

BUKU INI SUDAH HABIS DAN TIADA DALAM SIMPANAN SAYA LAGI. TERIMA KASIH

_____________________________________________________________________

Buku Teknik Menjawab Soalan Tasawwur Islam SPM

Nota Tentang cara menjawab soalan Tasawwur ISlam SPMBuku Teknik Menjawab Soalan Nota Tentang cara menjawab soalan Tasawwur Islam SPM. Untuk Download sila klik pada tajuk diatas

____________________________________________________

Buku Doa Menghadapi Peperiksaan

Buku doa dan kaedah yang boleh diamalkan dalam menghadapi peperiksaan

Doa Menghadapi Peperiksaan

Buku doa dan kaedah yang boleh diamalkan dalam menghadapi peperiksaan. Untuk Download sila klik pada tajuk di atas

_________________________________________________

Buku Latihan Topikal Tasawwur Islam Ting 4.

Buku Latihan Topikal Tingkatan 4

Buku Latihan Topikal Tingkatan 4. Buku ini ditulis bersama dengan jurulatih utama Tasawwur Islam JAPIM. Terbitan tahun 2008

Buku Latihan Topikal Tingkatan 5

Buku Latihan Topikal Tingkatan 5. Buku ini ditulis bersama dengan Jurulatih Utama Tasawwur Islam JAPIM. Diterbitkan pada tahun 2008

____________________________________________________________________

Buku Jawapan Latihan Topikal Ting 4 & 5

Buku Jawapan Latihan Topikal Ting 4

Buku Jawapan Latihan Topikal Ting 4

Buku JAwapan LAtihan Topikal Tingkatan 5

Buku Jawapan Latihan Topikal Tingkatan 5

______________________________________________________

 Buku Teks Tingkatan 5 Terbitan tahun 2003

Buku Teks ini telah ditulis pada tahun 2003

Buku Teks ini telah ditulis pada tahun 2003

_____________________________________________________________________

Buku Panduan Pengajaran dan Pembelajaran Tasawwur Islam Tingkatan 5.

Terbitan JAPIM Terbitan tahun 2004

Buku panduan ini ditulis bersama JU utama JAPIM

Buku panduan ini ditulis bersama JU utama JAPIM

_________________________________________________________________

Buku Kerja Tasawwur Islam Tingkatan 5

Buku Kerja Strategi Tasawwur Islam Tingkatan 5

Buku Kerja Strategi Tasawwur Islam Tingkatan 5. Diterbitkan pada tahun 2000

_______________________________________________________

Buku Kerja Tasawwur Islam Tingkatan 4 yang diterbitkan pada tahun 2000.

79 Komen leave one →
  1. Tanpa Nama permalink
    Rabu 16 November, 2016 11:35 am

    Assalamualaikum..mohon izin untuk saya download nota, latihan dan buku GLA dari blog ni.. terima kasih..

  2. akizaki permalink
    Sabtu 4 Jun, 2016 9:42 pm

    Alhamdulillah ,,,akhirnya dpt jugak buku yg slama ini sy cri ,,,trima kasih yang menerbit buku ini ,,

  3. Abdul Jalal bin Muatafa permalink
    Isnin 21 Mac, 2016 8:27 am

    Mana nak dapatkan buku terbaru tu ustaz?

  4. Tanpa Nama permalink
    Selasa 8 Mac, 2016 5:26 am

    salam… boleh kita kongsi soalan kbat …

    Tok burong :….

    Boleh. saya sangat mengalu-alukan sebarang perkonsian ilmu dlm blog ini… kalau ada bahan bolehlah di kongsi bersama

  5. Tanpa Nama permalink
    Selasa 12 Januari, 2016 3:36 pm

    halalkan bahan2 tuan..sukran ya ust

  6. Ahad 21 Disember, 2014 2:40 pm

    Aslmkm ustaz..sy nak beli buku teks tingktn 5 & 4 serta buku panduan mengajar ti..terima kasih ustaz

  7. Johng543 permalink
    Selasa 16 September, 2014 8:26 am

    Rattling great visual appeal on this web site, I’d value it 10. feggkbfecafe

  8. Tanpa Nama permalink
    Sabtu 15 Februari, 2014 10:08 am

    ASLMKM USTAZ, NAK DAPATKAN PLAN J MCMN USTAZ?

  9. fazli permalink
    Jumaat 15 November, 2013 5:00 pm

    salam, saya nak tahu bagaimana nak jwb kertas 2 supaya dpt markah tinggi, kertas satu saya ok alhamdulilah lah slalu dpt atas 35

  10. Tanpa Nama permalink
    Jumaat 31 Mei, 2013 3:13 pm

    salam ustaz..nk tnya skit klaw soalan esei kan perlu jwb dlm bntuk rencana atau point??

  11. harida roni permalink
    Rabu 30 Januari, 2013 12:27 am

    salamustaz, saya banyak download bahan-bahan tasawwur untuk kegunaan pelajar-pelajar saya, harap ustaz halalkan. tq.

  12. hamba Allah permalink
    Selasa 25 September, 2012 2:07 pm

    terima kasih ustaz…may Allah bless you

  13. Selasa 28 Ogos, 2012 4:55 pm

    aq dh besedia nk mnjwb soalan pecubaan spm minggu dpn

  14. Rabu 18 Januari, 2012 12:34 am

    bagus le ruangan ni moga Allah rahmati ustaz… boleh ke muatturunkan Rancangan Tahunan Ting 4.

  15. Tanpa Nama permalink
    Isnin 8 Ogos, 2011 9:28 pm

    BEST la jgp bljar nie ey………

  16. anok buoh ustz la.. permalink
    Rabu 27 Julai, 2011 5:14 pm

    baru buleh kelih ustz…

  17. ANISAH IBRAHIM permalink
    Sabtu 9 April, 2011 9:58 am

    slm.x leh download pun.mcm x link je.saya nak dapatkan teknik menjawab tu utk panitia sek.nok wat camne?

  18. Khamis 24 Februari, 2011 9:23 pm

    memag best

  19. Tanpa Nama permalink
    Rabu 2 Februari, 2011 10:55 pm

    tasawwur islam ape maksudnye

  20. wan permalink
    Jumaat 28 Januari, 2011 1:44 pm

    syukran jazilan ustaz….. laman ini byk membantu saya… terima kasih kerana bagi download… izinkan saya copy untuk pelajar saya….. terima kasih tak terhingga…

  21. Khamis 27 Januari, 2011 10:51 pm

    dlam tswur, ada x soalan fsal sifat mustahil Allah? kena hafal x?

  22. lputeri nurul hikmah permalink
    Ahad 16 Januari, 2011 1:46 am

    assalamualaikum ustaz….

  23. Hulaimi ghazali permalink
    Jumaat 14 Januari, 2011 10:19 pm

    Salam. Ustaz mana saya boleh dptkan teknik menjawab soalan tasawur Islam

  24. sakimim permalink
    Selasa 11 Januari, 2011 9:27 pm

    bagusnya laman web ni

  25. Tanpa Nama permalink
    Ahad 9 Januari, 2011 1:25 pm

    assalamualaikum…kami nk2…

  26. saya permalink
    Jumaat 3 Disember, 2010 8:24 pm

    ustaz nape x leh nak download pun

  27. noname permalink
    Jumaat 12 November, 2010 3:00 pm

    tasawwur islam A +

  28. BULIAH KASIM permalink
    Selasa 12 Oktober, 2010 5:36 pm

    saya ingin nak beli buku “Latihan Topikal Tasawwur Islam tingkatan 4 dan 5. Macamana nak hubungi pihak tuan

  29. Tanpa Nama permalink
    Selasa 28 September, 2010 10:16 pm

    assalamualaikum…..knp x leh download teknik menjawab ….saya amat memerlukannye

  30. Tanpa Nama permalink
    Isnin 20 September, 2010 10:59 am

    Assalamualaikum.
    Ustaz kenapa tak boleh download teknik menjawab soalan tasawwur Islam?

  31. eyza soffea permalink
    Selasa 7 September, 2010 8:59 am

    assalamualaikum ustz..terima kasih atas segala bahan yang ustz sediakan..bahn2 tersebut dpt membantu sya dan rakan2 untuk score dlm subjek tassawur..(sTudent2 tassawur foRm 5 SMK Sulaiman Bentong)

  32. Ahad 15 Ogos, 2010 9:45 am

    SAYA DA DAPAT BANYAK MAKLUMAT DARI APA YANG USTAZ TULIS…TERIMA KASIH BANYAK 2..MOGA ALLAH MEMBERKATI USTAZ..

  33. Tanpa Nama permalink
    Ahad 15 Ogos, 2010 9:44 am

    SAYA DA DAPAT BANYAK MAKLUMAT DARI APA YANG USTAZ TULIS…TERIMA KASIH BANYAK 2

  34. eryne zealord permalink
    Selasa 10 Ogos, 2010 9:59 am

    salam , terima kasih atas ilmu yang ustaz berikan. ianya begitu bermanfaat kepada kami semua (:
    semoga ustaz doakan kejayaan kami SPM 2010 .

    dari SMK TENGKU AFZAN , KUANTAN (:

  35. iznee fateha dan nur adilah.... permalink
    Selasa 10 Ogos, 2010 9:29 am

    selamat berpusa…dari kami berdua…sekolah mnegah premouan tengku afzan…idop tsawwur islam…pom 5…

  36. yanie permalink
    Rabu 21 Julai, 2010 8:31 pm

    salam..ustaz,macm mane nak dapatkan semue buku2 kat atas ni???sy nak wat rujukan,

  37. anem permalink
    Khamis 1 Julai, 2010 10:15 am

    heppy blajo tasawwur…………
    cemoga kowg success clalu………..

  38. Muhd Nor Affendi permalink
    Rabu 12 Mei, 2010 3:22 pm

    salam, trime kasih atas pertolongan cikgu..
    smoge allah merahmati cikgu sekeluarga..
    amin..

    SMK Saujana Impian
    Kajang, Selangor..

  39. Khamis 29 April, 2010 4:45 pm

    Cikgu,boleh kah cikgu poskan cd tassawur islam atau bahan bahan,nota atau latihan…
    saya ingin menguasai tassawur islam tetapi tidak ada bahan…jikalau boleh saya merayu kepada cikgu.saya sanggup membayarnya…saya terdesak untuk mendapatkanya…maklumlah spm 2010 hampir dekat….semoga allah memberkati cikgu kerana telah bekongsi ilmu yang banyak kepada pelajar

  40. azam permalink
    Jumaat 9 April, 2010 7:27 am

    kenapa tak dapat download? cam link dah mati

  41. Fighting4SPM'10 permalink
    Rabu 10 Mac, 2010 9:05 pm

    Assalamu’alaikum ustaz.
    Alhamdulillah sy terjumpa blog yg bermaanfaat ni.
    Terima kasih utk semua ilmu yg ustaz berikan.
    Hanya Allah yg mampu membalasnya.
    May Allah Bless You.

  42. Selasa 2 Mac, 2010 1:51 pm

    ai utol…sowg 2 jew kerw…ea blajar ar…adyai…huhuhu,,,….

  43. Selasa 2 Mac, 2010 1:44 pm

    nk tao ta??
    iteowg ngah dphti an!!
    eeee..cbok jehh
    well..
    ad cctv ann..
    mypah aw….
    ngeehehee

  44. Selasa 2 Mac, 2010 1:42 pm

    ea syakir…x kan tmnung jew…hu….

  45. Selasa 2 Mac, 2010 1:40 pm

    kamii love taswwur!!
    ummuuaahhh!!

  46. Selasa 2 Mac, 2010 1:39 pm

    ntah..kowg ckgu soh bkak tsawwur bkan myspace…. perh arh…adoyai..dk ssa 2

  47. Selasa 2 Mac, 2010 1:32 pm

    dak ssa batch93,
    success in spm k??
    wa caiiyook sme lu!!

  48. Selasa 2 Mac, 2010 1:27 pm

    itowg ske taswwur islm..
    hopen success in spm..
    doa an iteowg auww..

  49. Selasa 2 Mac, 2010 1:23 pm

    i like tasawwur..
    ummmuuahh

  50. Ahad 21 Februari, 2010 5:39 pm

    tswwur nie bkn ler mudah sgt ia akn jd sng klau kite bace

  51. Jumaat 5 Februari, 2010 9:28 am

    ala tswwur neyh smpoi jewq,x yah bce bku pn xperh..
    byase urh dax ssa qulay

  52. Jumaat 5 Februari, 2010 9:21 am

    thanx 4 all
    succes2!!
    caiiyook!!

  53. muslim sejati permalink
    Khamis 31 Disember, 2009 9:56 pm

    asslm ustz.. cm ne nk skor A dlm mata pljrn tasawwur .

  54. Ahad 6 Disember, 2009 9:03 pm

    SALAM USTAZ………..leh x ustaz bg tips2 jwb soalan tasawur islam????sye nk skor tasawur islam….pekse tgl b pe ari je ag

  55. tokburong permalink*
    Ahad 8 November, 2009 9:57 pm

    for NORHAFIZA ADLINA BT.AHMAD..
    Untuk pengetahuan puan buku latih tubi tu dah tak ada dalam pasaran tapi soalan-soalannya sudah saya masukkan dalam buku nota tins 4 & 5. Tentang skemanya tu mungkin tahun depan baru siap sbb akhir tahun ni saya sibuk sikit ….

    for kakchik ….
    Sama-sama, mudah-mudahan kita semua sentiasa diberkati Allah SWT.

    for rohani …..
    Terima kasih

    for hilmiah hassan …..
    Terima kasih atas sokongan anda bahan-bahan tasawwur tu boleh di download dari laman blog ni. ttg CD tu kalau nak bagi alamat kat saya boleh saya poskan.

  56. hilmiah hassan permalink
    Selasa 3 November, 2009 11:13 am

    Assalamualaikum,smoga ustaz sihat dan dalam keberkatan Allah S.W.T. Blog ini banyak membantu saya dalam meningkatkan p&p saya dan pelajar2 saya. Sye telah membeli buku topikal t4 & t5 tp tak cukup. saya cari sekitar kl tp x brjye.Down load teknik pun x dpt.Kalau ade kemudahn drpd ustaz sye nk beli cd atau ape2 dan segala bahan tswr . Kamus istilah sgt bagus tp saya rasa lg elok untuk bhs arab shj dan perkataan melayu @ ingris x pyh so kena up grade lg dan tmbh semua perkataan arab yg terdpat dalam buku teks. Maaf dan terima kasih.

  57. rohani permalink
    Isnin 12 Oktober, 2009 2:34 pm

    tahniah. laman ini banyak membantu saya mendapat soalan

  58. kakchik permalink
    Jumaat 2 Oktober, 2009 1:41 am

    syukran jazilan ustaz.moga hidup ustaz sentiasa diberkati Allah.

  59. NORHAFIZA ADLINA BT.AHMAD permalink
    Khamis 1 Oktober, 2009 11:56 am

    macamana nak dpatkan buku2 latihan tasawwur form 4 dan 5….kalau ada naklah sekali dgn skemanya..sila hubungi saya kalau dah ada bukunya(siap)

  60. adneen_solehah permalink
    Selasa 1 September, 2009 5:08 pm

    assalamualaikum ustaz…
    nape ssah sgt nk cari note tasawwur islam…

  61. suri permalink
    Ahad 30 Ogos, 2009 5:06 pm

    salam ramadhan…ustaz saya cuba download teknik menjawab taswwur tu tp tak dpt..penting sgt bg saya coz calon saya 140 orang tahun ni,,,

  62. hakim permalink
    Jumaat 28 Ogos, 2009 8:48 am

    saya ade mengambil subjek tasawwur islam dalam SPM
    tapi ia di luar pakej.

    kat sekolah sy langsung x blaja subjek ni.

    cuma kadang2 ade la bace.
    cmne nk skor A1….
    Subhanallah.. ;(

  63. fey permalink
    Isnin 17 Ogos, 2009 1:33 pm

    ya Allah…sukran2…akhirnye pencarian nota brakhir jga..huhu

  64. tokburong permalink*
    Isnin 17 Ogos, 2009 12:02 am

    to calon SPM …….
    Jangan ingat tasawwur Islam ni subjek yg terlalu mudah sehingga kita lupa untuk mengulangkajinya. Pastikan anda dapat skor A1 dlm subjek ini.

  65. calon spm... permalink
    Jumaat 14 Ogos, 2009 7:42 pm

    tasawwur islam la….
    mmbawa sinaran kpd sy…
    sy brsyukur sgt…
    ia sgt mudah utk skor.;>
    alhamdullillah…
    syg akn guru2..

  66. rafiq 4arif permalink
    Ahad 5 Julai, 2009 10:19 am

    maaf ust..saya sorang jee lagi x bayar buku nota ustaz.😦
    mintak halal yaa

  67. felix 4a permalink
    Ahad 5 Julai, 2009 10:17 am

    ana pun

  68. Tanpa Nama permalink
    Ahad 5 Julai, 2009 10:16 am

    mana cdnya??? nak jugak :)))

  69. Sabtu 16 Mei, 2009 6:15 pm

    buku-buku tu ada jual kat kedai -kedai berhampiran tak,tokburong?

  70. uzam sid pm permalink
    Khamis 30 April, 2009 10:15 pm

    Tahniah!!!

  71. tokburong permalink*
    Khamis 19 Februari, 2009 10:19 pm

    buku tu sudah tiada stok lagi, tapi x apa nanti saya upload soalan-soalan itu sehari 2 lagi dlm blog ni

  72. tokburong permalink*
    Khamis 19 Februari, 2009 10:17 pm

    Sebenarnya buku tersebut tiada lagi dalam simpanan saya. tapi skrg saya tengah buat buku nota yg terkini saya update daripada cd yg telah saya buat, insyaalah minggu depan siap kalau x ada aral melintang.

  73. Nor Azah permalink
    Khamis 19 Februari, 2009 9:24 pm

    Bagaimana untuk saya dapatkan buku2 di atas? Saya amat berharap agar ustaz dapat membantu…Syukran

  74. rohayu permalink
    Rabu 11 Februari, 2009 8:34 pm

    bagaimanakah caranya untuk mendapatkan latihan topikal ting 4 dan 5

  75. musliha salleh permalink
    Rabu 28 Januari, 2009 4:04 pm

    a’kum ustaz, bagaimana jika saya ingin mendapatkan buku2 di web site ustaz ini, sedangkan buku2 tersebut tidak berada di pasaran?

  76. tokburong permalink*
    Rabu 14 Januari, 2009 8:43 pm

    buku-buku tu x ada dlmm pasaran

  77. riani permalink
    Ahad 11 Januari, 2009 10:39 pm

    Assallammu’alaikum Ustaz,
    Bagaimanakah jika hendak membeli buku-buku yang dipamerkan di web site ustaz ini ? Kerana buku-buku tersebut tidak ada di kedai berhampiran dengan tempat saya.
    Terima Kasih.

  78. zedin permalink
    Jumaat 17 Oktober, 2008 2:57 pm

    thnx ustaz, br sy tahu ustaz penulis buku teks..

  79. siti aisyah roselan permalink
    Selasa 12 Ogos, 2008 9:10 pm

    terima kasih coz sediakan blog nie untuk student2 yg ambik subjek nie…may allah bless you

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: