Lompat ke isi kandungan

Tasawwur Islam

Sukatan Pelajaran Tasawwur Islam Tingkatan 4 dan 5

Rancangan Tahunan Tasawwur Islam Ting 5 2014

Rancangan Tahunan Tasawwur Islam Ting 4 2014

Rancangan Harian Ting 4  2014 

Rancangan Harian Ting 5 cemerlang 2014 

Pengurusan Tasawwur Islam

Teknik Menjawab SPM 2009

Kamus Istilah Tasawwur Islam Ting 4 & 5

JSU TASAWWUR SPM , TING 4 DAN TING 5

153 Komen leave one →
  1. Tanpa Nama permalink
    Isnin 7 April, 2014 3:06 pm

    Assalamualaikum Ustaz…
    minta izin untuk menggunakan bahan-bahan Uztaz untuk P&P…
    TERIMA KASIH ATAS PERKONGSIAN USTAZ…

  2. Tanpa Nama permalink
    Isnin 24 Februari, 2014 1:35 pm

    assalamualaikum ustaz.. ada tak contoh soalan pertengahan tahun tingkatan 5 dan ujian bulanan tingkatan 5.. mohon bantuan sesangat..

  3. noliah permalink
    Rabu 29 Januari, 2014 2:49 pm

    Semoga Allah mempermudahkan segala urusan …ustaz dunia dan akhirat..amat berterima kasih atas perkongsian

  4. Tanpa Nama permalink
    Rabu 29 Januari, 2014 2:47 pm

    Assalamualaikum Wrktuh,.
    Terima kasih atas usaha perkongsian ini…semoga Allah memudahkan segala urusan dunia dan akhirat ustaz..

  5. Tanpa Nama permalink
    Sabtu 25 Januari, 2014 10:57 pm

    assalamualaikum….mohon kebenaran download dan menggunakan bahan yang telah disediakan….amat bermanfaat…semoga ilmu yang dikongsikan ini, mendapat berkah dan rahmat dariNya…

  6. Tanpa Nama permalink
    Rabu 8 Januari, 2014 9:02 pm

    MINTA KEBENARAN DOWNLOAD, TQVM.

  7. Tanpa Nama permalink
    Ahad 5 Januari, 2014 10:13 pm

    assalam ustaz…

    minta izin download ye…
    terima kasih atas perkongsiannya…
    semoga Allah mempermudahkan urusan ustaz…

  8. Tanpa Nama permalink
    Ahad 5 Januari, 2014 4:15 pm

    TERIMA KASIH USTAZ BAHAN TASAWWUR DAN PERANCANGAN BANYAK MEMBANTU SAYA DLM PNP ALLAH SHJ YG DAPAT MEMBALASNYA AMIN

  9. Che Ismail . SMK Kubang Telaga.Bachok. permalink
    Sabtu 4 Januari, 2014 10:01 pm

    minta izin guna semua bahan tasawur dalam blog ustaz untuk saya dan pelajar. saya juga ubah sedikit untuk sesuaikan dgnkeperluan semasa.

  10. Tanpa Nama permalink
    Sabtu 4 Januari, 2014 9:59 pm

    minta izin guna semua bahan tasawur dalam blog ustaz untuk saya dan pelajar. saya juga ubah sedikit untuk sesuaikan dgnkeperluan semasa.

  11. Tanpa Nama permalink
    Rabu 1 Januari, 2014 2:19 am

    terima kasih atas perkongsian maklumatnya…………

  12. Tanpa Nama permalink
    Sabtu 16 November, 2013 10:32 am

    Taawun

  13. Tanpa Nama permalink
    Khamis 5 September, 2013 5:33 pm

    terima kasih banyak2. hanya Allah yang dapat membalas jasa baik ustaz.

  14. Sabtu 11 Mei, 2013 2:06 pm

    THANX

  15. tie permalink
    Khamis 2 Mei, 2013 12:23 pm

    Assalamualaikum ustaz..Terima kasih kerana sediakan byk bahan dlm blog ini. saya minnta izin untuk ambil bhn tersebut untk kegunaan saya & pelajar-pelajar saya. Syukran jaziilan.

  16. zaaim permalink
    Selasa 16 April, 2013 9:51 am

    assalamualaikum ustaz..dengan izin ustaz…byk bahan yang saya ambil dari blog ustaz ini untuk saya gunakan bagi membantu PdP saya…segala usaha ustaz ini saya x mampu untuk membalasnya..semoga Allah memberkati usaha tuan..syukran….Ust.zaim teluk intan.

  17. Rabu 10 April, 2013 9:29 pm

    mohon kebenaran untuk download…ustaz

  18. Tanpa Nama permalink
    Sabtu 2 Februari, 2013 5:49 pm

    ASSALAMUALAIKUM..USTAZ , SAYA NAK MINTA IZIN NAK ANBIL BAHAN NI TERIMA KASIH .SEMOGA ALLAH MEMBALAS BUDI BAIK USTAZ

  19. Selasa 29 Januari, 2013 9:03 am

    Assalamualaikum Ustaz..
    Jazakallah khair!!!! saya banyak download bahan TI dari blog ustaz bagi kegunaan anak -anak saya. Bahan yang amat berguna, semuga Allah membalas jasabaik ustaz

  20. halisah permalink
    Sabtu 26 Januari, 2013 9:10 am

    assalamualaikum uztz .. trima kci utk blOg nie,, hrap dpt mmbntu sya mnghadapi soalan tassawur thun 2013 .. ini.. sya pun sbnrnya bru thun nie ambil subjek nie .. :)

  21. azira permalink
    Khamis 17 Januari, 2013 9:14 pm

    salam..mohon copy kamus istilah dari blog ustaz…allah yubarik fik ya ustaz…

  22. Tanpa Nama permalink
    Khamis 10 Januari, 2013 8:55 pm

    salam ustaz…mohon kebenaran nk amik nota nie untuk buat pnduan sbab sy amek spm thun nie…ustaz yg mngjar sy yg mmprknalkan ustaz kpd sy…dia kte nota2 ustaz mmg trbaek…smoga sy dpat blajar dgn mdah…trime ksih ye ustaz…..

  23. Sapran Suhurani permalink
    Khamis 10 Januari, 2013 11:24 am

    assalamualaikum saudara, mohon kebenaran untuk memuat turun bahan- bahan ini. saya merupakan guru yang baru mengajar subjek ini. syukur dan sgt berterima kasih kepada saudara. dgn adanya bahan ini, mudah untuk saya mengajar subjek. mudah2an kita sama2 mendapat syafaat dan kebaikan dariNya dalam kita berkongsi bahan ilmu ini. Insya’Allah.

  24. Sabtu 29 Disember, 2012 5:16 pm

    mohon kebenaran download bahan

    Tokburong :

    Boleh didownload, tak ada masalah, tapi jangan untuk jual kat kedai, atau dihantar ke penerbit sudahlah….. ok, terima kasih kerana memanjangkan bahan-bahan dalam blog ni utk para pelajar

  25. Azura permalink
    Jumaat 14 Disember, 2012 1:39 pm

    assalamu’alaikum..sy mohon share maklumat dlm blog ni ustaz..insyaAllah 2013 sy muka mengajar tasawur Islam..jazakumullahu khairan kathiran :)

    tokburong jawab :

    Waalaikumusalam. Terima kasih kerana memanjangkan bahan dalam blog ni utk kegunaan para pelajar. Semoga bahan-bahan tersebut dapat membantu puan dalam PdP nanti. kalau ada bahan nak kongsi boleh emailkan kat saya.

  26. Tanpa Nama permalink
    Isnin 22 Oktober, 2012 9:03 am

    ASSALAMU’ALAIKUM….
    MOHON IZIN MENGOPY DOKUMEN TUAN….JAZAKALLAHU KHAIRAN KATHIRA…

  27. Tanpa Nama permalink
    Khamis 11 Oktober, 2012 9:58 pm

    tips untuk spm 2012 ada x

  28. Tanpa Nama permalink
    Sabtu 6 Oktober, 2012 5:28 pm

    macam mane nk dpt A?

  29. Khamis 9 Ogos, 2012 11:04 am

    ustaz…mintak izin daunlod baan utk seminar budak2…tima kasih bangat

  30. tarmizi permalink
    Sabtu 4 Ogos, 2012 12:00 pm

    Assalamualaikum ustaz, sekali lagi saya mohon muat turun nota2 ustaz..Terima kasih & semoga Allah memberikan ganjaran baik buat ustaz..amin

  31. Ateh farhana permalink
    Selasa 10 Julai, 2012 9:03 pm

    Assalamualaikum.. ustaz sy mintak izin untuk download nota dr blog ustaz..

  32. Tanpa Nama permalink
    Isnin 2 April, 2012 2:04 pm

    Aslmkm ustaz..
    nak tumpang tanya, ustaz sukatan dan huraian sukatan tasawwur islam tingkatan 4 dan 5 ada yang lebih terkini ke daripada tahun 2000?

    saya keliru sedikit bila lihat ada sedikit perbezaan pada tajuk-tajuk di buku teks dan sukatan yang saya dapat (tahun 2000)..

    terima kasih

    Tok Burong …..

    Salam. Sekarang ni masih lagi menggunakan sukatan pelajaran tahun 2000 tu. Belum ada yang baru. jadi masih boleh dipakai sukatan tahun 2000 tu.
    Sekian terima kasih.

  33. nurul shahida permalink
    Ahad 4 Mac, 2012 3:13 pm

    Salam’alaik… ustaz… mohon copy nota2 yang ada ye.. :) saya kena study sendiri2 subjek ni… kne struggle lebih skit.. hu3… ~syukran ustaz.. :)

  34. Selasa 7 Februari, 2012 9:39 pm

    assalamualaikum ustaz..sy minta copy nota tasawwur islam ye..mohon ilmu dihalalkan even ustaz xajar sy

  35. Rabu 1 Februari, 2012 3:01 pm

    assalammualaikum…mohon copy note tswur yea ustaz…halalkan ilmu2 ini..terima kasih byk2..wasalam:)

  36. Tanpa Nama permalink
    Selasa 24 Januari, 2012 6:49 pm

    Assalamualaikum Ustaz,maaf saya download byk bhn dr ustaz ni tanpa izin terlebih dahulu tp saya yakin mmg ustaz niat nak share dgn kami semua.Semoga Allah membalas usaha murni Ustaz dgn sebaik-baik ganjaran.

  37. Rabu 18 Januari, 2012 12:52 am

    Syukran ya ustaz saya dah jumpa RPT ting 4 dah…semoga dirahmati Allah atas usaha ustaz

  38. Norazlina A. Halim permalink
    Khamis 29 Disember, 2011 8:46 pm

    Assalamualaikum Ustaz..
    Mohon izin copy bahan2 tasawwur Islam. Saya baru ditugaskan untuk mengajar subjek Tasawwur untuk tahun 2012 nanti. Syukran jazilan kathira Ustaz.

  39. abu bakar ibrahim permalink
    Rabu 14 September, 2011 8:18 am

    Salam…ustaz, saya dari Sabah, dulu ada skali kursus dgn ustaz kat kk. nak mintak izin ambik skit bahan untuk buat teknik jawab spm kat sekolah di area kudat

  40. Tanpa Nama permalink
    Khamis 25 Ogos, 2011 11:23 am

    tasawwur mmag beshh ..<3

  41. Isnin 8 Ogos, 2011 5:07 pm

    Terima kaseh bnyk2 ini lebih mudah sya memahami dgn lebih lagi….

  42. Selasa 14 Jun, 2011 4:23 pm

    smk taman slyang tetap d hati kuuuu…..bngsa la

  43. Selasa 14 Jun, 2011 4:18 pm

    smk taman slyang tetap d hati kuuuu

  44. Selasa 14 Jun, 2011 4:16 pm

    saya bdk spm 2010 sbjk tasawwur saya dpt A+….sbnrnye snng shaje cume prlu bnyk bce jew…trima kasih kpde ustazah fuziah dan ustazah madhiah

  45. Nurul Aina permalink
    Rabu 1 Jun, 2011 11:14 am

    Harap2 ustaz leh ajar..:(

  46. Nurul Aina permalink
    Rabu 1 Jun, 2011 11:06 am

    Saya xreti blake tasawwur.. xde org nk ajar

  47. Nurul Aina permalink
    Rabu 1 Jun, 2011 11:06 am

    Saya xreti blake rasawwur.. xde org nk ajar

  48. silah najwa permalink
    Sabtu 21 Mei, 2011 9:49 pm

    sye hrap ustazah or spe2 blh tlg sye..cra jwb kertas 2 tswwur islam..n perlu ke kata kunci mcm jwb p.islam..

  49. silah najwa permalink
    Sabtu 21 Mei, 2011 9:46 pm

    sye amik tasawwur islm..belajar sendri..thun nie sye duduki spm..sye dh amik exam thun lps..alhamdulilah..markah exam blh thn..sllu dpt c tiap kli exam p’tghn..risaun exam spm xdpr wat je..sye amik tswwur islam..sbgai penolong sye..

  50. hasnah ali permalink
    Khamis 14 April, 2011 10:39 am

    salam ustaz. boleh tak beri alamat email ustaz… sebab saya nak bagi contoh RPT tas.islam ting. 4 & 5 utk sahabat2 yang mengajar tasawwur Islam tahun ini.syukran

  51. Tanpa Nama permalink
    Khamis 14 April, 2011 1:05 am

    ustz apakah perbezaan antara tauhid rububiyyah dan tauhid uluhiyyah..?

  52. + Lu'Lu! n aChuL + permalink
    Selasa 5 April, 2011 1:18 pm

    .. tHaNks bgiE nOta niEYh ..
    .. taSSawUr isLam mUnk beZ !!
    .. olL’Z Da bEz sSa 5 uSm ..
    .. 2011 .. :):)

  53. genk membakut permalink
    Selasa 5 April, 2011 9:39 am

    chaiyok!!!chaiyok..ust adibah ouh..gut luck student tasawwur k…hihiik

  54. i lurve !szlam permalink
    Selasa 5 April, 2011 8:34 am

    salam..skul sye adew gak..tpie nk twue erkk npew form 4 n 5 jerw argh?hikk…go go go MEMBAKUWT..

  55. Sabtu 5 Februari, 2011 10:42 pm

    ade peruncingan dop ea?

  56. Rabu 2 Februari, 2011 2:57 pm

    salam ustaz…ustaz thuw x pew msuk perikse tov thun ni??

  57. fazila come to me permalink
    Rabu 5 Januari, 2011 9:40 am

    insan yang cemerlang datangnya dari akal yup2…

  58. wawa & effa permalink
    Selasa 4 Januari, 2011 9:11 am

    sALaM ..
    kMy LuV tAsAwWuR iSlAm ..
    mUdAh2An KmY LuLuS A+ SpM TAhuN neY 2011..
    SMk LikAs bUL!E bHa!!!

  59. 4cemerlang permalink
    Selasa 4 Januari, 2011 9:10 am

    harap2 tahun neh kame lulus spm dan akan dikekalkan samapi bila2..

  60. Tanpa Nama permalink
    Selasa 4 Januari, 2011 9:07 am

    harap2 thn neh kame lulus tasawwur islam… harap2 tasawwur islam akan terus berkembang..

  61. Selasa 4 Januari, 2011 9:07 am

    sungguh memuaskan !!!
    ahaha …
    gud luck spm 2011 ..
    chayo2x bdak smk likas !!!

  62. jasmine permalink
    Ahad 19 Disember, 2010 12:15 pm

    askm ustaz, nak tanya, untuk subjek tasawwur islam, adakah buku teks yang dipakai masih sama?

  63. Ahad 5 Disember, 2010 7:41 pm

    ermm ustaz nak tanye ermm camne nk wat nota ni ar…

  64. amir shazirul permalink
    Selasa 23 November, 2010 10:35 pm

    salam…mcm mne nk scre a ustzah???

  65. Ummi permalink
    Isnin 22 November, 2010 10:36 pm

    ustz ada tak tajuk-tajuk peruncingan SPM 2010, klu ada bgtaulah kami

  66. tokburong permalink*
    Jumaat 19 November, 2010 5:40 pm

    Sebenarnaya tasawwur Islam ni memang terbuka kepada pelaajr bukan Islam, Sebab tu subjek ni tidak mempunyai ayat quran atau hadis. Untuk menjawab soalan tasawwur ini pelajar hanya memerlukan KBKK dan logik akan serta di sesuaikan dengan ajaran Islam. JAdi saya rasa subjek ni amat sesuai untuk pelajar bukan Islam mengenali ajaran Islam dan seterusnya untuk mendapat A+ dalam peperiksaan dengan syarat anda mestilah rajin membaca dan ulangkaji

  67. Selasa 16 November, 2010 2:46 pm

    Salam ustaz, nama saya sathiyananda and saya beragama india, menurut cikgu tuisyen saya, beliau berpendapat bahawa Tasawwur Islam senang untuk scor a+ jikalau dibaca kerana bahasa yg digunakan ialah bahasa melayu. Saya mengambil 9 subjek skrg dan saya hendak mengambil 10 subjek. Adakah ustaz berpendapat sama seperti cikgu tuisyen saya. Saya ingin meneliti semuanya sebelum mengambil subjek Tasawwur Islam ini. Terima Ksih.

  68. Khamis 28 Oktober, 2010 4:08 pm

    senang jer tasawwur ni senang nak skor tapiiii kenelar bace ek…
    kepada ustaz & ustazah yg baikkk doakan kami dak2 tasawwur ekk….

  69. afifi 403 permalink
    Rabu 27 Oktober, 2010 1:19 pm

    hye!! hahha!!

  70. Rabu 27 Oktober, 2010 1:19 pm

    haha . love tasawur .a++ final sem . ustat !! doa en kmi taw . aminn . ahah , sengal !

  71. Tanpa Nama permalink
    Selasa 26 Oktober, 2010 12:39 pm

    tassawur mmg best.tp ssh nak hafal.sye akn brusaha snggh2 utk final exam ni..mge2 dpt A+++++..:)

  72. Selasa 26 Oktober, 2010 12:27 pm

    tassawur mmg nmpk sng…tp klau amek mudeah ssh gak…cm ne sy nk dptkn ltihan n nota lengkap tasawwur???

  73. Sabtu 23 Oktober, 2010 12:22 pm

    beljar tasawwur ni bes giler dan senang.Rugu sape tak ambik

  74. sahudin permalink
    Rabu 22 September, 2010 4:44 pm

    terima kasih, ustaz

  75. deqkieyn permalink
    Selasa 21 September, 2010 3:05 pm

    assalamualaikum ustaz..sy ada msalah la nk ambik ujian tahun nie…sebab di sklah sy tak da p&p untuk mta pljaran tasawwur…so…skarang nie sy di suruh untuk brusaha sendiri…tp mslah nya saya memang tak leh nk study sorang2…sy mesti perlukan seseorang untuk menjelaskan nya semasa saya bljar…maklumat tassawur pun saya belum dpt lg…ustaz bleh tlg sy tak…saya dh buntu tkut subjek nie yg mencacatkan spm sy…t.q

  76. Hasaniah permalink
    Ahad 12 September, 2010 7:58 pm

    terima kasih,ustaz

  77. Tanpa Nama permalink
    Ahad 12 September, 2010 7:53 pm

    trima ksih,atas nota tasawwur yang diberikan

  78. Ahad 25 Julai, 2010 11:02 pm

    I LOVE TASAWWUR……………………..

  79. Ahad 25 Julai, 2010 10:57 pm

    tasawur islam dpt lgi di perkmbangkan n bab dmi bab sgt snang dan mudah utk kmi hafal

  80. Ahad 25 Julai, 2010 10:56 pm

    asalamualaikum ustaz…..adakah tasawur islam akan berkekalan

  81. Tanpa Nama permalink
    Khamis 20 Mei, 2010 3:08 pm

    alhamdulillah ………..ana akhirnya …………wooooooooooooooooooooooohooooooooooohhhhhhhhoooooooooooooo

    sukran jazilannnnnnnnnnnn

  82. Rabu 19 Mei, 2010 3:26 pm

    USTAZ ADE TAK NOTA NOTA TUNDINGAN ATAU LATIHAN BAGI TAHUN 2010..KAMI AMAT MEMERLUKANYA..HARAP USTAZ DAPAT MENGUPLOAD KANYA SUPAYA BOLEH DIDOWNLOAD ORG RMAI..JASA BAIK USTAZ INSYAALLLAH DIBALAS DGN REZEKI..

  83. Sabtu 15 Mei, 2010 10:26 pm

    Asmlko ustaz.Saya selalu gagal dalam tasawwur islam spm.Ustaz boleh jelaskan tak ustaz.

  84. eyka safieyka permalink
    Khamis 13 Mei, 2010 6:39 pm

    salam saya nk skali nota2 pdat dan solan latih tubi

  85. eyka safieyka permalink
    Khamis 13 Mei, 2010 6:33 pm

    salam siti zulaikha bt mohd roslan.saya dri sklh di sri manjung perak.smk seri samudera.masalah saya,saya nk soalan2 yang lepas2.salam

  86. mohd rozman permalink
    Selasa 23 Mac, 2010 10:55 pm

    Assalamalaikum ustaz saya pun nak mintak izin ustaz untuk ambik bahan dari website usatz.

  87. ana permalink
    Rabu 17 Mac, 2010 8:17 pm

    shukran ustaz atas nota yang sangat bernilai

  88. tokburong permalink*
    Jumaat 5 Mac, 2010 11:23 pm

    To Ustaz Ruzlan …
    Anta boleh ambil bahan tu dalam blog ni dan boleh sebarkan kpd student anta. Hak cipta milik Allah download saja … demi untuk anak didik anta.

  89. USTAZ RUZLAN B ISMAIL permalink
    Khamis 4 Mac, 2010 10:05 pm

    Syekh ! minta izin untuk ambil bahan Tasawwur dalam blog ustaz

  90. AQ JAYAN permalink
    Selasa 2 Mac, 2010 2:00 pm

    WOI MAT WA XPUATY NG LU NIE..LU NK GDUH CKP JOM AR..

  91. FARIT KAMEL permalink
    Selasa 2 Mac, 2010 1:57 pm

    SIAPA NK KNL DENGAN SAYE

  92. Isnin 15 Februari, 2010 1:57 am

    assalamualaikum….sy nak study sal tasawwur islam p kat sekolah takde ajar..sy perlukan bahan utk p’siapan spm tahun nie..harap u all pat tlg..tq

  93. Sabtu 6 Februari, 2010 9:23 am

    tengs seb bg bahan2 tasawur neh.

    bnyk bhan y kteurg dpt kat sini,

    tp lbeh baek tambah gambar2 yang menarik :)

  94. Jumaat 29 Januari, 2010 9:26 am

    thanx bg kteurg soalan2 sume :)

  95. Isnin 18 Januari, 2010 2:59 pm

    BAGAIMANA HENDAK M’NGHAFAL DGN CEPAT DLM BAB TASAWWUR……

  96. Isnin 18 Januari, 2010 2:54 pm

    saya suka tasawwur islam….eeeeemmmmmm…hhhhhhhhhhhhhhhhheeeeee

  97. Khamis 14 Januari, 2010 1:22 pm

    askum ust nota t.islam bleh digunakn untuk thun 2010 ke>..???

  98. arrijal permalink
    Sabtu 9 Januari, 2010 10:57 pm

    salam….
    Syukaran ustaz ,,,,,Barakkallah fik…dgn adanya web nie …memudahkan lagi keje saya …alhamdulillah…….

  99. abuaisy79 permalink
    Rabu 6 Januari, 2010 9:20 pm

    salam..ana br ditugaskan mgajar tasawur thn ni.terima kasih ustaz sb wujudkan blog yg sgt bguna ni. Ia sgt membantu untuk P&P. Smoga Allah melimpahi rahmat yang banyak kpd ustaz..

  100. wan permalink
    Selasa 5 Januari, 2010 8:14 pm

    salam. Saya diminta mengajar tasawwur tg 5 tahun 2010, saya juga diminta memberi taklimat tentang subjek tasawwur untuk pelajar tingkatan 4. Apakah yang perluu saya tekankan dalam taklimat tersebut ustaz?Harap ustaz memberi sedikit panduan.

  101. Isnin 4 Januari, 2010 1:46 pm

    terima kasi banyak la…banyak saya dapat info di sini…fauzi langkawi

  102. Rabu 9 Disember, 2009 7:00 pm

    byk mmberi mnfaat kpda kta!!

  103. Jumaat 4 Disember, 2009 10:06 pm

    askum..
    ustaz sy nie baru ambk subjk tmbah tasawur nie..
    so sy x tau pe nk kene blaja..
    klau blah tlg bagi nota yg boleh sy hafal..
    skrng nie sy just wat latihan tasawur je..

  104. eyla permalink
    Khamis 22 Oktober, 2009 7:56 pm

    assalamualaikum….
    sy eyla,msalah sy skrg nie,sy dah download nota tswr ting 4,
    p xbleh bace kat sy pnye file…
    bagaimane nie?spm lg sebulan,nota sy pula d curi oleh org lain..
    skrg sy buntu tuk mencari nota ting 4 untk ulg kaji…

  105. iznie fateha permalink
    Khamis 15 Oktober, 2009 1:59 pm

    trimas ustaz…dalam klass kmi slalu gne web niy utk tasawwur…doakan kmi cmerlang dlam spm! smk (p) tgku afzan…

  106. norfadzilah binti ramli permalink
    Selasa 4 Ogos, 2009 9:22 am

    kami de assignment ttg akidah pasal konsep ketuhanan : rububiyyah , ulluhiyyah n asma wasifat..best r website nie…huk3

  107. orked permalink
    Sabtu 1 Ogos, 2009 10:02 pm

    Salam.Ustaz,sy student di ipts dan sem ni kami ade ambil subjek tasawwur islam.bru2 ni kami dpt assignment bertajuk “Garis panduan dalam mempromosi dan menggerakkan sains dan teknologi dalam islam”.susah nak cri garis panduan tu..dan nak elaborate tajuk tu..hopefully ustaz dpt tlg..tq..

  108. persatuan bapuk sedunia permalink
    Khamis 30 Julai, 2009 1:58 pm

    sayaaaaaaaaaaaaaaaaaang…

    taun nie darling spm,bleh mntk soalan bocor tk??
    ala..bley ahh..
    nnt i kasi gratis yang mantap 4uu..

  109. minah gelek permalink
    Khamis 30 Julai, 2009 1:54 pm

    jom g dangdut????

  110. tim0h jongang permalink
    Khamis 30 Julai, 2009 1:51 pm

    hye..sy nk knl ngn tok burong bleh?????
    mantaplaah website u…

  111. ummunuha permalink
    Sabtu 18 Julai, 2009 12:45 pm

    Tak pasti kenapa teknik menjawab ppt tu tak boleh dibuka selepas berjaya download. keluar kenyataan “no text converter is installed” beberapa kali. So saya cuba buka guna MS Office 2007 pun tak boleh gak. Boleh tak minta ustaz EMEL pada saya?tk

  112. Alonghidayati permalink
    Sabtu 18 Julai, 2009 1:08 am

    Assalamualaikum wbt. firstly, moga Allah ganjari nimat dan rahmat-Nya ke atas ustaz atas perkongsian ilmu ini. secondly, dah beberapa kali saya cuba download ppt teknik menjawab 2009 tu, tapi x boleh. mungkin ustaz leh send ke emel saya? SYUKRAN.

  113. tokburong permalink*
    Sabtu 11 Julai, 2009 11:34 pm

    Bahan tu saya buat dengan power point saja. Cuba download lagi mungkin line tak berapa elok semasa awk download tu, sila cuba lagi

  114. ummunuha permalink
    Sabtu 11 Julai, 2009 7:32 pm

    ustaz nak tanya,saya dah cuba beberapa kali download ppt teknik menjawab 2009 tapi tak boleh buka.ustaz guna software apa, saya guna MO 2003 je.boleh tau caranya utk manfaatkan bahan ustaz tu?syukran.

  115. zainuddin permalink
    Khamis 9 Julai, 2009 7:30 pm

    Dah dapat JSU, silap tengok. Terima kasih banyak-banyak ustaz!

  116. zainuddin permalink
    Khamis 9 Julai, 2009 3:29 pm

    Ada tulis JSU, tak dapat nak tengok pun, apatah lagi nak ambil ustaz!Minta maaf ustaz la, saya ni baru tahun ni mengajar Tasawwur, jadi pening lalat sikit. Tiba2 pengetua nak JSU sekali. tq ustaz

  117. tokburong permalink*
    Rabu 8 Julai, 2009 10:22 pm

    Bahan tu ana dah kirimkan ke email anta. Harap dapat manfaatkan dengan sebaiknya. tq

  118. Tanpa Nama permalink
    Rabu 8 Julai, 2009 5:58 pm

    tolong ana, esok nak ceramah, bahan tak ada daripada ustaz zakaria melaka, berharap bebenor anta curahkan ilmu kat ana. assalamuailkum

  119. tokburong permalink*
    Khamis 2 Julai, 2009 2:15 pm

    to zetty ……..

    soalan SPM tahun 2008 tu, cuba saudari cari dlam soalan spm lepas-lepas, ada saya sertakan sekali dengan skimanya.

    to ielya ……
    Nota tss ting 4 tu boleh di download dalam nota tasawwur Islam, ting 5 pun ada skali dengan soalan topikal.

    ummunuha ………
    Waalaikumusalam, Latih tubi 2009 saya tak buat doh, memadai dengan set latih tubi yang sedia ada. Mengenai soalan percubaan spm tahun ni tu, insyaallah lepas periksa baru boleeh di masukkan dalam blog ni, kalau tidak bocor nanti

  120. ummunuha permalink
    Rabu 1 Julai, 2009 10:53 pm

    Assalamualaikum ustaz,
    JazakALLAH khairal jaza’ kerana ustaz mewujudkan website yang sangat bermanfaat ini. Set latih tubi 2009 & soalan percubaan SPM tahun ini ustaz ada buat ke?

  121. Sabtu 27 Jun, 2009 7:45 pm

    assalammualaikum…….sya ngah cari nota tasawwur yang ringkas tapi padat towk rujukan 4 spm taun nie…so,leh sesaper tlg sye x????

  122. zetty permalink
    Rabu 10 Jun, 2009 9:03 pm

    salam…ada x soalan spm tasawwur tahun 2008?

  123. alom permalink
    Sabtu 25 April, 2009 12:24 am

    Assalamualaikum,terima kasih sbb kalu x,taktau lah saya nak cari kt mana bhn2 utk tasawwur.

  124. Isnin 30 Mac, 2009 7:53 pm

    skolah saya x mengajar tasawwur islam…ustazah cuma tolong sikit2 jer…harap laman web ini tidaklah dipadam dan teruskan update…

  125. DZ.anak limau permalink
    Khamis 29 Januari, 2009 10:50 am

    tasawwur ni bagus untuk pelajar yang inginkan mendalami agama.. kalau ada masa lebih baik ambil dalam SPM kerana ia dapat menampung anda dari segi kefakihan agama.
    t,kasih

  126. Sabtu 13 Disember, 2008 9:19 am

    terima kasih tok burong

  127. tokburong permalink*
    Jumaat 5 Disember, 2008 8:58 am

    kalau berminat dengan nota tu sila sms saya di nombor 0199197072

  128. Khamis 4 Disember, 2008 8:35 pm

    tokburong saya berminat mengenai jualan nota berbentuk powerpoint RM15.00 termasuk bayaran pos yang awak kemukakan…..macam mana untuk saya mendapatkan bahan tersebut

  129. Khamis 4 Disember, 2008 8:33 pm

    saya nak cari nota ringkas tasawwur islam..,…boleh sesiapa membantu,,,,,plezzzzzz

  130. Khamis 4 Disember, 2008 8:28 pm

    saya sekarang ni dalam dilema sama ada hendak ambil atau tidak subjek tasawwur islam tahun depan .tapi lepas saya buka laman web ni ,saya rasa pilihan terbaik ialah ambil dan mewngikut kata hati…terima kasih ustaz

  131. Khamis 4 Disember, 2008 8:25 pm

    oklah tapi secara jujurnya kalau ada nota ringkas lagi bagus

  132. tokburong permalink*
    Sabtu 11 Oktober, 2008 9:21 pm

    Nota ting 4 & 5 dalam bentuk powerpoint ada saya buat kalau sdr nak boleh kontek saya harganya RM 15.00 satu termasuk belanja pos

  133. Sabtu 11 Oktober, 2008 2:55 pm

    sy xda nota tasawwur t4,mana blh sy cari?

  134. aida permalink
    Jumaat 19 September, 2008 1:32 pm

    mekasih..
    klu xde blog ni..
    xtau la kt mne nk cri bahan utk tasawwur..
    mekasih sgt..

  135. Isnin 11 Ogos, 2008 10:20 pm

    Assalamualaikum….

    Saya mencadangkan supaya soalan latih-tubi mengikut topik dan sub topik juga disediakan di laman ini

  136. zedin permalink
    Sabtu 5 Julai, 2008 11:56 am

    ok. terima kasih byk2 ustaz… :)

  137. tokburong permalink*
    Jumaat 4 Julai, 2008 9:51 pm

    Soalan latih tubi 2008 telah saya upload pada 040708. Sesiapa berminat bolehlah download. ada 10 set kertas 1 & 2

  138. tokburong permalink*
    Isnin 23 Jun, 2008 10:38 pm

    Soalan latih tubi 2008 tu ada tapi saya x ada masa nak upload lagi, insyaalah minggu depan kalu ada masa. Skrg awak buat latih tubi 2007 tu dulu

  139. zedin permalink
    Khamis 19 Jun, 2008 10:00 pm

    ustaz, ada x soalan latih tubi utk spm 2008? soalan 2007 tuh boleh digunakan ke?

  140. tokburong permalink*
    Isnin 16 Jun, 2008 12:43 am

    Subjek tasawwur ni berbeza dengan PAI sebab TI ni lebih kepada falsafah dan tamadun islam. Oleh itu subjek ini lebih kepada KBKK, bukti dan pelaksanaan ajaran Islam dalam kehidupan manusia.

  141. zedin permalink
    Ahad 15 Jun, 2008 7:20 pm

    ustaz, sub tswur islam ni KBKK ke mcm agama islam??

  142. zedin permalink
    Ahad 15 Jun, 2008 6:21 pm

    oh ok… terima kasih byk2 ustaz.. rasa bertuah sebab jumpa blog ni… kalau ustaz ada nota boleh tlg upload di sini?

  143. tokburong permalink*
    Sabtu 14 Jun, 2008 10:36 pm

    calon dinasihatkan bagi jawapan lebih daripada yang diminta dalam kertas 2, tetapi bagi kertas 1 ( Bahagian B ) calon hanya boleh beri 1 jawapan sahaja kalau lebih dikira salah. Untuk keterangan lanjut sila lihat teknik menjawab yang telah saya sediakan dalam blog ini. Thanks

  144. zedin permalink
    Sabtu 14 Jun, 2008 12:57 pm

    oh ok.. thnx… saya tmbh subjek tswur islam dlm spm..tp di sek tidak belaja… boleh bagi tips x? biase boleh bg extra jwn utk soalan sub x?? mcm agama islam jugak

  145. tokburong permalink*
    Sabtu 14 Jun, 2008 12:35 pm

    Kamus tu saya updatekan daripada yang tahun lepas. Bab-bab penting tu ilah bab-bab yang selalu ditanya dalam peperiksaan setakat ini

  146. zedin permalink
    Sabtu 14 Jun, 2008 11:11 am

    uztaz.. kamus tswur tu utk tahun 2008 atau 2007?? yg bwh2 tuh ade bab penting semua tuh utk fokus thn 2007 or 2008?

  147. Selasa 29 April, 2008 4:25 pm

    kmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

  148. Khamis 24 April, 2008 3:26 pm

    syukran jazilan….alhamdulillah jumpe doh web yang ada bahan tambahan utk tasawwur islam.

    ada x bahan multimedia?

    wassalam

  149. Khamis 24 April, 2008 3:24 pm

    syukran jazilan…adanyer web ni dapat bantu saya tambah bahan yang dah ada. ok wassalam

  150. nazartu88 permalink
    Khamis 24 April, 2008 1:08 am

    comel benalah blog TASIS ni , kita doa ustaz dpt update! TQ

  151. Ahad 20 April, 2008 7:51 pm

    salam
    terima kasih sediakan bahan utk tasawwur islam..

  152. tokburong permalink*
    Selasa 15 April, 2008 1:28 am

    Terima kasih, kerana menyokong blog yangtak seberapa ni

  153. Azrin Salleho permalink
    Isnin 14 April, 2008 9:13 am

    Assalamualaikum Ustaz..
    saya dah view gambar2 kat katerina tu,, tapi sayang.. gambar saya nampak belakang jer.. anyway tima kasih kerana memperkenalkan dunia blog nie

    yg benar,
    Azrin salleho,
    SMK Ayer Baloi,
    Kumpulan 5

Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: