Lompat ke isi kandungan

NOTA TASAWWUR ISLAM

Nota Lengkap Tasawwur Islam Ting 5

Nota Lengkap Tasawwur Islam Ting 4

Buku soalan dan jawapan Tasawwur Islam Ting 4 dan 5 (Versi lama )

Perhatian

Bahan-bahan dan nota dalam blog ni, saya izinkan dimuat turun hanya untuk tujuan Pengajaran dan Pembelajaran Sahaja. Kalau nak buat buku dan jual buat sendiri lah. baru ada kelas… he..he…he

413 Komen leave one →
  1. Nur Ainina permalink
    Jumaat 4 April, 2014 10:21 pm

    Assalamualaikum ustaz . mohon maaf . jawapan soalan latih tubi ustaz sediakan tak ?

    #candidate spm 2014#

  2. Tanpa Nama permalink
    Sabtu 8 Mac, 2014 12:36 am

    terima kseh ust..

  3. khatijah mohamad permalink
    Ahad 2 Mac, 2014 10:56 am

    salam uztaz.saya nak tumpang tanya.anak saya belajar di maktab mahmud alor setar tingkatan 1.anak saya kata ada belajar tasawwur.tapi saya tak dapat cari buku rujukan .cuma ada pend.islam ting 1.Boleh tak uztaz bantu saya macam mana nak bantu anak saya?

  4. Tanpa Nama permalink
    Rabu 26 Februari, 2014 9:22 pm

    Assalamualaikum syukran Ustaz. Nota ringkas yang sangat membantu saya. Terima kasih semoga dimurahkan rezeki :)

  5. Tanpa Nama permalink
    Isnin 24 Februari, 2014 12:09 pm

    Syukur kerana dipertemukan seorang yang berjiwa mulia yang sangggup menghasilkan nota lengkap & menarik ini bagi membantu guru-guru dan murid-murid kita. Terima kasih kerana ia banyak membantu saya dalam memudahkan pdp Tasawwur Islam kerana ini baru pertama kali saya diminta mengajar subjek ini wpun saya bukan ustazah & telah berada dalam dunia pendidikan selama lebih 20 tahun. Jzkk..

  6. Tanpa Nama permalink
    Rabu 19 Februari, 2014 8:42 pm

    peh….senang nya buat nota

  7. Tanpa Nama permalink
    Sabtu 15 Februari, 2014 12:31 pm

    ustaz saya minta izin downlod utk bantu pelajar saya d smk simunjan no 1, sarawak… bahan2 ustaz banyak membantu kejayaan pelajar2 saya.. mudahan Allah beri balasan yang setimpal.. Terima kasih sekali lagi

  8. rohana permalink
    Isnin 10 Februari, 2014 3:37 am

    salam ustaz amat membantu. hanya Allah dpt membalasnya

  9. azah permalink
    Ahad 9 Februari, 2014 8:13 pm

    Assalamualaikum ustaz, izinkan saya download nota tingkatan 4 ni..syukran..

  10. Ahad 19 Januari, 2014 7:56 pm

    terima kasih atas pertolongan diberi..:)

  11. Khamis 16 Januari, 2014 9:11 pm

    assalamualaikum , kenapa tak boleh download ??

  12. sabi permalink
    Isnin 13 Januari, 2014 9:44 am

    kami sedang buat nota tasawwur islam .. huhuhuhuu best

  13. sabi permalink
    Isnin 13 Januari, 2014 9:31 am

    embelanjakan harta secara berlebih-lebihan kepada perkara yang tidak berfaedah dan sia-sia

  14. LONTE permalink
    Isnin 13 Januari, 2014 9:23 am

    vdeo apa itu

  15. sabi permalink
    Isnin 13 Januari, 2014 9:22 am

    kami sedang melihat video itu .. entah apa tu ??

  16. megan permalink
    Isnin 13 Januari, 2014 9:19 am

    thanks….

  17. fakrullah permalink
    Isnin 13 Januari, 2014 9:18 am

    anuuu baa ustaz , boleh ka itu …

  18. KUNING permalink
    Isnin 13 Januari, 2014 9:18 am

    CING WARA WARA NOTA XD

  19. baby boo siottt permalink
    Isnin 13 Januari, 2014 9:17 am

    my numb 0123456789 . call owkey _i-

  20. fakrullah permalink
    Isnin 13 Januari, 2014 9:16 am

    boleh minta number hp ke?

  21. dayang , sabrina permalink
    Isnin 13 Januari, 2014 9:15 am

    syukran .. etcing….

  22. diikscha_ permalink
    Sabtu 11 Januari, 2014 9:22 pm

    Semoga nota’2 nd semua latih tubi ynk ada dpatt membantu para pelajar,,

  23. Tanpa Nama permalink
    Khamis 9 Januari, 2014 2:29 pm

    assalam. syukran jazilan ustaz. saya download bahan tasawwur islam.moga diberkati oleh Allah SWT.

  24. wiznuzza permalink
    Isnin 6 Januari, 2014 10:06 am

    alunaaa kilaku kau beauty

  25. nabila permalink
    Isnin 6 Januari, 2014 10:05 am

    huhuhuhuhuhuhuhuhhuhuu……………………….terima kasih^^

  26. Tanpa Nama permalink
    Isnin 6 Januari, 2014 10:04 am

    aluuuuu kuning

  27. Cikgu Hamidah permalink
    Jumaat 3 Januari, 2014 8:50 am

    Salam,tuan,izinkan saya untuk mendownload not a tasawwur Islam bag kegunaan pelajar saya..Semoga Allah memberkati usaha muni Tuan..terima Kasich.

  28. guru tasawwur Islam permalink
    Rabu 27 November, 2013 10:28 am

    Assalamualaikum. Jazakallahukhairan kathira. Saya download nota dan soalan dan jawapan untuk kegunaan pelajar saya dalam pdp. Mohon halal segala nota dan soalan.

  29. Rabu 20 November, 2013 3:52 pm

    terima kasih :)

  30. kimbum permalink
    Isnin 18 November, 2013 4:17 pm

    salam ustaz tolong bg jwp bha ustaz

  31. penjawab tasawwur islam permalink
    Sabtu 16 November, 2013 4:34 pm

    harap spm 2013 soalannya mudah..
    amin..~~~

  32. anis permalink
    Sabtu 9 November, 2013 10:11 pm

    salam ustaz….ade tajuk spot untuk tasawwur islam tak?? tq

    Tok burong Jawab…
    Waalaikumusalam. Cuba tengok kat tajuk analisis Soalan Kertas 2. cari peruncingan tajuk-tajuk penting kertas dua. Cuba tengok disitu kalau-kalau ada

  33. fasyihah rozali permalink
    Jumaat 8 November, 2013 3:03 am

    Assalamualaikum ya ustaz.terima kasih kerana memberikan soalan2 yang untuk dikongsikan bersama…semoga ustaz diberkati amin…

  34. Tanpa Nama permalink
    Ahad 3 November, 2013 3:54 pm

    terima kasih ustaz..!!

  35. Tanpa Nama permalink
    Isnin 28 Oktober, 2013 2:17 pm

    TUAN HAFFIZI MUADZAM SHAH
    TERIMA KASIH USTAZ..MOGA HIDUP DIBERKATI..AMIN

  36. mai sarah permalink
    Rabu 9 Oktober, 2013 7:05 am

    syukran…

  37. Tanpa Nama permalink
    Isnin 7 Oktober, 2013 7:00 pm

    Terima Kasih Ustaz :)

  38. Tanpa Nama permalink
    Sabtu 5 Oktober, 2013 10:54 pm

    terima kasih membantu dalam SPM..

  39. Selasa 1 Oktober, 2013 9:03 pm

    terima kasih ustz..

  40. vchat permalink
    Isnin 30 September, 2013 9:53 pm

    assalam..saya harap saya dapat menjawabnya..doakan kami semua berjaya…

  41. sandra permalink
    Isnin 2 September, 2013 5:28 pm

    Assalamualaikum ustaz……doakan saya kejayaan yang cemerlang ………

  42. nabila the cute permalink
    Isnin 2 September, 2013 5:22 pm

    Assalamualaikum ustaz,,,,,semoga panjang umur yerrrr

  43. ARniE[smk] permalink
    Isnin 2 September, 2013 5:17 pm

    assalamualaikum ustaz…tima kasih kerana adanya tasawwur islam ini..semoga kakak saya akan mendapat keputusan yang cemerlang…….ustaz doakan yerrrrr

  44. Tanpa Nama permalink
    Sabtu 31 Ogos, 2013 6:54 pm

    syukran +_-

  45. mohamad permalink
    Selasa 13 Ogos, 2013 7:30 am

    assalamualaikum ustaz..terima kasih atas nota tasawwur tingkatan 4 dan 5. saya download untuk pdp. moga ianya menjadi pahala yang berpanjangan untuk ustaz.

  46. shiedaaaaaa permalink
    Khamis 1 Ogos, 2013 7:49 am

    haiiii?
    saya cyda yg comelll~

  47. sharizan permalink
    Khamis 1 Ogos, 2013 7:41 am

    kilaa kuu . mantap laaa kan ?
    #nazira real !

  48. nazirah permalink
    Khamis 1 Ogos, 2013 7:39 am

    mantap joe !

  49. marini permalink
    Selasa 30 Julai, 2013 11:26 pm

    Ustaz tolong halalkan saya mengambil nota.saya gunakan untuk ulangkaji tasawwur islam

  50. Tanpa Nama permalink
    Isnin 29 Julai, 2013 12:48 am

    ada tak ciri ciri budaya asing ?

  51. mohammad shamsul permalink
    Khamis 11 Julai, 2013 5:07 pm

    assalamualaikum ustaz..saya doakan ustaz panjang umur..

  52. Sabtu 6 Julai, 2013 10:19 am

    Assalamualaikum..terima kasih ustaz kerana dgn adanya blog tasawwur islam ini,saya dpt memahami subjek ini dgn lbih mudah..syukran jazilan ustaz.:)

  53. Tanpa Nama permalink
    Selasa 2 Julai, 2013 2:37 pm

    Ustaz saya mohon halalkan nota yang saya download utk anak saya. Semoga Allah melimpahkan rahmat atas usaha ustaz yang baik ini. Terima kasih ustaz.

  54. Tanpa Nama permalink
    Jumaat 21 Jun, 2013 3:25 pm

    Ustaz saya mohon izin untuk gunakan modul latihan GLA.

  55. MRashdan permalink
    Jumaat 21 Jun, 2013 12:20 am

    Terima Kasih ustz.. Moga diberkati Allah dan dpt syafaat kekasih kita

  56. Silent.Dx permalink
    Selasa 11 Jun, 2013 7:09 am

    Syukran Ustaz, semoga hidup Ustaz dan keluarga ustaz sentiasa dalam keadaan aman. Amiin

  57. Tanpa Nama permalink
    Isnin 3 Jun, 2013 9:56 am

    salam ustaz terima kasih ya….jasa mu sentiasa dikenang…

  58. Tanpa Nama permalink
    Rabu 22 Mei, 2013 12:43 am

    Asalamualaikum….ustazah terima kasih atas bantuan nota tasawwur semoga manfaat kpd semua org…:)

  59. Firdaus permalink
    Jumaat 3 Mei, 2013 12:23 pm

    Shukran jazilan ustaz
    Bhn ini byk bantu saya

  60. Tanpa Nama permalink
    Rabu 1 Mei, 2013 10:28 pm

    terima kasih..

  61. Tanpa Nama permalink
    Selasa 30 April, 2013 1:25 pm

    terima kasih.. semoga jasa ustaz berterusan pahalanya hingga alam akhirat..

  62. HambaAllah permalink
    Isnin 29 April, 2013 10:28 pm

    Semoga bahan yang ustaz berikan ini dapat d’jdikan contoh dan bahan pembelajaran kepada pelajar’2 lain .

  63. semboy semporna permalink
    Rabu 17 April, 2013 8:06 am

    terimah kasih ustadd . . .
    \

  64. arief_syahmi permalink
    Rabu 17 April, 2013 7:17 am

    Assalammualaikum semua :)

  65. Tanpa Nama permalink
    Selasa 16 April, 2013 8:37 pm

    salam..terima kasih kerana membenarkan saya print subjek ini

  66. Isnin 4 Mac, 2013 10:22 pm

    nk dounload mcm mna??

  67. Nur Armirah Bt Arman permalink
    Jumaat 1 Mac, 2013 7:12 pm

    trimass ustaz :)

  68. Nura permalink
    Jumaat 1 Mac, 2013 11:20 am

    syukran ustaz

  69. Tanpa Nama permalink
    Rabu 27 Februari, 2013 6:50 pm

    terima kasih yeee ustaz

  70. Tanpa Nama permalink
    Ahad 17 Februari, 2013 8:51 pm

    semoga Allah membalas segala jasa Ustaz….memang banyak faedah yg diperolehi utk kegunaan pelajar….moga Allah merahmati Ustaz….

  71. ayiet permalink
    Jumaat 18 Januari, 2013 9:18 am

    kmi skrg kat school and kmi tngah bka blog ustaz sbb ustazah blng ‘klu kmu bka blog ustaz safaee kmu dpt byk faedah lbh2 lgi psal nota and soalan2 thn lpas’ thanks ustaz sbb bnarkan kmi bka blog ustaz

  72. Jumaat 18 Januari, 2013 9:16 am

    ASALAMUALAIKUM suma ahaha :)

  73. cemerlang permalink
    Jumaat 18 Januari, 2013 9:16 am

    assalamualaikum !!!

  74. shidamustapa permalink
    Jumaat 18 Januari, 2013 9:14 am

    assalamualaikum
    enjoy laa blajar tasawwur nie tidak memboring kan :)

  75. Jumaat 18 Januari, 2013 9:14 am

    ang ya sayoo ..

  76. aman permalink
    Jumaat 18 Januari, 2013 9:12 am

    assalamualaikum !!!
    best laa blajat tasawwur nie ahaha :D

  77. Jumaat 18 Januari, 2013 9:11 am

    salam.sya hrap dpt safaat d akhirt nnti……^_^.. and terimah kasih ya ustaz .. Assalamualaikum

  78. asyraf permalink
    Jumaat 18 Januari, 2013 9:11 am

    assalamualaikum,,,,,

  79. Jumaat 18 Januari, 2013 9:10 am

    terimah kasih ustaz sebab membuat laman web or blogspot nie .. banyak membantu saya … terimah kasih ya ustaz. hanya Allah S.W.T jak yang membalas jasa ustaz ,,, ASSALAMUALAIKUM…

  80. syasha permalink
    Jumaat 18 Januari, 2013 9:10 am

    assalamualaikumm :)

  81. Jumaat 18 Januari, 2013 9:07 am

    happy dpt bka blog ney.

  82. ayiet permalink
    Jumaat 18 Januari, 2013 9:06 am

    asalammualaikum ustaz … first sya bka blog ustaz bnyk yg sya tlh bljr … lbih2 lgi psal soalan2 yg lpas thn 2004 hngga 2011 …

  83. Jumaat 18 Januari, 2013 9:06 am

    assalamualaikum … saya cuma nak bertanya .. kalau download nanti .. software dia gunakan apa ya ? microsoft words ? thnkss :D

    Tokburong Jawab:

    nota to dalam bentuk pdf

  84. Jumaat 18 Januari, 2013 9:04 am

    salam …

  85. Tanpa Nama permalink
    Jumaat 18 Januari, 2013 9:03 am

    assalamualaikum … nak bertanya .. kalau download nie fail .. dia guna software microsoft words ?

  86. ardianaa permalink
    Jumaat 18 Januari, 2013 9:03 am

    assalamualaikum

  87. nurul izzati permalink
    Jumaat 18 Januari, 2013 8:55 am

    assalamualaikum ;) terima kasih ya ustaz .

  88. Tanpa Nama permalink
    Khamis 17 Januari, 2013 8:40 pm

    assalamualaikum, terima kasih ustaz moga2 nota yg sya amik ni dhalalkan ye.. :D

  89. Tanpa Nama permalink
    Khamis 17 Januari, 2013 4:28 pm

    salam ustaz,mntak dihalalkan fail sye download dlm blog ustz..trime kseh :)

  90. mr. nobody permalink
    Isnin 14 Januari, 2013 9:27 pm

    terima kasih , cikgu ,

  91. hannan permalink
    Sabtu 12 Januari, 2013 12:11 am

    assalamualaikum..terima kasih..:) nota mmg sgt membantu..:-)

  92. Sabtu 5 Januari, 2013 2:42 pm

    Assalam,terima kasih semoga diberkati Allah SWT.

  93. Pelajar ting 4 permalink
    Jumaat 21 Disember, 2012 1:47 pm

    shukrun ya :) semoga allah mmberkati ustaz

  94. hamba allah permalink
    Jumaat 21 Disember, 2012 1:42 pm

    shukran ya :) semoga allah mmberkati ustaz

  95. Sabtu 15 Disember, 2012 8:44 pm

    Assalam. Terima kasih semoga diberkati Allah SWT.

  96. Zai permalink
    Isnin 10 Disember, 2012 2:29 pm

    Assallammualaikum…sy minta halalkan yer kandungan ilmu yang terkandung di dalam nota ni..

  97. tyeahah permalink
    Selasa 6 November, 2012 9:51 pm

    terima kasih untuk nota nie…

  98. Rabu 31 Oktober, 2012 4:20 am

    Salam , Diminta halalkan nota yang didownload .
    semoga Allah S.W.T Membalas jasa baik ustaz :)

  99. Tanpa Nama permalink
    Isnin 29 Oktober, 2012 9:15 pm

    ani,smk alorpongsu..terima kasih ustaz.moga amal jariah ini diberkati Allah SWT.byk manfaatnya.

  100. nora azlinajiy permalink
    Ahad 28 Oktober, 2012 12:25 pm

    assalamualaikum , halalkan lh segale ilmu yg telh dikongsi .. harap segaleny diberkati oleh ALLAH s.w.t .. ;)

  101. Tanpa Nama permalink
    Sabtu 27 Oktober, 2012 11:41 pm

    Minta di halalkan nota nota yang diberikan ya ustaz .. :)

  102. Tanpa Nama permalink
    Sabtu 27 Oktober, 2012 8:53 pm

    terima kasih atas maklumat dan bahan2 tasawwur ISLAM ini ..^^

  103. Selasa 16 Oktober, 2012 12:10 pm

    SYUKRAN DAN SUMBANGAN TUAN AKAN MEMBAWA KE SYURGA INSYA ALLAH..

    UST YUSRY FELDA UMAS TAWAU

  104. Azah permalink
    Isnin 8 Oktober, 2012 2:31 pm

    terima kasih byk2 atas nota yg amat berguna dan colourful ni! :D
    halalkan segala ilmu yg telah dikongsi :)

  105. Tanpa Nama permalink
    Ahad 7 Oktober, 2012 8:57 am

    ustaz…sya dari johor bahru,terima kasih dan izinkan menggunakan ilimu ini untuk pelajar2 sya.

  106. ummiey shakierien permalink
    Jumaat 5 Oktober, 2012 9:55 pm

    sye mintk dihalalkn apew yg sye download….

  107. Intan Emoenda' permalink
    Ahad 23 September, 2012 10:06 am

    . Thanks for the note yaa ustaz ((: Semoga nota ini akan memudahkan pembelajaran saya di sekolah nanti.

  108. Tanpa Nama permalink
    Sabtu 22 September, 2012 5:10 pm

    assalamualaikum…
    minta halalkan nota yg sy ambil dr sini.. terime kasih…

  109. Tanpa Nama permalink
    Jumaat 21 September, 2012 4:33 pm

    assalamualaikum ustaz kenapa saya tak boleh download nota lengkap tasawwur islam ting5

  110. Farah permalink
    Rabu 19 September, 2012 7:11 pm

    Assalamualaikum , saya nak minta download tasawur jugaaa , Terima Kasih

  111. ezzrin permalink
    Rabu 12 September, 2012 2:25 am

    assalamualaikum ustaz
    minta halalkan nota yg sy ambil dr sini..
    terima ksih :)

  112. Isnin 10 September, 2012 7:35 pm

    minta dihalalkan nota-2 yg dishare ustaz..terima kasih ye :-)

  113. atikah permalink
    Khamis 6 September, 2012 2:46 pm

    assalamualaikum saya nak mintak dowload nota terima kasih kerana ustaz sudi berkongsi

  114. Tanpa Nama permalink
    Khamis 6 September, 2012 2:43 pm

    salam saya nak mintak download nota terima kasih kerana berkongsi

  115. salwa permalink
    Khamis 6 September, 2012 7:54 am

    saya minta izin nk download juga… moga diberkati Allah…

  116. Rabu 5 September, 2012 6:38 pm

    assalamualaikum, minta dihalalkan nota yang saya download. semoga ustaz diberkati amin.

  117. tarmizi permalink
    Sabtu 4 Ogos, 2012 11:55 am

    Assalamualaikum ustaz, saya mohon muat turun Nota Lengkap Tasawwur Islam Ting 5 dan Nota Lengkap Tasawwur Islam Ting 4. Nota yang bermanfaat kepada seluruh lapisan umat Islam sama ada pelajar mahupun umum. Terima kasih & semoga Allah memberikan ganjaran yang baik buat ustaz..amin..

  118. Tanpa Nama permalink
    Jumaat 3 Ogos, 2012 3:12 pm

    Asslamuaikum ya ustaz terima kasih kerana memberikan soalan2 yang bernas untuk dikongsikan bersama..semoga ustaz diberkati amin.

  119. Selasa 31 Julai, 2012 12:46 am

    terima kasih sebab letak nota ni di sini.. saya download bg pd ank murid…

  120. aliya permalink
    Khamis 26 Julai, 2012 9:03 pm

    slm,ustaz mintak halal ek sya nak copy nota ustaz.tq

  121. Asilah permalink
    Rabu 25 Julai, 2012 8:53 am

    Assalammualaikum..syukran ya ustaz..sy minta izin untuk mendownload nota tassawur ya..

  122. aqiem permalink
    Jumaat 20 Julai, 2012 8:36 am

    salam
    thank for the note ya ustaz^-^

  123. nadhy permalink
    Ahad 15 Julai, 2012 10:04 pm

    salam,ustaz nak mintak izin dowload nota rngkas ni

  124. Tanpa Nama permalink
    Sabtu 7 Julai, 2012 8:12 pm

    assalam.. mohon share ^_^

  125. Tanpa Nama permalink
    Ahad 1 Julai, 2012 10:21 pm

    assalamualaikum ust..sye dah download nota tasawur,syukran jazilan ya ustaz…..alhmdulillah,nota ni sgt ringkas..

  126. nur afiah a.aziz permalink
    Selasa 12 Jun, 2012 10:56 am

    assalamua’laikum, ya ustaz.. sy mhon share ilmu ni, boleh? terima kasih ustaz.. ^_^

  127. Tanpa Nama permalink
    Selasa 12 Jun, 2012 10:54 am

    assalamua’laikum ya ustaz… saya nak mintak izin share ilmu ni, ya, syukran.. ^_^

  128. Selasa 22 Mei, 2012 8:55 pm

    ustaz saya nak minta tolong download nota yg ringkas ….harap dapat membantu
    ….sbb saya sangat lemah tasawwur

  129. Tanpa Nama permalink
    Khamis 17 Mei, 2012 7:46 pm

    Ustaz ..saya minta izin downoad ya…time kasih sbb mmg m’bantu………

  130. Tanpa Nama permalink
    Jumaat 4 Mei, 2012 7:28 pm

    mintak share…terima kasih

  131. Ahad 29 April, 2012 4:47 pm

    salam, tima kasih ustaz..klu cm ny snang la sy nk jwab soalan tasawwur nnty..thn 2013

  132. Jumaat 27 April, 2012 3:56 pm

    salam….saya dah download nota tasawwur

  133. Tanpa Nama permalink
    Khamis 26 April, 2012 12:16 am

    assalamualaikum ustaz..sy ustaz wan ridhzuan guru pendidikan islam…sy mohon izin ustaz untuk download nota tasawwur islam ni..krn baru bulan lepas sy di minta mengajar tasawwur…nota yg ustaz upload ni..sangat membanru sy..mohon izin ustaz…- wan ridhzuan (wanridhzuan@yahoo.com)

  134. hisham permalink
    Rabu 25 April, 2012 6:58 pm

    assalammuailaikum tok burung macam mana nak jawab soalan tassawur

  135. Tanpa Nama permalink
    Ahad 22 April, 2012 10:37 am

    terima kasih ustaz, nota yang baik

  136. Ahad 8 April, 2012 11:03 am

    saya dah download nota2 ustaz. terima kasih ye :) mudah-mudahan saya mampu skor A+ utk tassawwur islam spm tahun ni..amin!

    Tokburong jawab….

    Salam. Terima kasih kerana menggunakan nota yang saya sediakan. Gunakan dengan semaksima mungkin dan A+ akan menjadi milik anda.

    Terima kasih

  137. Fatihah Yusof permalink
    Ahad 8 April, 2012 10:42 am

    saya dah download nota ting.4 &5. terima kasih ustaz. :)

  138. Tanpa Nama permalink
    Sabtu 7 April, 2012 12:22 am

    terima kasih semoga allah mudahkan urusan ustaz kelak =)

    Tokburong jawab..

    Insyaalah Allah SWT akaanpermudahkan segala urusan kita dalam urusan yang diredaiNya. amin …

  139. Tanpa Nama permalink
    Khamis 5 April, 2012 11:46 am

    Nota membantu saya, terima kasih atas usahanya, semoga mendapat ganjaran yang berlipat ganda dari Allah SWT hendak-Nya. Amin Ust. Salehudin SMK Balung Tawau.

    Tokburong jawab..

    Terima kasih kerana guna notasaya. Semoga ianya berguna kepada pelajar ustaz. Kalau nak beli buku soalan jawapan topikal bolehlah kontek saya. LO sekolah pun saya terima.

  140. wanie permalink
    Rabu 4 April, 2012 8:33 pm

    ahamdullilah dpt gak nota nie sye download yer…….

  141. Isnin 26 Mac, 2012 4:58 am

    Alhamdulilah akhirnya saya dapat juga nota nie..ermm..nota Pendidikan Seni Visual ada tak ? kongsi2 erk.. :))

  142. Ahad 25 Mac, 2012 11:37 pm

    assalammualaikum .izinkan saya download ya .terima kasih ^^

  143. srs_rasyadah21 permalink
    Jumaat 16 Mac, 2012 3:18 pm

    assalamualaikum….saya dwnload ustaz punya nota..time kasih sediakan..boleh saya tanya ada perbezaan ke sukatan pelajaran tahun lepas ngan tahun ni…??

    Tokburong jawab..

    Waalaikumusalam. Tiada apa-apa perbezaan sukatan pelajaran antara tahunni dengan tahun lepas. Masih dan tetap sama. Tiada perubahan

  144. Tanpa Nama permalink
    Sabtu 10 Mac, 2012 4:01 pm

    salam ustaz…mintak izin download yer.jazakallahu khairal jaza’ atas usaha ustaz dalm membantu pelajar2 tuk belajar dan guru2 dlm mengajr madah ni.

  145. Tanpa Nama permalink
    Selasa 6 Mac, 2012 3:22 pm

    salam ustaz…
    terima kasih membantu saya…mohon download nota dan latihan…
    doakan kejayaan spm saya…salam…

  146. Guru baru Mengajar permalink
    Rabu 22 Februari, 2012 3:56 pm

    Assalamualaikum Ustaz..

    Saya salah seorang guruyg ditugaskan Mengajar matapelajaran Tasawwur Islam Ting 4 dan 5.Memohon jasabaik Ustaz Membenarkan saya Download Nota dan Latihtubi Yg Ustaz Sediakan.Semoga Allah Merahmati dan Merehai Kerja amal Ustaz.

    - guru baru MTQ Addin -

  147. Tanpa Nama permalink
    Isnin 20 Februari, 2012 9:57 pm

    salam ,mohon share nota ustaz

  148. Ahmad b. Yaakob permalink
    Rabu 15 Februari, 2012 10:03 am

    Terima kasih atas sumbangan ustaz,semoga usaha murni ini mendapat balasan yang setimpal di sisi Allah swt amin.

  149. Mohd Asri bin Talib permalink
    Selasa 14 Februari, 2012 5:17 pm

    Salam ya syeikh ustaz… ana baru ditugaskan mengajar subjek ni..jadi ana dah download bahan-bahan syeikh tu….harap izin dan reda demi anak bangsa yang mahu ambil subjek ni…boleh bagi panduan ke macamana nak bantu anak didik dapat A+. Pelajar saya budak kelas sederhana dan belakang..apakah teknik cepat yang boleh bantu mereka dapat A subjek ni…..Semoga Allah memberi ganjaran kepada syeikh ustaz …

    Min : Ustaz Yi, Pasir Mas

  150. Tanpa Nama permalink
    Selasa 7 Februari, 2012 9:04 pm

    amin…. hrp2 berkat larh ustz… insyallah…

  151. Selasa 7 Februari, 2012 1:39 pm

    terima kasih …smoga diberkati ..

  152. Ahad 5 Februari, 2012 9:51 pm

    Assalamualaikum….jazakillah ustaz.Di harap usaha yang mulia sebegini dapat diteruskan dengan cemerlang lagi.Susah utk mendapatkan bahan rujukan dan ilmiah sebegini rupa namun jasa dan keikhlasan ustaz hanya Allah sahaja yang mampu membalasnya..Diminta agar ustaz izinkan saya menggunakan nota dan bahan rujukan ustaz ini demi mendidik anak – anak diluar sana bagi yang mengambil subjek Tasawwur Islam ini. Di samping itu juga saya jadikan nota sebaik ini sebagai bahan tambahan saya dalam pengajaran saya untuk subjek Pendidikan Islam disekolah…Minta izin ye…alhamdulillah…

  153. siti adilah permalink
    Khamis 2 Februari, 2012 8:32 pm

    salam…ustaz,boleh sy tahu mcm mna untuk dptkn jwpn drpd soalan2 tropikal NOTA TASAWWUR ISLAM..?

  154. siti adilah permalink
    Khamis 2 Februari, 2012 7:54 pm

    assalammualaikum..mohon dwnload nota tassawwur ni…syukran jazilan ya ustaz……… :-)

  155. Tanpa Nama permalink
    Rabu 1 Februari, 2012 12:41 pm

    salam..minta kebenaran meggunakan nota tasawwur islam

  156. Mohd Afiq Syazwan permalink
    Rabu 1 Februari, 2012 12:19 am

    Salam…terima kasih ustaz kerana menyediakan nota yg menarik…

  157. Tanpa Nama permalink
    Ahad 29 Januari, 2012 11:38 pm

    terima kasih dan minta izin guna nota ustaz .

  158. Tanpa Nama permalink
    Rabu 18 Januari, 2012 1:03 pm

    salam. . . .saya dah download nota tasawur

  159. Tanpa Nama permalink
    Khamis 12 Januari, 2012 12:04 pm

    ASSALAMUALAIKUM ustaz…saya minta izin untuk ambil nota-nota tasawwur islam….sayukran..semoga diberkati Allah..amin..
    tq Ustaz=)

  160. Tanpa Nama permalink
    Rabu 11 Januari, 2012 7:51 am

    asmkm…ustaz saya minta izin ambil nota-nota tasawwur islam….semoga jasa ustaz di redhai allah….amin

  161. hasnah permalink
    Jumaat 30 Disember, 2011 1:57 pm

    assalamualaikum…..jazakallahukhairan kasira…semoga jasa baik dan usha ustaz dan segala kebaikan yg ustaz berikan ini mendapat ganjaran dan d murahkan rezi dari Allah. kerna ilmu ustaz dpat membantu saya yang tidak berpengalaman ini dapat membantu p7p saya tq.

  162. Tanpa Nama permalink
    Selasa 15 November, 2011 8:59 pm

    terima khasih ustaz . sumber rujukan ini akan saya faedahkan . minta dihalalkan segala sumbangan yang bermakana ini .

  163. fareez permalink
    Selasa 15 November, 2011 12:53 am

    trima kasih ustaz.halal kan ilmu yang saya sudah baca.smoga allah memblas jasa dan usaha ustaz.trima kasih atas ilmu yg ustaz manfaat kan kpada semua org..

  164. mohd ainal hj jainal permalink
    Isnin 14 November, 2011 10:50 pm

    assalamualikum ustaz
    alhamdulillah dapat jga aq jumpa nota yang lengkap utk subjek ni…. harap di minta gan ustaz agar d halalkan ilmu ni dunia alhiran… saya dah down load konten nota ni semua… terima kasih bebanyak ya uataz atas usahanya… hanya ALLAH saja dapat membalas usaha ustaz…… terima kasih

  165. Tanpa Nama permalink
    Jumaat 4 November, 2011 11:36 am

    thank ustaz

  166. ummu faqeh permalink
    Khamis 3 November, 2011 12:23 pm

    assalamualikum..syukran jazilan ustaz sb sudi berkongsi ilmu dengn kmi semua.mg sumbangan ustaz ini akn mejadi saham untuk dunia akhirat…miin

  167. Tanpa Nama permalink
    Selasa 1 November, 2011 1:08 am

    Terima kasih. Minta halal ilmu ini dunia akhirat. Allah shj yg mampu balas jasa baik ustaz.

  168. Tanpa Nama permalink
    Isnin 31 Oktober, 2011 12:44 am

    insansepi blajar agama x?mcm mn adab dengan org yg da buat baik dengan kt (uploadkan nota free)..at least ckp la time kaseh…

  169. Tanpa Nama permalink
    Isnin 31 Oktober, 2011 12:40 am

    salam…terima kasih ustaz…;)

  170. Tanpa Nama permalink
    Ahad 23 Oktober, 2011 1:42 pm

    mne nye ==”

  171. Tanpa Nama permalink
    Isnin 17 Oktober, 2011 7:26 pm

    , knpa dha x leh bka nee. . ary toe bule plak ,,

  172. Selasa 11 Oktober, 2011 10:42 pm

    mana jawapannya..buat ak panas ja.dah keja x siap lg.cri kat sni ap pon x dapat.sial la

  173. Sabtu 8 Oktober, 2011 8:53 pm

    salam…nota taswwur islam yg ini lbh padat dan mudah di fahami…tahniah kpd ustaz yg bertungkus lumus untuk membuat nota yg seringkas ini untuk perlajar2 yg mengambil aliran tasawwur islam ini…terima ksaih dr saya…

  174. Khamis 6 Oktober, 2011 10:20 pm

    Nota yang mudah difahami_~~

  175. Nurul Husna Marziah permalink
    Khamis 6 Oktober, 2011 10:18 pm

    Salam…
    Nota Tasawwur nie memang memberi manfaat sgt kpd calon-calon spm khususnya calon spm 2011..
    Semoga dgn nota ini semua calon dapat keputusan yang baik..

  176. Khamis 6 Oktober, 2011 4:22 am

    sya igin brtanye soalan jelaskan konsep ukhuwwah dalam islam

  177. zulkifli permalink
    Isnin 3 Oktober, 2011 10:07 am

    tahniah ustaz, nota T4 & T5 dapat membantu pelajar saya. Terima kasih

  178. Ahad 25 September, 2011 1:45 pm

    ustaz trma ksih krana nota ni sngat berguna untuk saya..ustaz saya nk tnya sikit x da ke jwpn untk nota ustaz >yg ni nota lngkp tngktn 4..

  179. Selasa 20 September, 2011 11:48 am

    SALAM WAT SUME..?SYIKIN AMAT BETERIMA KASEH ATAS SOKONGAN DAN DORONGAN DPD PIHAK YG AMAT MENGAMBIL BERAT DGN KTEW ORANG..HARAP DOA DPD KALIAN DPT MENYEMARAKKAN LG SEMANGAT PELAJAR SPM YG MENGAMBIL TASAWWUR ISLAM UNTUK MENDAPAT A+ DLM EXAM NANTI…THANKS GUYZ..!!!GUD LUCK K…

  180. Sabtu 17 September, 2011 12:48 pm

    alhamdulillah.. saya doakan agar ust istiqamah dalam usaha-usaha semacam ini. saya tak sangka ada insan sebegini (dalam suasana orang lain berlumba-lumba mengumpulkan kekayaan dari ilmu yang ada pada mereka), ingin mengongsi ilmu yang diusahakan dengan sebegitu tekun dan rela pula diberi secara percuma utk dimanafaati oleh seluruh ummat manusia samada dia itu sebagai pengajar, pelajar dll.. Sekali lagi saya doakan, doakan, dan doakan ust sentiasa dibimbing dan diberkati oleh Allah swt dan terus istiqamah..istiqamah.

  181. liana penang permalink
    Sabtu 10 September, 2011 9:56 pm

    salam . . tima kasih ustaz .. sy jgk calon prsendirian utk subjek tasawwur islam. .doakan kteorg sumew calon2 spm 2011 lulus dgn cemerlang yer ustaz. . thankz utk nota2 yg ustaz sediakan. .

  182. freedom life permalink
    Isnin 15 Ogos, 2011 10:00 pm

    doakn kmi sEmua warga SMK BALUNG TAWAU….LULUS SPM TAHUN NI OK……

  183. Tanpa Nama permalink
    Ahad 14 Ogos, 2011 9:45 pm

    Assalamualaikum……….. ustaz, ni pelajar ustaz drp SMK Jelawat, sy wakil drp pelajar tingkatan 5Cemerlang tahun 2011 ingin mengucapkn trima kasih atas sgala ilmu yg tlah ustaz beri kpd kami, insyaAllah, kami akn m’cuba utk capai target spt mana yg ustaz mahukn. kami semua sgt bruntung krn m’dpt ustaz yg pemurah spt ustaz. sgala yg ustaz ajar kpd kami, amat mudah n cepat kami fahami….. kami akan m’doakn supaya sgala apa sahaja yg ustaz lakukan m’dpt keredaan Allah. terima kasih lg skali sy ucapkan.. wassalam..

  184. Isnin 8 Ogos, 2011 4:25 pm

    Salam ustad . trima kasih krana tlah mmbuat nota tasawwur untk kemudahan anak2 pelajar .

  185. Isnin 8 Ogos, 2011 4:18 pm

    SYUKRAN USTAD ! SY MNAT SNGT SUBJEK TASSAWUR TP X JUMPA NOTA TG BAIK.

  186. Isnin 8 Ogos, 2011 4:02 pm

    Assalamualaikum .

    syukran ustad . sye mmg mnat dgan subjek tasawwur .
    nota yg ckp bgus .

  187. Sabtu 6 Ogos, 2011 4:44 pm

    assamualaikum…
    buku latihan ade dijual kat kedai buku ke ustaz?

  188. Isnin 1 Ogos, 2011 6:00 pm

    mcm mana nak dapat skor A dalam subjek ni?

  189. Sabtu 30 Julai, 2011 2:48 pm

    asslamualaikum ustad…sya nak tnYa cmna nak skor A dalam subjek spm?sedangkan saya tak ambil kelas tasawur islam,saya hanya menambah subjek tersebut..?

  190. Nik permalink
    Jumaat 22 Julai, 2011 11:41 pm

    salam…web page banyak memberi manfaat kpda krna bnyk mnydkn nta2 untk rjkn sya dan latihan2 untk membuat latih tubi.sblm ini sya pnng mmkrkn tntg nta rjkn untk pprksn dn ujn bulanan di sek sya…

  191. nasz permalink
    Isnin 18 Julai, 2011 3:57 pm

    trima kasih … lamn web ni beri kemudahan kpd sy utk membuat rujukan

  192. Ahad 19 Jun, 2011 12:53 pm

    assalammualaikum…sy mnat sgt subjek ni….trima ksih ustz n ustzah yg mgajar sy….

  193. Muhammad Nizam permalink
    Khamis 9 Jun, 2011 4:23 pm

    salam ustaz, , sya nk tnya mcam mna nk skor A dlam spm subjek nie ..boleh x bg tips dkt sya..utk pengetahuan ustaz sya nie ambik subjek tambahn utk subjek..so sya blajoo sndiri subjek dan xdak pngalamn ambik periksa kerts niee..trima kasih..

  194. byha Syahrudin permalink
    Jumaat 27 Mei, 2011 5:31 pm

    Hmm , cam ne na score A tasawwur ni ea ? dah wat yg terbaik tapi tetap tak dapat A .

  195. byha Syahrudin permalink
    Jumaat 27 Mei, 2011 5:30 pm

    Assalamualaikum , nak tanye . kanape dah klik kat nota tasawwur , tapi tak dapat pun nota nyer ?

  196. Isnin 23 Mei, 2011 12:48 pm

    mne nota?…….sy xdapat,sy klick dkt nota tpi xde pon

  197. Isnin 23 Mei, 2011 12:46 pm

    sy suke subjek ini…….sy perlukan nota padat tasawwur islam,kenape msti down dlu bru dapt?

  198. doktor 8 permalink
    Khamis 12 Mei, 2011 7:58 pm

    assalmmualaikum ustat,
    saya pelajar dr smk likas ingin bertanyakan sesuatu berkaitan dgn tasawwur islam nie.
    saya ambil tasawwur islam sudah 2 thn masuk thn nie 2 thn lah..saoalan 1: apakah kepentingan tasawwur islam? soalan 2: apa cara yg bole saya hafal dgn lebih baik dan bgs? soalan saya yg terakhir ialah susah sgt kah nak skor tasawwur islam dalam spm nie ustat?

    sekian wassalam.

    pelajar smk likas

  199. Selasa 10 Mei, 2011 6:38 pm

    sya eny nota2 yg d beri amat berGunA uTk sYe dAn rKn2 seKeLas sYE …TmE KaCeh , yerw ?

  200. azim malik permalink
    Ahad 8 Mei, 2011 10:44 pm

    syukran..banyak maklumat yg sy dapat ..mintak halal ilmu nye

  201. nor aziah permalink
    Khamis 5 Mei, 2011 12:52 pm

    salam ustaz, mohon share nota n nak upload nota tasawur islam ni, tq

  202. wardati permalink
    Sabtu 30 April, 2011 9:43 am

    leh x bagi thu tjuk pew yg akan mungkin keluar thun ne…
    thx…krim kat saya yee:)asalam

  203. Selasa 19 April, 2011 7:40 am

    terbaikkkK!!!! terima kasih.bnyk…harap ilmu yg ada di diberkatiii

  204. dyha permalink
    Ahad 17 April, 2011 10:34 pm

    ustaz saya nak tanya kalo saya menjawap soalan2 dlm peperiksaan tp penuh fakta x menyalahi skema spm boleh kan???

  205. dyha permalink
    Ahad 17 April, 2011 10:29 pm

    assalmamualaikum….
    sya nak mintak ustaz email kan soalan2 tasawwur yg spm2 lps kat saya boleh??? terimakasih..

  206. arisya permalink
    Jumaat 15 April, 2011 6:12 pm

    salam..ustaz,sy ada soalan nk tnya..betul ke jwpn kne bgi btul2 mcm dlm bku teks..kalau xsme salah jwpn yg kte bgi..betul ke ustaz??

  207. bakyah permalink
    Jumaat 15 April, 2011 4:45 pm

    assalam..
    saya setuju dgn halisa mohsoff..
    saya nk buat latihan x de jwpn..
    saya jga calon psndirian spm 2011..
    harap ustaz boleh bantu..

  208. halisa mohsoff permalink
    Khamis 14 April, 2011 12:27 am

    askum wbt..nak minta tolong boleh…saya baru nak mempelajari subjek ni..baru nak cuba baca bab 1..memang ok la buku nota ni, sebab setiap kali selesai satu bab, ada soalan..saya dah cuba buat soalan ni suma, nak cek jawapan..jawapan lak x da..(saya calon persendirian untuk SPM 2011) – harap ustaz dapat membantu. terima kasih

  209. Ahad 10 April, 2011 5:24 pm

    buat latihan banyak

  210. Ahad 10 April, 2011 5:17 pm

    aku pan baru jumpa blog ini juga

  211. Ahad 10 April, 2011 5:16 pm

    sipa sekolah di sekolah kebangsan subang ini

  212. pelajar ting.5 permalink
    Jumaat 1 April, 2011 4:23 pm

    definisi yang diberi adakah bertepatan dengan buku teks?

  213. thehler izwan permalink
    Jumaat 1 April, 2011 9:12 am

    salam..alhamdulillah dgn wujudnya web ni dpt mmudahkan keja kitaorang semua…:)

  214. tan beng permalink
    Isnin 28 Mac, 2011 5:03 pm

    mudah nk bljr tasawwur

  215. Jumaat 18 Mac, 2011 10:49 pm

    sye bru jmpe blog ni thankz bnyk2…

  216. Jumaat 18 Mac, 2011 10:46 pm

    terima kasih di ats pembrithuan tentg nota….bab mase form 4 x ambl naek form 5 dah ambl mate pljrn lbeh…

  217. shima permalink
    Khamis 17 Mac, 2011 10:32 am

    Terima kasih nota ringkasan kini mudah saya mahu ulang kaji…… :-)

  218. Tanpa Nama permalink
    Isnin 28 Februari, 2011 1:55 pm

    tassawur islam mudah sngt ar..bgi yg susa skit..susa skit nk skor..

  219. izza aqilah permalink
    Sabtu 19 Februari, 2011 11:48 am

    wk2 form 4 nota d x coz ustazah mntk tlng salin note kt whitebord so x smpt nk salin note…ble dh form 5 nk exam lintng puksng nk cari note nasib baik kt cni ade…
    tepat palak 2…

  220. Tanpa Nama permalink
    Jumaat 18 Februari, 2011 5:59 pm

    mse form 4 x amek mta pljrn tswwur (mse form 4 amek perakaunan,prdgangn,add mth),tpi tkar klas amek subject yg lbih mudah..dh download nota form 4 & 5..mudah la cket nk ulg kji..
    thanks..=)

  221. riNakaRiNa permalink
    Khamis 17 Februari, 2011 4:30 pm

    salam ………. ustaz
    adakah soalan tasawwur islam tentang kisah2 nabi biasa keluara dalam SPM
    & soalan apa yag sentiasa keluar dlm spm

    terima kasih

  222. wAwA_sEnSei 5cEmERlAnG-11- permalink
    Khamis 17 Februari, 2011 4:01 pm

    bEsZt tUL oW StUdTy tWuR nHeY
    SeNaNk SkOo aHaHaXx::!!!

  223. shima permalink
    Selasa 15 Februari, 2011 10:48 am

    thank’s bahan yg diberi……… ini dpt memudahkan pelajar utk ulang kaji pelajaran SPM

  224. yana permalink
    Ahad 30 Januari, 2011 6:29 pm

    kenapa saya buka soalan & latihan tasawwur ting 4 & 5,x boleh?

  225. shakirah permalink
    Ahad 30 Januari, 2011 4:56 pm

    kenape sye x leh bukak nota tasawur tingkatan 4..????????

  226. dE gLe permalink
    Khamis 27 Januari, 2011 9:45 am

    .. tA dErw oraNg ePLy pOwN .. :(

  227. dE gLe permalink
    Khamis 27 Januari, 2011 9:42 am

    .. taO tA peRw ..

  228. dE gLe permalink
    Khamis 27 Januari, 2011 9:41 am

    .. hyU LOLiPoP ..
    .. nuQ knaL ..

  229. secret girl permalink
    Khamis 27 Januari, 2011 9:39 am

    tasawwur mmg best……..

  230. lolipop permalink
    Khamis 27 Januari, 2011 9:31 am

    tasawwur islam nie bezt taw..rgi law x blajar..

  231. dE gLe permalink
    Khamis 27 Januari, 2011 9:18 am

    .. hyUu2 , cAyE msoQ aGie ..
    .. nuQ amEx nOta agIe ..

  232. salasiah achmad permalink
    Ahad 23 Januari, 2011 12:01 pm

    assalamualaikum…. saya form4 … saya suka tasawwur islam….. sebab saya suka agama islam.. saya selalu baca nota tasawwur dan agama islam…. saya rasa tasawwur islam ialah satu subjek yang senang nak skor lulus spm… sebab apa yang kita belajar tentang agama islam ada pada tasawwur islam…. kepada ustazah siti kamilah terima kasih sebab tolong ajarkan saya memahami subjek tasawwur islam………

  233. Sabtu 22 Januari, 2011 11:14 am

    saya Guna Seelan A/L Maniam, saya juga mengambil matapelajaran tasawwur islam. walaupun saya seorang yang bukan beragama islam galakkan daripada guru guru sekolah saya telah menyebabkan saya mengambil matapelajaran ini. saya seorang pelajar kelas sains tulen. oleh itu, saya tidak boleh mempelajari tasawwur islam di sekolah. dengan hadrat tuhan, saya telah jumpa blog anda yang penuh dengan semua nota- nota. terima kasih saya ucapkan !!!

  234. nawfal permalink
    Jumaat 21 Januari, 2011 11:38 am

    cye cke ngn blok ny,time ksih,

  235. yong permalink
    Jumaat 21 Januari, 2011 11:19 am

    bsnye,ckgu asyk nk mraa2 je,umm…

  236. udin stylo permalink
    Jumaat 21 Januari, 2011 11:01 am

    sye mnat cngt ngn tassawur islam,cye azim cool

  237. teddy bear permalink
    Khamis 13 Januari, 2011 9:51 am

    bosan nye kt kelas nie,……..membr smua xbest…..

  238. de gle permalink
    Khamis 13 Januari, 2011 9:38 am

    .. busHan urR , tA dE yuNk nuQ chAt kErw ??

  239. de gle permalink
    Khamis 13 Januari, 2011 9:27 am

    .. tIme kSeh bgiE noTa niey .. yoU roCK!!:)

  240. Asmahani permalink
    Rabu 12 Januari, 2011 1:57 pm

    Syukran Jazilan. Bahan ini akan membantu p&p saya. Moga ustaz akan terus menghasilkan dgn bahan-bahan yang bermanfaat.

  241. bella permalink
    Isnin 10 Januari, 2011 9:45 pm

    urm…macam mane nk skor dalam tasawur walaupun dah bagus????

  242. smktu permalink
    Ahad 9 Januari, 2011 4:54 pm

    tak bagus

  243. azlin bt ibrahim permalink
    Sabtu 8 Januari, 2011 8:22 am

    Salam ustaz, saya mohon kebenaran menggunakan segala bahan yang saya download untuk anak murid saya.Semoga sentiasa berada dalam rahmat Allah Insya Allah. Teruskan usaha ini.

  244. SANG KEGELAPAN permalink
    Jumaat 7 Januari, 2011 3:56 pm

    WAI…JGN LAH KMU KOMEN YG BKN2…..KMU PIKIR NI FB KAH….ADUIII KNP KMU BGINI BUDAK…..

  245. Tanpa Nama permalink
    Jumaat 7 Januari, 2011 3:48 pm

    HAI PLAJAR SMK LIKAS D SKUL KMU BAH ADA PLAJAR YG BERNAMA ISKANDAR RETRO KAH….AND BOYBOBOY…KALO ADA KASI THU AQU YG KRM SALAM YA…….

  246. KHADIJAH permalink
    Rabu 5 Januari, 2011 5:14 pm

    terima kasih ustaz saya guna bahan ini utk anak murid saya ya…. jazakallaah..

  247. sumayyah permalink
    Rabu 5 Januari, 2011 1:43 pm

    ust, minta kebenaran menggunakan nota2 TI ni. syukran

  248. mohd toha permalink
    Rabu 5 Januari, 2011 9:38 am

    apa perbezaan antara tasawwur dan pendidikan islam

  249. khairul fahmi che mat permalink
    Rabu 5 Januari, 2011 9:35 am

    mekom ustaz…mcm mna mau memahami tasawwur islam…ustaz doa kan kme cemerlang n lulus okey….

  250. Abang Long :) permalink
    Rabu 5 Januari, 2011 9:24 am

    H A I S E M U A ! !

  251. faziahtun permalink
    Selasa 4 Januari, 2011 8:49 pm

    apa definisi undang2 islam?

  252. ainul mardhiah binti al-qudus permalink
    Selasa 4 Januari, 2011 9:48 am

    salummualaikim……….uztaz ..sy ingin betanya kpd ustaz………bagaimana mendidik manusia dari segi kebendaan?????????

    harap uztaz dapatmemberi sedikit ulasan..

  253. sarah permalink
    Selasa 4 Januari, 2011 9:46 am

    ogeng GEMUK
    hahahahahahaahaha

  254. max tlipok ria. . . . . permalink
    Selasa 4 Januari, 2011 9:46 am

    uiiii sudah lar blajar lar kmu. . .

  255. Selasa 4 Januari, 2011 9:46 am

    cepa iskandar comel ???
    blh brkenalan ka ???
    klu blh ok ,

  256. ogeng kiut permalink
    Selasa 4 Januari, 2011 9:46 am

    haii suma .. saya mencari cinta ni . hehe . ada ygberminat ..??? ;)

  257. sYaHzsLinA's permalink
    Selasa 4 Januari, 2011 9:45 am

    iskandar adek c markus…hahaha..(pnjaga gol indon)

  258. ezna permalink
    Selasa 4 Januari, 2011 9:44 am

    whre you frm boboy?

  259. Selasa 4 Januari, 2011 9:43 am

    wui apa kmu buat nhe ???
    maen fb ka ???
    ahaha …
    5 cemerlang santai okey !

  260. nana&ogenk. permalink
    Selasa 4 Januari, 2011 9:43 am

    nota2 uztat neh sgt berguna pd sya .. ustzah sy blang nota2 uztat menarik, bagus dan akan menjadi panduan dalam spm nanti .. sya harap uztat akn memberi nota2 yg lbh menarik dan latih tubi yg terbaru sebelum kame menghadapi spm pd thn ini .. dari smk.likas

  261. bboy insaf permalink
    Selasa 4 Januari, 2011 9:42 am

    2 ari npa result kmi suma truk?

  262. sYaHzsLinA's permalink
    Selasa 4 Januari, 2011 9:41 am

    salam…
    ustaz ble 4wad kn saya nota lengkap ke email saya??coz saya try x dpt..

  263. boy boboy bya baboy permalink
    Selasa 4 Januari, 2011 9:41 am

    apa kbaikan mngmbil sbjek ni?:O

  264. domo permalink
    Selasa 4 Januari, 2011 9:40 am

    salam?
    iskandar ko nie kacak lah

  265. si semboy permalink
    Selasa 4 Januari, 2011 9:39 am

    s.mek

  266. ezna permalink
    Selasa 4 Januari, 2011 9:38 am

    nota2 neh sgt berguna pd sya ..ustazah sya blang nota ustat bgs dan menarik dan d jadikan sebagai panduan dlm spm nanti ..

  267. domo permalink
    Selasa 4 Januari, 2011 9:38 am

    salam?
    kacaknya ko adzlin hari ni

  268. iskandar comel permalink
    Selasa 4 Januari, 2011 9:37 am

    apa tu tassawur ? boleh mkn ka ?? ada jual ka tu ahh ??

  269. piggyretro permalink
    Selasa 4 Januari, 2011 9:36 am

    hey iskandar retro :D

  270. domo permalink
    Selasa 4 Januari, 2011 9:35 am

    salam?
    hai saya kawan farahin mokhtar

  271. Tanpa Nama permalink
    Selasa 4 Januari, 2011 9:31 am

    saya mou tanya ustaz. . . kita bole taubat nanti2x kar?he he he

  272. 4cemerlang permalink
    Selasa 4 Januari, 2011 9:31 am

    slm uztat ..doakn kame lulus taswwur islam….yerr….sya harap tasawwur ni akan jd mata plajaran yg wajib d ambil oleh semua plajar d semua skul kat malaysia ni…….

  273. iskandar retro permalink
    Selasa 4 Januari, 2011 9:23 am

    hai kawan2x . boleh b’kenalan..?

  274. sYaHzsLinA's permalink
    Selasa 4 Januari, 2011 9:21 am

    salam ustaz….ustaz boleh jelaskn apa kbaikan ambil mataplajaran tasawwur islam ne?

  275. fareys rocher permalink
    Selasa 4 Januari, 2011 9:17 am

    assalamualaikum . lagi mw tanya ni .. susah ka tassawur ? koz saya ambil tassawur ba.. baru2x ni saya pnya result teruk .. hehe . mtciiam tu ah ??

  276. Tanpa Nama permalink
    Isnin 3 Januari, 2011 10:57 pm

    salam.. syae from4..syae ambil tasawwur lah.. tpi sya x sbrapa faham dngan tasawwur..

  277. cikgu noor permalink
    Isnin 6 Disember, 2010 5:16 pm

    assalamua’laikum..ustaz
    terima kasih banyak2 kerana dapat membantu saya pertama kali mengajar TI .Semoga ALLAH membalas segalajasa dan usaha ustaz…

  278. Fairuz permalink
    Khamis 2 Disember, 2010 2:33 pm

    trima kasih ya Ustaz…… Nota ini harap membantu kami…. Tassawur sebagai subjek tambahan… tak ada cikgu…. trimas

  279. dayah permalink
    Khamis 25 November, 2010 7:20 pm

    terima kasih banyak..1 sumbangan yg sgt berguna

  280. Rabu 24 November, 2010 12:37 am

    terima kasih :)

    nota2 ni amat berguna kepada saya sebagai pelajar tasawwur..

    semoga terus berbakti untuk anak bangsa,ustaz..

  281. muhammad aiman permalink
    Selasa 23 November, 2010 6:45 pm

    assalammualaikum
    semua sy nk nota tassaur form 5 blh atau blh kita bincang tentang tassaur islam esk sy ada exam tassaur pls ya bantu sy

  282. muhammad aiman permalink
    Selasa 23 November, 2010 6:42 pm

    sy nk nota tassaur islam form 5 yg ter baru

  283. man permalink
    Khamis 18 November, 2010 3:43 pm

    salam

  284. Khamis 18 November, 2010 10:35 am

    woi jangan ikut bh kamu ni….. tumbuk kamu sana

  285. Khamis 18 November, 2010 10:26 am

    hahaahahah mo cari lani mna ni arg….

  286. Tanpa Nama permalink
    Isnin 1 November, 2010 9:22 pm

    sy ni nk nota…
    bkn nk tgk org2 kmen..
    kat ne nk crk nota ni?

  287. zuzu permalink
    Sabtu 30 Oktober, 2010 11:35 am

    TERSANGAT LEMBAB DWLOAD…

  288. Khamis 28 Oktober, 2010 4:32 pm

    tah hape2 lembap nak mati…berkurun aku nuggunye..haishhh

  289. nana permalink
    Selasa 26 Oktober, 2010 12:05 am

    assalamualaikum uztaz
    saya cuba nak download nota tasawwur untuk tingkatan 4 dan 5 tapi x dpt la
    kalau boleh minta ustaz forward kan ke email saya?
    terima kasih atas pemyediaan kamus istillah tasawwur,kamus itu amat berguna bagi saya
    syukran ustaz

  290. zabuya permalink
    Isnin 18 Oktober, 2010 1:54 pm

    salam….

  291. R.I.P permalink
    Selasa 12 Oktober, 2010 3:05 pm

    Nice… It helps a lot… Thank you… I”ve downloaded the files…

  292. Sabtu 4 September, 2010 10:39 pm

    salam ustaz…bleh x send nota tassawur ting. 4 dan 5.. saya xtau nak ambik cam ne

  293. tajuddin permalink
    Sabtu 28 Ogos, 2010 4:40 pm

    syukran jazilan ya ustaz, nota yang diberi banyak membantu saya dalam p&p tasawwur, saya mohon izin nota2 ustaz untuk d uplod ke web saya

  294. Isnin 16 Ogos, 2010 4:01 pm

    syukran jazilan ya ustaz….
    trima kaceh kerna sediakan nota yg cukup elok nie…
    moga sye dpt hadapi exam trial spm n spm ngan baik…
    doakan sye ek uztaz…^__^

  295. nurul permalink
    Rabu 4 Ogos, 2010 4:41 pm

    askum…saya nak tanya kenapa tak dapat nota ting 4,5.

  296. tjhalim@gmail.com permalink
    Rabu 4 Ogos, 2010 1:10 pm

    Syukran wa wabarokaullah lak. Sy dh download nota2 f4 n f5 sbb sy ajar subjek tersebut utk f4. Terima kasih bnyk2 atas ketulusan hati berkongsi nota dengan pelawat siber. Terima kasih. Wassalm

  297. siti noorma bt mohamed permalink
    Khamis 22 Julai, 2010 8:34 am

    ustaz saya akan guna soalan topikal dan jawapan ting.4 & 5 ( ustaz beri semasa mesyuarat penyelarasan 2 di smk jelawat) untuk para pelajar sekolah ni terutamanya.

  298. Mohd Azlan Shahir Kinjang (MASK) permalink
    Rabu 21 Julai, 2010 8:11 am

    assalamualaikum wbt.
    saya baru diarahkan untuk mengajar subjek ini semester ini kerana menggantikan guru bersalin.
    terima kasih saya ucapkan kerana dengan usaha tuan menyediakan nota dan latih tubi tasawwur islam ini dapat membantu saya berkongsi ilmu dengan murid2 saya.
    terima kasih banyak tuan. semoga sentiasa diberkati Allah hendaknya.

  299. Zura permalink
    Khamis 15 Julai, 2010 9:21 pm

    Trima kaseh krna myediakn nota tswwur.. Hope dak fm5 crmlang dak subjek tswwtur.. Amiin

  300. ustazah lina permalink
    Khamis 15 Julai, 2010 5:17 pm

    salam ustaz…
    mintak tolong ustaz e-mail kat saya yg dhoif ini, teknik menjawab tasawwur islam.
    saya dah try download…tapi, tak berjaya.sukran ustaz.

  301. shazwani permalink
    Isnin 12 Julai, 2010 1:37 am

    ya allah….tq tau ustat…mudah sket sye:)

  302. Khamis 8 Julai, 2010 10:19 am

    WLAUPN SYA BRU KNL USTZ P SYA DH MLA CYG KT ERM2

  303. Khamis 8 Julai, 2010 10:16 am

    HAI…SYA X THU LA NK KOMEN AP..SYA KOMEN NIE PN BK USTZH SYA MRAH MAIN FB…HE5

  304. Natrah DM permalink
    Jumaat 28 Mei, 2010 8:29 pm

    npew soaln taon nie ssh sgt???….pning btol la nk p-kir……….

  305. kamil. permalink
    Sabtu 22 Mei, 2010 8:59 am

    salam..
    Ustaz..sy nk mntak tlg..b0le x,ustaz email kn s0alan dan jwpn bg ting5..sy da cuba d0wnl0d..tp xbejaya..tq..email sy: qarl_meil93@yahoo.com..

  306. mokcik permalink
    Jumaat 21 Mei, 2010 9:02 pm

    ustaz,doakn sy leh jwb ppt k…

  307. Nur Zahrah permalink
    Isnin 10 Mei, 2010 8:39 pm

    shukran ya ustaz..n pray 4 me too..Allah bless u..^_^

  308. Nizamudin permalink
    Sabtu 8 Mei, 2010 11:32 am

    terima kasih ustaz. Doakn kejayaan saya dlm spm tahun ini(2010)

  309. ATIQAH permalink
    Rabu 5 Mei, 2010 10:03 pm

    TERIMA KASIH KERANA MENYEDIAKAN NOTA TASSAWUR UNTUK KEGUNAAN GURU N PELAJAR….DAPAT MEMBANTU SAYA DAN PELAJR SAYA YANG AKAN MENDUDUKI SPM….

  310. Khamis 29 April, 2010 8:37 pm

    terima kasih ust sebap bagi tengok nota lenkap ting 4

  311. Rabu 28 April, 2010 11:57 am

    syukran jazilan ya, ustaz..ana nak bgtahu (mintak kebenaran) ana dah mendownload nota anta….

  312. Tanpa Nama permalink
    Selasa 27 April, 2010 11:55 am

    USTAZ..NK NO..LEH KTE CNTC..
    KN SNG KALO KTE NK BRBNCG DGN LBEH MNDLAM..HEHEHE..

  313. ustazah permalink
    Selasa 13 April, 2010 11:46 am

    ustaz….. nak jemput ustaz buat ceramah teknik menjawab soalan ti di sek saya, nak hubungi sutaz macam mana

  314. Azlia permalink
    Isnin 12 April, 2010 10:03 pm

    Tq atas bahan2 yg disediakan.You are the best! Semoga diberkati Allah.

  315. Suhaila permalink
    Rabu 7 April, 2010 10:36 am

    Assalamualaikum…
    Terima kasih ustaz. Nota ustaz sangat membantu saya.

  316. Selasa 6 April, 2010 11:17 am

    Assalamualaikum..

    Terima kasih kerana usaha ustaz yang berterusaan ni.. moga Allah membalas ustaz dgn kebaikan di dunia dan akhirat..Aminn..

  317. izham permalink
    Jumaat 26 Mac, 2010 6:22 pm

    ssh larr tasawur…saya baru blajar thn nie saya form5

  318. Ramlah bt Ismail permalink
    Selasa 23 Mac, 2010 10:50 am

    Terima kasih ustaz nota-nota ting 4 dan SPM.Ia sangat membantu

  319. Muzamier permalink
    Ahad 14 Mac, 2010 9:33 pm

    Terima Kasih ustaz

  320. che afidah permalink
    Selasa 9 Mac, 2010 10:13 pm

    salam ustaz…
    gembira sgt bila dpt nota ustaz ni.terima kasih banyak2.moga usaha ustaz diberkati….

  321. tokburong permalink*
    Jumaat 5 Mac, 2010 11:20 pm

    Salam
    Awak boleh download nota tu dalam blog ini bawah tajuk nota tasawwur Islam

  322. syarifah nurul aini permalink
    Jumaat 5 Mac, 2010 10:42 pm

    assalamualaikum…
    ble x tlog email kan nota tasawwur islam kt email sye cz taun ny sye nop exam spm ler..plzzz…

  323. sweet couple permalink
    Selasa 2 Mac, 2010 2:02 pm

    farahani syg utol 4 ever

  324. gurlz 5utm permalink
    Selasa 2 Mac, 2010 1:57 pm

    giant kerek ciot… macm gud2 jerk

  325. aten noty slalu..... permalink
    Selasa 2 Mac, 2010 1:51 pm

    thankzz ustaz … dpt ngok nota lgkap…
    dry kmi dax 5utm .. ssa …

  326. Selasa 2 Mac, 2010 1:32 pm

    hye dak 5 utm

  327. sYadah91 permalink
    Sabtu 27 Februari, 2010 7:37 pm

    taSaWwur dE beST …

  328. ain93 permalink
    Sabtu 27 Februari, 2010 7:35 pm

    cOmpLite!!!!

  329. ain93 permalink
    Sabtu 27 Februari, 2010 7:33 pm

    aSsLaMuaLaiQm ..
    SyukRan ..:)

  330. nadia permalink
    Khamis 25 Februari, 2010 11:32 pm

    terima kasih ustaz

  331. muhammad noorul azlan b. noorul ameen permalink
    Isnin 22 Februari, 2010 3:09 pm

    saya rasa sungguh gembira dtp nota ne..lengkap dan padat..terima kasih ustaz

  332. ustazah permalink
    Rabu 17 Februari, 2010 10:25 pm

    nak jemput ustaz buat ceramah teknik menjawab soalan TI…..nak hubungi macam mana?????????

  333. Tanpa Nama permalink
    Jumaat 12 Februari, 2010 6:01 pm

    terima kasih ustaz..sya x taw pn sal tasawur ni..jd sya bnyak kmusykilan tntng islam..sya hrap nota ni dpt mmbntu sya..trima kasih..

  334. Jumaat 12 Februari, 2010 2:21 pm

    cial kow paan ckp aq cewelk….nk kne ggt ngan aq kew……clmt brcti

  335. Jumaat 12 Februari, 2010 10:05 am

    ko knpe bedah??gler ko dh cmpai ke pew??

  336. Jumaat 12 Februari, 2010 10:03 am

    dh knpe dgn ko ny pekza…mcok air kew ap..`kew dh sewel..hehe

  337. Jumaat 12 Februari, 2010 9:59 am

    hahaha..cayok2 ur kowag spm taun nie bgy gmpak ur..bwu mkit skit scol kowag,erm cpew2 yg lemau tswur uh,meh snie join tokburg..aha bgy cpew2 yg espet tsawr,pyong2 ur skit wey..huhuhu.,

  338. Jumaat 12 Februari, 2010 9:49 am

    aduyai sye xske ur gan dak nme aizad,da ur bnatg ijau, .tk sdor dry.cmen mkew skit…gg bgy lbih. ,kust kpler

  339. Jumaat 12 Februari, 2010 9:48 am

    npe nk cdey2 lak nie an..ngde jep korg..

  340. Jumaat 12 Februari, 2010 9:45 am

    azri n paan jgn nk ckp yg bkn2 jek…asik nk ejek owg jek cdey tau kite :(

  341. liena pekaz permalink
    Jumaat 12 Februari, 2010 9:42 am

    AIZAD BAJEK UR…HRAP JEWK PGWAS P X BTOWL….HUUHU JUST JOKE OKEH P LAW BTOWL AG BGOZ!!!!!

  342. liena pekaza permalink
    Jumaat 12 Februari, 2010 9:40 am

    bajek r kowg. haha

  343. Jumaat 12 Februari, 2010 9:35 am

    cm gud2 jek aizat nie……

  344. Jumaat 12 Februari, 2010 9:34 am

    aizat bajet bagos…cam gud2 jek……nk gdoh ckp…dari asim

  345. Jumaat 12 Februari, 2010 9:29 am

    aizat bajet bagos…cam gud2 jek……nk gdoh ckp…dari asim

  346. Jumaat 12 Februari, 2010 9:27 am

    musa jual gas

  347. wafie permalink
    Selasa 2 Februari, 2010 7:56 am

    trimas ustad……..kwn2 sy kata ustad nyer tempat bagus kalo nak amik nota……sy suke sgt….
    sy pown cm dax kat atas nie….pengenap…tasawur best.doakan kejayaan sy yerk ustad..semoga panjang umur

  348. Tanpa Nama permalink
    Selasa 2 Februari, 2010 7:55 am

    trima kasih ustaz…sy amik tasawur sbgai pengenap….jd 10 subjek…skunk ngah risau..maybe awal sgt.tp sy risasu sgt nak SPM….tahun nie..doakan kejayaan sy k…..

  349. syafini permalink
    Ahad 31 Januari, 2010 12:28 am

    Assalamualaikum, terima kasih kerana telah menyediakan nota Tassawur Islam. Ia byk membantu saya untuk membantu pelajar-palajar mendaapat keputusan baik dalam matapelajaran ini.

  350. fiq permalink
    Jumaat 29 Januari, 2010 10:08 am

    trimas ustz…doakan sya brjaya taon ini

  351. Ahad 17 Januari, 2010 6:47 pm

    ustaz mulhid n fatonah tu apew….????

  352. maya permalink
    Jumaat 15 Januari, 2010 3:35 pm

    terima kasih

  353. Khamis 14 Januari, 2010 9:40 pm

    adea tip tok SPM?

  354. Fitri permalink
    Rabu 6 Januari, 2010 6:42 pm

    Alhamdulillah…trima ksh utz..

  355. Isnin 4 Januari, 2010 1:54 pm

    JAZAKALLAHUKAIRAN KATHIRAN…SEMOGA DI LIMPAHI RAHMAT

  356. siti aishah permalink
    Ahad 3 Januari, 2010 9:10 pm

    assalamualaikum..

    jazakallahu khoiron kathiro..
    semoga sntiasa diberi kekuatan dan dipermudahkan Allah untuk menyumbangkan ilmu dan bantuan kepada guru2 dan pelajar2 dlm subjek tasawwur islam ini

  357. noor hashimah permalink
    Jumaat 11 Disember, 2009 10:00 pm

    terima kasih ustaz kerana membantu saya menjadi guru yang lebih baik untuk pelajar saya. sya telah manfaatkan sepenuhnya segala yang ustaz berikan. jasamu sentiasa di kenang ustaz

  358. ubai permalink
    Khamis 10 Disember, 2009 2:32 am

    terima kasih untuk nota tingkatan 4

  359. Haziq Azman permalink
    Rabu 9 Disember, 2009 9:40 pm

    trima ksih Uztaz…Ini cukup membantu saya di saat2 akhir sebelum exam…moga uztaz diberkati Allah didunia dan diakhirat…A’skum

  360. RuL permalink
    Rabu 9 Disember, 2009 5:21 pm

    terima kasih ustaz diats lman yg sgt bergune ini
    hrp sye dpt gunakn nota ustaz dgn baik

  361. Rabu 9 Disember, 2009 1:32 pm

    sy mahukan nota tasawwur tingkatan 4 dan 5….

  362. nur aisyah permalink
    Jumaat 4 Disember, 2009 4:25 pm

    sy ssh nk download nota form5,form4,& buku soalan bserta jwpn form4&5. hrp ustz dpt bntu.tq. smg ustz d berkati allah s.w.t n trus bjuang demi allah n phala mlalui sumbangan bakti ustaz y dpt mbntu kami. tolg emel kn nota n soalan tsebut kpd sy mlalui emel sweet_cha_sqorpion05@yahoo.com.tq

  363. Rabu 2 Disember, 2009 10:21 am

    kaifahaluka???syukran jazilan…insyallah spm sy thn dpn excellent………

  364. NAZRI permalink
    Rabu 18 November, 2009 7:46 am

    sya cuba cari dan klik pada tajuk nota tasawwur islam tetapi gagal untuk dapatkannya tolonglah saya…………..

  365. amin permalink
    Selasa 17 November, 2009 4:44 pm

    assalamualaikum…mintak tolong ustaz sendkan nota tassawur ting 4 ngan 5 kat email saya aminmatlazim93@yahoo.com.my . saya try dah download tapi tak boleh la.mintak tolong sangat ustaz.

  366. tokburong permalink*
    Ahad 15 November, 2009 11:59 pm

    For E_zat …
    Cara pemarkahannya sama saja seperti tahun-tahun lepas…

  367. Sabtu 14 November, 2009 9:14 am

    bagaimanakah cara pemarkahan yang dibuat oleh pemeriksa kertas soalan tahun ini??adakah mengikut skema lama atau ada skema terbaru untuk tahun ini???

  368. noor atieqa permalink
    Khamis 29 Oktober, 2009 7:40 pm

    Salam..ustaq saya dah download nota tasawwur ting 4 & 5….best nota 2 warna-warni,jelas, ringkas dan padah…huuhu..apapun tq ustaz….

  369. Ahad 25 Oktober, 2009 9:36 am

    blog ini sgt2 banyak membantu baik dalm golongan pelajar mahupun individu yag hauskan ilmu pengetahuan..
    kne kekalkn mutu pembelajaran baik dlm golongan remaja sebagai pelapis bangsa……

  370. Ahad 25 Oktober, 2009 9:23 am

    blog sgt2 banyak membantu baik dalm golongan pelajar mahupun individu yag hauskan ilmu pengetahuan..
    kne kekalkn mutu pembelajaran baik dlm golongan remaja sebagai pelapisd bangsa……

  371. Muaz bin Azman permalink
    Selasa 20 Oktober, 2009 9:43 am

    terima kasih kerana tubuhkan laman web yg sungguh bermanfaat…

  372. Selasa 6 Oktober, 2009 2:25 pm

    Terima Kasih Ustaz sebab sediakan nota Tasawwur ni… terima kasih ustaz hanya Allah dapat balas budi Ustaz ni…

  373. inul permalink
    Khamis 1 Oktober, 2009 1:41 pm

    para pen0nton……………
    bapak2 , ibu2 , smua yg ada di sini…

    g0yang yuk !!!!!!!

  374. Selasa 29 September, 2009 4:28 pm

    bleh tak masukan rujukan tasaur tngktn4 dan 5 dlm e-mel sya????????????????????

  375. aishah permalink
    Isnin 7 September, 2009 8:55 pm

    askum ya ustaz… sy nk ucp tme ksh byk2 d ats nota2 yg ustaz sdiakn t’utma pljr spti sy…sy hrp ustaz dpt mnruskn pd mse hdpn…wslm..

  376. syafizan permalink
    Ahad 6 September, 2009 8:56 pm

    Assalamualaikum ustaz.

    Saya download nota ustaz sebagai rujukan saya.

    Terima kasih. Saya doakan ustaz sentiasa dirahmati Allah.

  377. amir permalink
    Khamis 27 Ogos, 2009 12:37 pm

    assalamualaikum…ustaz nk tanya,nota untuk konsep nubuwah dan rabbani serta konsep kehidupan dan kematian ada tak? tq..

  378. tokburong permalink*
    Ahad 16 Ogos, 2009 11:55 pm

    to Hasnah …..
    boleh ke awk download nota tu kalau tak boleh lagi sila balas komen saya ni …

    to siti Zubaidah …
    Utk mendapatkan markah yang tinggi dlm Tasawwur kertas 2 setiap jwp mestilah ada fakta huraian bagi fakta tersebut. Jika awak bagi fakta saja sudah tentu awk tidak akan mendapat markah yang tinggi dan awk juga kena hafal pengertian, prinsip dan konsep yg awk belajar dlm tasawwur ni, kerana 50 % soalan akan berkisar kepada perkara tersebut. Contohnya pengertian wahyu, Rabaniyyah, Rasuah dan sebagainya. Utk keterangan lebih lanjut cuba awak tengok dlm buku teknik menjawab yg saya sediakan dlm blog ini.

    to Safuan ….
    Terima kasih. Gunakan nota tu dengan sebaiknya. Semoga ianya dapat membantu anda dlm mendapakan kecemerlang dlm peperiksaan SPM nanti

    to Torn …
    sama-sama

    to Muslimah08 ….
    Jawapan bagi soalan topikal tu saya tak sediakan, jadi saudari carilah dlm nota tu. itu sebagai latihan pengukuhan.

  379. tOrn~ permalink
    Sabtu 15 Ogos, 2009 9:50 pm

    maceh ustaz..come la nota ustaz

    smga senang nk ingt..

  380. safuan permalink
    Sabtu 15 Ogos, 2009 5:56 pm

    askum ustaz. terima kasih untuk nota tingkatan 4 kerana saya tidak menpunyai buku rujukan tingkatan 4 so senang saya baca nota yang ustaz sediakan dan terima kasih diatas tunjuk ajar ustaz dekat sekolah menengah kebanggsaan sri aman dekat pasir puteh pada minggu lepas saya salah seorang pelajar yang menyertai program pada hari itu

  381. sit zubaidah bt rodzi permalink
    Jumaat 14 Ogos, 2009 8:40 pm

    sye dah 2thun ambk taswwoh ni tp sye xpernah dpt mrkah tinggi..

  382. Jumaat 14 Ogos, 2009 8:34 pm

    askum ustaz.sye nak tya

  383. Hasnah bt Ahmad permalink
    Khamis 13 Ogos, 2009 11:27 pm

    assalamulaikum ustaz, saya nak download nota ti 4&5 tapi tak boleh, boleh ke us. hantar ke email saya nikmatena@yahoo.com, syukran jaziilan

  384. muslimah08 permalink
    Jumaat 31 Julai, 2009 11:49 am

    ustaz nak tanye….dlm nota tasawwur kan ade soklan bg setiap tajuk….emm….nak tau…jawapannya duk kat mane..?

  385. farid permalink
    Selasa 28 Julai, 2009 3:44 pm

    terima kasih utz nota ini byk membantu saya

  386. CHE KU HANNAH permalink
    Rabu 22 Julai, 2009 12:06 pm

    syukran,

  387. ZakiFikri permalink
    Jumaat 17 Julai, 2009 4:51 pm

    Salamullahi Alaikum w.b.t

    Awwalan, syukran jazilan kathiran ya ustazi…
    semoga dgn jasa baik ustaz, dpt m’bantu pljr2 t’msuklah sya..
    terima kasih sekali lagi…

  388. Jumaat 17 Julai, 2009 1:23 am

    -syukran ustz,…

  389. muslimah08 permalink
    Rabu 15 Julai, 2009 9:12 pm

    saya dah dowlod nota fom 4…nanti nak dowlod yg fom 5 lak….syukran ustaz…sbb permudahkan urusan kami sgb plaja….doakan kejayaan kami semua..

  390. tokburong permalink*
    Selasa 14 Julai, 2009 10:48 pm

    To Zainudin …….

    Terima kasih juga pada saudara kerana sudi mengambil nota dari blog ini. sama-samalah kita memperkasakan subjek Tasawwur Islam ini.

    to deeyana ….

    Terima Kasih kembali. Saya doakan semoga saudari berjaya dengan cemerlang dalam peperiksaan SPM nanti.

    to Rozzer ….

    Tahniah kerana saudara sudi mengambil matapelajaran ini untuk menambahkan ilmu dan pengetahuan saudara mengenai Islam. Mudah-mudahan saudara beroleh kejayaan yang cemerlang dalam peperiksaan nanti.

    to Muhd Qawien ….

    Cuaba download lagi, mungkin line saudara tidak berapa elok. Cuba lagi kalau ada masalah juga bagi alamat email, boleh saya hantarkan ke alamat email saudara.

  391. Selasa 14 Julai, 2009 7:47 pm

    ustz, kenapa sy tidak boleh downloads nota tasw. form 5?
    sila bantu sy.

  392. Sabtu 11 Julai, 2009 8:48 am

    Salam sejahtera ustaz…terima kasih dgn adanya blog ne….saya lebih memahami mempelajari tasawwur islam yg lebih mdalam walaupun saya bukan seorg plajar yg muslim…tapi,dgn kminatan saya subjek ne,saya sudi mgambil dalam exam dan mmpelajarinya….

  393. Selasa 30 Jun, 2009 5:59 pm

    thx utaz… i took this subject as my additional subject. thx 4 the notes. really apreciate it.

  394. zainuddin permalink
    Khamis 25 Jun, 2009 7:36 pm

    terima kasih ustaz, saya telah ambil nota dari laman web ini. Sebelum ini susah sangat nak cara nota tasawwur. dah la masa sekolah tak pernah belajar, entah2 kena mengajar pulak. terima kasih banyak2 semoga segala usaha diberkati Allah

  395. amierasyamimi permalink
    Ahad 21 Jun, 2009 8:37 pm

    syukran..alhmdullilah akhirnya sy terjumpa laman yg dpt mmbantu sy tntang cara2 mnjawab kertas tasawwur dan contoh2 soalan..
    saya dah download nota2 dan soalan2 latih tubi yg ustaz berikan
    saya kurang didedahkan dgn matapelajaran ini kerana di sekolah sy tidak diajar subjek tasawwur..
    hanya ini medium yg pling mudah untuk mndapatkan contoh2 soalan sbgai persediaan untuk spm tahun ini.
    terima kasih ustaz…

  396. tokburong permalink*
    Jumaat 19 Jun, 2009 2:38 pm

    Mengembangkan fakta – dengan cara menghuraikan fakta tersebut eperti disertakan dengan contoh dan sebagainya. Misalnya jawapan bagi tanggungjawab isteri untuk membina keluarga bahagia – 1. Taat kepada suami ( Fakta ) selagi tidak bertentangan dengan perintah Allah ( huraian )
    2. Mendidik anak-anak ( fakta ) supaya menjadi anak-anak yang berguna ( huraian ) dan begitulah seterusnya

  397. noor hashimah permalink
    Khamis 18 Jun, 2009 10:00 pm

    ustaz kalau anak murid kita jawab ada fakta je mcm mana kta nak ajar mereka supaya kembangkan fakta dan bagi cth.

  398. noor hashimah permalink
    Khamis 18 Jun, 2009 9:56 pm

    terima kasih ustaz

  399. nur permalink
    Khamis 4 Jun, 2009 6:55 pm

    terima kasih atas nota yang bermanfaat,ustaz……tapi bagaimana untuk saya dapatkan jawapan yang lengkap bagi soalan latihan yg disertakan bersama dalam nota lengkap ting 4??? harap ustaz dpt membantu.sekian……

  400. syed othman syed jaafar permalink
    Sabtu 30 Mei, 2009 1:52 pm

    Saya nak minta tolong beri tip-tip penting untuk ” ceramah teknik skor A Tasawwur” Kertas 1. Boleh tak Ustaz Safee email .Saya ada presentation untuk negeri Pahang.

  401. akmal permalink
    Rabu 27 Mei, 2009 11:56 am

    terima kasih ustaz..sebelum ni buntu saya cari nota tasawwur islam

  402. IZWAN permalink
    Rabu 27 Mei, 2009 8:37 am

    terima kasih ustaz……susah nak dapat soalan dan n0ta ringkas tasawwur islam..

  403. tokburong permalink*
    Sabtu 23 Mei, 2009 2:21 pm

    Terima Kasih, Gunakan dengan sebaiknya. Semoga anda berjaya dengan cemerlang dalam peperiksaan SPM nanti

  404. miza permalink
    Selasa 19 Mei, 2009 9:35 am

    salam,ustaz. jazakumullahu khoiran kathira di atas segala usaha ustaz menyebrkan ilmu untuk kptgn semua. saya dah gunakan nota ustaz ini dan dah perkenalkannya kepada pelajar2 saya.

  405. tokburong permalink*
    Selasa 12 Mei, 2009 10:10 pm

    Salam, dalam menjawab soalan SPM. Untuk jawapan yang sempurna setiap jawapan mesti ada 3 perkara, iaitu ;
    1. Fakta atau isi
    2. Huraian bagi fakta tersebut
    3. Contoh.

    Kalau jawapan kita tidak ada perkara-perkara tersebut, misalnya ada fakta sahaja maka kita tidak akan mendapat markah penuh. Dalam nota tu kebanyakan fakta / isi sahaja. Jadi pelajar kina huraikan setiap fakta dan di kuatkan dengan contoh untuk mendapatkan markah penuh.
    sekian, tq. Harap jwp ini dapat membantu anda.

  406. Selasa 12 Mei, 2009 8:44 pm

    salam,ustaz,,saya nak tanya,,waktu spm perlu ke kite jawap mengikut sama mcm dlam nota ataupun kite boleh olah ayat sendiri,

  407. tokburong permalink*
    Rabu 6 Mei, 2009 10:07 pm

    Terima kasih, tujuan saya membina blog ini adalah sebagai sumbangan ikhlas saya kepada semua samada guru maupun pelajar dalam mendapatkan bahan-bahan yang berkaitan dengan matapelajaran Tasawwur Islam. Semua bahan-bahan dalam blog ini hak ciptanya adalah milik Allah, jadi sesiapa sahaja boleh mengambilnya dengan bebas. Cuma doakan semoga saya sentiasa diberi kesihatan dan kekuatan oleh Allah SWT untuk terus mengupdate blog ini dari semasa kesemasa. tq

  408. ABDUL RAZIF permalink
    Rabu 6 Mei, 2009 8:37 pm

    salam uztaz

    saya tak sangka ada ilmu saperti ini disebarkan untuk tontonan dan dipelajari oleh khalayak ramai. apa yang uztaz lakukan menggambarkan keikhlasan uztaz agar semua umat mendapat manafaat. usaha ini insyALLAH mendapat berkat rahmat berpanjangan sehingga hari pertimbangan

  409. Suhaimi permalink
    Selasa 5 Mei, 2009 4:58 pm

    Timo kasih banyok-banyok kat ustaz… moga diberkati Allah

  410. Nor Azah permalink
    Khamis 23 April, 2009 11:25 am

    Alhamdulillah!! selamat di download…Syukran!

  411. Nor Azah permalink
    Rabu 8 April, 2009 11:36 pm

    Assalamualaikum,

    Saya musykil sikit, kenapa bila saya dwnld fail di atas, file tersebut damaged?
    Harap dapat penjelasan daripada ustaz…T.kasih

  412. zakaria permalink
    Selasa 7 April, 2009 5:29 pm

    syukran juga ust

  413. fadzilah permalink
    Ahad 5 April, 2009 4:13 pm

    salam..syukran jazilan ustaz…saya dah download nota tasawur

Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: