Skip to content

SOALAN LATIH TUBI

SOALAN LATIH TUBI BPI KPM 2014

SOALAN KERTAS 1

Soalan Tasawwur Islam K1 Set 1

Soalan Tasawwur Islam K1 Set 2

SOALAN KERTAS 2

Soalan Tasawwur Islam K2 Set 1

Soalan Tasawwur Islam K2 Set 2

Skema

Skema Tasawwur Islam  K1 & 2 set  1

SkemaTasawwur Islam K1 & 2 Set 2

 

SOALAN LATIH TUBI JPN KELANTAN 2013

Soalan Set 1 Aras Standard 5:3:2

SOALAN KERTAS 1 SET 1

Soalan Kertas 1 Set 1

Skema Kertas 1 Set 1

JSU Kertas 1 Set 1  

SOALAN KERTAS 2 SET 1

Soalan Kertas 2 Set 1

Skema Kertas 2 Set 1

JSU Kertas 2 Set 1t

Soalan set 2  Aras standard 5:3;2

SOALAN KERTAS 1 SET 2

Soalan Kertas 1 Set 2 

Skema Kertas 1  dan 2 Set 2 

JSU  Kertas 1 Set 2

SOALAN KERTAS 2 SET 2

Soalan Kertas 2 

Skema Kertas 1 dan 2 

JSU set 2 kertas 2

 

Soalan set 3  Aras  tinggi 0:2:8

KERTAS 1 SET 3

Soalan Kertas 1 set 3 

Skema Kertas 1 Set 3 

JSU Kertas 1 Set 3 

KERTAS 2 SET 3

Soalan Kertas 2 Set 3

Skema kertas 1 dan 2 Set 3

JSU Kertas 2 Set 3

Soalan set 4 Aras Rendah  9:1:0

KERTAS 1 SET 4

Soalan Kertas 1 Set 4 

Skema Kertas 1 Set 4

JSU Kertas 1 Set 4 

KERTAS 2 SET 4

Soalan Kertas 2 Set  4 

Skima kertas 2 Set 4

JSU Kertas  2 Set  4 

Soalan set 5   Soalan popular  5:3:2

KERTAS 1 SET 5

Soalan kertas 1 set 5 aras popular 532

skema k1 SET 5

JSU Kertas 1 Set 5

KERTAS 2 SET 5

Soalan Kertas 2 set 5

Skema Kertas 1 dan 2 Set 5

JSU Kertas 2 Set 5

 

SOALAN LATIH TUBI TAHUN 2008

Soalan set 1

Soalan Set 2

Soalan Set 3

Soalan Set 4

Soalan set 5

Soalan Set 6

Soalan set 7

Soalan set 8

Soalan Set 9

Soalan set 10

42 Komen leave one →
  1. Tanpa Nama permalink
    Selasa 30 September, 2014 11:12 pm

    Kenapa xde jawapan kertas1 set 4 ?

  2. norizah permalink
    Isnin 29 September, 2014 2:47 pm

    tahniah ustaz

  3. norliza permalink
    Sabtu 20 April, 2013 12:04 am

    assalamualaikum ustaz..sy byk dpt soaln2 dr blog ustaz,tima kasih byk2.nak tanya ustaz ada tak cd pnp dalam bntuk power point…ustaz ada tak rancangan tahunan dlm tulisan jawi..jazakallahu khairan kathiran. saya ngajar nogori 9, tp ore klate.

  4. Tanpa Nama permalink
    Jumaat 22 Februari, 2013 9:31 am

    emmm … xdpt bukaa sumaa soalan2 .. huhu

  5. Xii'JaY permalink
    Rabu 23 Januari, 2013 8:09 am

    ustad lah yang terbaek … :)

  6. Tanpa Nama permalink
    Selasa 6 November, 2012 3:38 pm

    ada soalan sport dak

  7. Tanpa Nama permalink
    Jumaat 11 Mei, 2012 8:02 am

    salam ustaz… nak minta skema jawapan latih tubi set 1 dan set 2 bolehh…. ?? saya baru mengajar subjek nii..

  8. Tanpa Nama permalink
    Isnin 24 Oktober, 2011 5:47 pm

    knpa nk bka set soalan rmln x boleh?????

  9. Sabtu 8 Oktober, 2011 9:02 pm

    salam…pelik lah…mcm mn nak bukak latih tubi ni ye…sebab saya bukak tak boleh…

  10. Tanpa Nama permalink
    Rabu 10 Ogos, 2011 8:30 pm

    mtk soaln latih tubi just form 4 bley??

  11. Tanpa Nama permalink
    Ahad 8 Mei, 2011 2:52 pm

    soalan putar balik….contoh nya sekejab bab1 sekejab 3 dan lain2…………?

  12. naz rawl permalink
    Khamis 5 Mei, 2011 10:59 pm

    assalammualaikum . soalan2 ini semua bagus cume ianya hanya berpusing-pusing soalan seperti dari bab 3 selepas itu mengulang semula ke soalan bab 2 . menjadikan saya kusut misai . haha . apa2 pon . terima kasih diucapkan kami sekeluarga .

  13. ijat permalink
    Jumaat 21 Januari, 2011 11:10 am

    best of nota

  14. ummumuiz permalink
    Selasa 18 Januari, 2011 5:06 pm

    Terima kasih ustaz kerana wujudkan laman web sebegini,ia sangat membantu terutamanya utk saya coz tahun ni saya kena ajar tasawur,jazakumullahu kasiran.

  15. Hulaimi ghazali permalink
    Jumaat 14 Januari, 2011 10:14 pm

    saya mohon utk menggunakan nota n soalan yang ada utk digunakan pada pelajar saya….sangat membantu pelajar saya….

  16. leha- permalink
    Khamis 13 Januari, 2011 9:33 am

    thank for note

  17. AsHRaF permalink
    Sabtu 7 Ogos, 2010 3:26 pm

    AsSaLaMuaLaIkUm…UsTaRz,kAt MAnE sOaLaN NyE….x jUMpe Law….

  18. Isnin 31 Mei, 2010 8:53 pm

    hambe sangat2 suke akan2 soalan2 yg ustaz bg..sgt bgus..sgguh mudah utk anak hambe blaja..tapayah peg ka kls tuiyen..pandai dgn soaln2 ustaz j..suke benor hambe ustaz…

  19. CIKGU METAL permalink
    Ahad 23 Mei, 2010 4:52 pm

    Assalammualaikum ya ustaz…

    terima kasih untuk bahan yang banyak. dapat membantu saya untuk mendidik dan mengajar pelajar saya. Untuk pengetahuan ustaz, soalan latih tubi 2008 (soalan set 10) bahagian A dan jawapan yang ustaz berikan tidak sama dengan soalan. Harap ustaz dapat perbetulkannya.

    terima kasih ustaz…hanya Allah yang membalas jasa baik ustaz..

    assalammualaikum

  20. cik FBI permalink
    Jumaat 21 Mei, 2010 9:38 pm

    knp jwpn tak ikut soalan ni??
    pening pale..

  21. Tanpa Nama permalink
    Khamis 25 Mac, 2010 8:46 am

    kt ane ltak soalan tu??????????????

  22. Jumaat 12 Mac, 2010 12:58 am

    macam mane nk cari soalan spm tahun 2009 dan macam mane nk skor spm 2010

  23. Selasa 9 Mac, 2010 4:43 pm

    AP

  24. Tanpa Nama permalink
    Isnin 1 Februari, 2010 9:24 am

    minta rancangan tahunan Tasawwwur Islam T4 & T5

  25. rohani permalink
    Selasa 10 November, 2009 11:56 am

    risau budak2 ni nak amik pekse. sekolah tak datang, kalu datang asyik ponteng.ustaz bagi tip sekurang-kurangnya tajuk mana bdk ni boleh lulus

  26. tokburong permalink*
    Ahad 8 November, 2009 9:48 pm

    For Yee09
    Waalaukumusalam.Soalan latih tubi 2009 saya tak sediakan. Tapi soalan latih tubi 2007 & 2008 tu saya rasa dah memadai dan meliputi semua tajuk dah …

    For Nur …….
    Jawapan untuk soalan dalam nota lengkap tu saya tak sediakan. Kalau sediakan akan menyebabkan buku tu lagi tebal. Insyaalaah kalau ada kelapagan saya akan sertakan .. mungkin tahu depan

  27. nur permalink
    Ahad 8 November, 2009 3:43 pm

    untuk soalan latihan yg disertakan dlm nota lengkap tassawur tak ada jawapan ke? macam mane nak tau jawapan yg tepat? boleh ustaz sertakan tak…

  28. yee09 permalink
    Selasa 20 Oktober, 2009 6:16 pm

    aslamualaikum ustaz, soalan latih tubi 2009 tak ada ke?

  29. murni permalink
    Khamis 15 Oktober, 2009 1:33 pm

    DOK CRI MAKLUMAT NIE,KO PLAK

  30. tasha permalink
    Khamis 15 Oktober, 2009 1:23 pm

    hai murni kau buat aper

  31. tasha permalink
    Khamis 15 Oktober, 2009 1:22 pm

    knaper tak jumper lage

  32. diana permalink
    Khamis 15 Oktober, 2009 1:21 pm

    mnanya soalan

  33. izzah permalink
    Rabu 16 September, 2009 7:14 am

    salam…ustaz, skema jawapan set 5 latih tubi 2008 banyak yang lari daripada soalannya samada di kertas 1 dan kertas 2…minta ustaz berikan jawapan yang sepatutnya supaya kami tidak keliru..syukran jazilan…

  34. Selasa 18 Ogos, 2009 8:08 pm

    macam mana nak buka web ni??????????????????????????????????????????

  35. Selasa 18 Ogos, 2009 8:04 pm

    susah lah soalan tu.rasa nak hancur kepala saya memikirkan soalan tu…………

  36. nik nor khatijah murni bt nik mustapa permalink
    Selasa 30 Jun, 2009 2:34 pm

    ustaz rancangan nie mmg best,tpy knapa latih tubi form 4 x ada

  37. tokburong permalink*
    Jumaat 24 April, 2009 10:56 pm

    Solan topikal utk ting 4 dan 5 ada pada buku nota lengkap tasawwur islam. anda boleh down load nota tersebut kerana setiap topik ada saya sediakan soalan di penghujung topik tersebut. tq

  38. ctzakiah permalink
    Jumaat 24 April, 2009 6:47 pm

    ustaz,soalan latihan topikal xde ke utk form 4?

  39. tokburong permalink*
    Khamis 19 Februari, 2009 10:18 pm

    ada, cuba awak cari betul-betul

  40. AISYAH permalink
    Selasa 17 Februari, 2009 11:00 am

    xde pun us jawapannyee :(

  41. tokburong permalink*
    Jumaat 26 September, 2008 1:00 am

    ada jawapan untuk soalan latih tubi tu di bawah soalan, cuba tengok betul-betul

  42. zaini permalink
    Jumaat 5 September, 2008 10:18 am

    ustaz,jawapan latih tubi 2008 kat maner..saya nak lah istaz,leh ustaz ada kan kat blog ney x…

Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: